Azoospermie + alte probleme
Raspunsuri - Pagina 2
Tabitha spune:
Mi se pare ca preturile pe care mi le-ai spus sunt putin cam prea mici fata de ce auzisem eu (circa 1800 - 2500 euro). Sa fie vorba de altceva? Ma gandesc ca cel mai sigur e sa fac FIV, nu-i asa? Nu prea am rabdare sa astept, dar as putea recurge mai intai la inseminare si abia mai apoi la FIV. Tu ce ma sfatuiesti? Eu sunt cam novice in materie si cu cat aflu mai multe, cu atat imi dau semana cat de putine stiu. De ex, nu stiu unde anume imi vei transmite acest mesaj: pe forum sau pe e-mail. Oricum, sper sa primesc vesti bune de la tine.
Cu speranta, Tabitha
Tabitha spune:
am gasit pe paginiaurii urmatorul nr. de tel. de la spit. Giulesti - 2249376. Mai aveti si alte date de contact (tel, fax, e-mail)? Poate vreun doctor care practica inseminari sau FIV de la donator?
Multumesc
carmen e spune:
tabitha
eu din cate stiu o inseminare de la donator ar costa cam 500 euro iar
parerea mea este ca trebuie sa incercati intai biopsia testiculara si apoi sa va ganditi la donator
eu iti dau niste nr. de tel de la Medsana o clinica buna din bucuresti 4108643, 4108403, 4108543, 4108459
noi la medsana am facut toate analizele
fac FIV 1900 euro si ICSI 2400 euro
noi asteptam intai rezultatul biopsiei si apoi vedem ce este de facut in continuare
cu drag carmen
Tabitha spune:
Draga Carmen,
Medicul din Turcia mi-a dta sa fac anumite analize, pe care i le-am trimis deja, m-a pus sa mai refac niste analize (voi avea rezultatele saptamana viitoare) si dupa aceea imi va stabili un tratament pentru cresterea fertilitatii (la mine). Dupa care voi repeta analizele si daca totul este bine, vom pleca in Turcia sa facem biopsia si vedem ce iese. Am sugerat si eu sa se faca mai intai biopsia, ca sa nu cheltuim o groaza de bani fara a fi siguri ca exista material. Insa el mi-a spus ca din experienta lui trebuie sa fie ceva miscatori pe acolo. Stii cumva daca in Bucuresti se face mai intai biopsie si abia mai apoi se trece la "pregatirea" femeii?
Si as mai avea o intrebare: de ce este mai scump ICSI decat FIV? Mie mi sa pare ca FIV-ul este mai sigur, asa ca de ce sa recurgi la ICSI?
Multumesc pentru sfaturi.
PS Daca am inteles bine, preturile pe care mi le-ai spus sunt fara tratamente si analize, corect? Daca as vrea sa ajung la Medsana cum ar trebui sa procedez? E nevoie de trimitere? Pot face direct o programare la telefon? Ar trebui sa stam o perioada mai mare in Bucuresti?
Multumesc inca o data
Cu speranta, Tabitha
carmen e spune:
de ce este mai scump ICSI decat FIV nu stiu sa iti spun iar preturile nu includ nici medicatia nici investigatii (preturile pe care le am eu sunt pana in decembrie 2004 valabile)
eu am mers cu trimitere, dar din cate stiu eu se poate si fara trimitere, nu trebuie progamare pentru analize pentru ca sunt cu plata iar in cazul in care este nevoie de o progamare cu siguranta se poate face prin telefon
pentru orice informatie poti da telefon
parerea mea este ca trebuie facuta intai biopsia
biopsie se poate face in bucuresti dupa cum ti-am spus sotul meu a facut la fundeni
nu pot sa iti spun cat trebuie sa stati in bucuresti depinde pentru ce veniti, pentru analize, pentru biopsie
in spermograma leucocitele au iesit in parametri normali?
cu drag carmen
beatrix spune:
Si as mai avea o intrebare: de ce este mai scump ICSI decat FIV? Mie mi sa pare ca FIV-ul este mai sigur, asa ca de ce sa recurgi la ICSI?
Buna,
Si eu sunt in situatia de a face FIV+ICSI si o sa-ti explic!
Este mai scump pt ca ICSI este o continuare a FIV-ului! adica fac tratamentul si tot pt fiv, dar dupa punctie, ovocitele recoltate nu sunt lasate sa se fecundeze singure cu spermatozoizii ci se face ICSI (injectie citointraplasmatica-cred ca asa se cheama) adica se alege un spermatozoid de catre doctor cu o pipeta foarte subtire si doctorul injecteaza direct spermatozoiudul intr-un ovocit pt a realiza fecundarea!
Deci ICSI este o continuare a FIV-ului si de aceea este mai scump!
Melania
Perseverenta genereaza succesul!
Tabitha spune:
MickeyD - ce dcctor imi poti recomanda de la Giulesti pentru biopsie testiculara? Dureaza mai multe zile sau se poate aranja totul intr-o zi? Cam cat cost? (daca stii...)
carmen e - imi poti da mai multe date de contact de la dr. de la Fundeni unde ati facut biopsia? Cum ati procedat? Cat timp a stat sotul la spital? Cat v-a costat?
Raluca - as avea aceleasi intrebari si pt. tine: unde ati facut biopsia? La ce dr.? Cum ati procedat? Cat v-a costat? Cat ati stat acolo? In cat timp ati primit rezultatul?
Eu refac astazi ecografia endovaginala si am inteles ca din a 20-a zi voi incepe tratamentul. Ma gandesc insa serios sa facem mai intai biopsia in Romania, inainte de a pleca in Turcia, de aceea pun atat de multe intrebari.
Va multumesc si sa speram in continuare.
Cu speranta, Tabitha
Tabitha spune:
Buna, fetelor. Tot eu sunt, Tabitha.
Aseara am primit mesaj urgent de la dr. din Turcia sa fac din nou ultrasonul in ziua 7. Cum ziua 7 a fost azi, m-am programat la dr. de aici, din Romania si am facut ecografia. Iata rezultatul:
Uter cu dimensiuni 47/60/40 mm cu ecostrucutra normala, endometru 5 mm grosime trilaminat, ovarul drept 18/29 mm cu folicul de 14 mm. Ovarul stg 20/28 mm cu 4 foliculi de 1-2 mm diametru.
Sincera sa fiu, nu prea stiu daca e de rau sau de bine. Si oricum dr. roman nu mi-a explicat nimic . Mi-a zis doar ca ma asteapta sa fac eco si in zilele 9 si 11. Am mai intrebat o data in Turcia daca trebuie sa fac si in alte zile, nu numai in ziua 7 si mi-au spus ca nu mai e nevoie. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa mai fac cate o eco in zilele 9 si 11 sau sa ma iau dupa dr. din Turcia si sa ma opresc azi?
Voi cum ati putea interpreta rezultatele de azi?
Multumesc mult pentru ajutor.
Cu speranta,
Tabitha
Tabitha spune:
Beatrix: ICSI se face la fel, in vitro, si apoi se implanteaza in corpul femeii sau se injecteaza spermatozoidul direct in ovulul din corpul femeii?
Cu speranta,
Tabitha