Atentie!!! Metoclopramid

Am avut mai demult o problema cu Vladut. A mancat ceva ce nu i-a priit si mi-a facut o enterocolita de toata "frumusetea". Toata noaptea a vomat. Am incercat sa-i dau 1/2 de pastiluta de metoclopramid. A varsat-o imediat. A doua zi dimineata (era duminica) am fugit la Budimex. Dr. care l-a consultat si asistenta care era in cabinet, mi-au spus intr-un glas: NU TREBUIA SA-I DATI METOCLOPRAMID! BINE CA L-A VARSAT. POATE PROVOCA REACTII NEUROLOGICE GRAVE. MULTOR COPII LI S-A INTAMPLAT ASTA. ACEST MEDICAMENT SE ADMINISTREAZA DUPA VARSTA DE 16 ANI. Pe prospect nu scrie asa, dar cred ca experienta de spital a dr. e mult mai importanta.
M-am gandit sa va povestesc pentru a avea grija si a evita acest medicament.
Raspunsuri

ticka spune:
Si eu i-am dat Alexutzei o data Metoclopramid (picaturi)si le-a varsat instant.
Merci, Aurora, e bine de stiut....

roxana1974 spune:
Atunci unii medici sunt nebuni sau ce? Pe mine m-au pus sa-i dau lui Serban de la 2 luni jumate, si i-am dat...picaturi...mi-e rau! A luat si o doza mai mare, injectie...tulai Doamne!
"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."

delsim spune:
Nu va ingrijorati ! E adevarat , metoclopramid poate da niste reactii adverse ( chiar si la adulti, nu numai la copii)de genul distonii, miscari necontrolate, stereotipe, dar care se remit atunci cand medicamentul se metabolizeaza si se elimina.

LYADA spune:
Mie mi l-a recomandat pediatra pentru Tudor. I-am dat de doua ori si a vomat. La spital mi-au spus ca nu trebuia, nu mi-au explicat si de ce. Tudor are 3 ani si 2 luni. Oricum am retinut si nu ii mai dau.

carrie spune:
stati putin ca sunt picaturi si tablete.picaturile sunt si ptr copii.
Thea a avut reflux gastric la 3 luni jumate si i-am dat o luna un tratament prescris de seful Clinicii Gastrice din Cluj , un medic ff bun.si care ne-a monitorizat atent.
dupa o luna era vindecat refluxul.
problemele pot aparea cum scrie si pe prospect la administrarea de cantitati mari si timp indelungat-adica peste 4 luni.
cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor si 8 luni)
http://photos.yahoo.com/thea_alexia

claza spune:
Si eu i-am dat Ilincai picaturi, la recomandarea pediatrului. M-am mirat de fiecare data ca le varsa imediat, desi cica acest medicament tocmai asta ar trebui sa faca, sa combata senzatia de greata si voma
_
iaca si noi

carmenp spune:
Eu ii dau, si tot la sfatul medicului, picaturi de metoclopramid ori de cite ori plecam la drum cu masina caci ii este rau si au fost eficiente de fiecare data; nu am observat reactii adverse, chiar l-am urmarit atenta.Carmen,Ilinca&Ionut
http://photos.yahoo.com/m_costin

Manuel spune:
Fetelor ...si baietelul meu a luat metoclopramid picaturi pt ca avea reflux ,chiar si acum o saptamana a trebuit sa-i dau ...pt ca anumite alimente sunt foarte acide si determina acest reflux(noi avem acum 11 luni),la cateva luni ....varsa cumplit dupa fiecare masa ...abia mi-a luat in greutate ...putin cate putin desi el manca ,mititelul.Ca singur efect advers ...somnolenta....era tot timpul adormit.....vazand asa l-am intrerupt.....acum fiind mai mare ...doar l-a constipat ,asa ca l-am oprit dupa numai trei zile.(precizez ca de fiecare dat l-am administrat la indicatia medicului-pediatru si a unui gastroenterolog)
Pupici
)

gio spune:
Si eu i-am facut Metoclopramid injectabil pt ca varsa si cand am ajuns la Budimex m-au certat rau de tot!@!1!
Cert e ca fetita a plans o noapte intreaga si cand reusea sa adoarma se trezea intr-un spasm..ca la reflexul Moro cand erau fff micuti..eu una nu mai fac gresealasa-i mai dau alta data!!
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....