Atentie!!! Metoclopramid

Atentie!!! Metoclopramid | Autor: otau

Link direct la acest mesaj

Am avut mai demult o problema cu Vladut. A mancat ceva ce nu i-a priit si mi-a facut o enterocolita de toata "frumusetea". Toata noaptea a vomat. Am incercat sa-i dau 1/2 de pastiluta de metoclopramid. A varsat-o imediat. A doua zi dimineata (era duminica) am fugit la Budimex. Dr. care l-a consultat si asistenta care era in cabinet, mi-au spus intr-un glas: NU TREBUIA SA-I DATI METOCLOPRAMID! BINE CA L-A VARSAT. POATE PROVOCA REACTII NEUROLOGICE GRAVE. MULTOR COPII LI S-A INTAMPLAT ASTA. ACEST MEDICAMENT SE ADMINISTREAZA DUPA VARSTA DE 16 ANI. Pe prospect nu scrie asa, dar cred ca experienta de spital a dr. e mult mai importanta.
M-am gandit sa va povestesc pentru a avea grija si a evita acest medicament.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Si eu i-am dat Alexutzei o data Metoclopramid (picaturi)si le-a varsat instant.
Merci, Aurora, e bine de stiut....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Atunci unii medici sunt nebuni sau ce? Pe mine m-au pus sa-i dau lui Serban de la 2 luni jumate, si i-am dat...picaturi...mi-e rau! A luat si o doza mai mare, injectie...tulai Doamne!

"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Nu va ingrijorati ! E adevarat , metoclopramid poate da niste reactii adverse ( chiar si la adulti, nu numai la copii)de genul distonii, miscari necontrolate, stereotipe, dar care se remit atunci cand medicamentul se metabolizeaza si se elimina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Mie mi l-a recomandat pediatra pentru Tudor. I-am dat de doua ori si a vomat. La spital mi-au spus ca nu trebuia, nu mi-au explicat si de ce. Tudor are 3 ani si 2 luni. Oricum am retinut si nu ii mai dau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

stati putin ca sunt picaturi si tablete.picaturile sunt si ptr copii.
Thea a avut reflux gastric la 3 luni jumate si i-am dat o luna un tratament prescris de seful Clinicii Gastrice din Cluj , un medic ff bun.si care ne-a monitorizat atent.
dupa o luna era vindecat refluxul.
problemele pot aparea cum scrie si pe prospect la administrarea de cantitati mari si timp indelungat-adica peste 4 luni.

cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor si 8 luni)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claza spune:

Si eu i-am dat Ilincai picaturi, la recomandarea pediatrului. M-am mirat de fiecare data ca le varsa imediat, desi cica acest medicament tocmai asta ar trebui sa faca, sa combata senzatia de greata si voma

_
iaca si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Bravo Delsim, ai perfecta dreptate.

Magda si Bianca 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Eu ii dau, si tot la sfatul medicului, picaturi de metoclopramid ori de cite ori plecam la drum cu masina caci ii este rau si au fost eficiente de fiecare data; nu am observat reactii adverse, chiar l-am urmarit atenta.

Carmen,Ilinca&Ionut
http://photos.yahoo.com/m_costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuel spune:

Fetelor ...si baietelul meu a luat metoclopramid picaturi pt ca avea reflux ,chiar si acum o saptamana a trebuit sa-i dau ...pt ca anumite alimente sunt foarte acide si determina acest reflux(noi avem acum 11 luni),la cateva luni ....varsa cumplit dupa fiecare masa ...abia mi-a luat in greutate ...putin cate putin desi el manca ,mititelul.Ca singur efect advers ...somnolenta....era tot timpul adormit.....vazand asa l-am intrerupt.....acum fiind mai mare ...doar l-a constipat ,asa ca l-am oprit dupa numai trei zile.(precizez ca de fiecare dat l-am administrat la indicatia medicului-pediatru si a unui gastroenterolog)
Pupici
)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Si eu i-am facut Metoclopramid injectabil pt ca varsa si cand am ajuns la Budimex m-au certat rau de tot!@!1!
Cert e ca fetita a plans o noapte intreaga si cand reusea sa adoarma se trezea intr-un spasm..ca la reflexul Moro cand erau fff micuti..eu una nu mai fac gresealasa-i mai dau alta data!!

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput