Salar suplimentar la nastere
![](images/user_woman.png)
Citisem la un moment dat pe undeva ca angajatorul va acorda
un salar suplimentar angajatei la nastere. M-ar interesa daca mai este valabila o astfel de reglementare si in ce conditii se aplica.
Astept informatii pe aceasta tema.
Numai bine tuturor
Raspunsuri
danatanasa spune:
Eu am nascut pe 28 febr.2004. Nu am primit un salar suplimentar si nici nu am auzit de asa ceva; am primit in schimb o alocatie suplimentara de 1.400.000 lei, dupa vreo 2 luni de la nastere.
Dana - mamica lui Andrei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
sibip spune:
Din cite stiu eu - salariul se acorda conform contractului colectiv de munca din firma, din bransa sau - dupa caz - de la nivel national. In orice caz, trebuie solicitat (nu cred ca ti-l acorda nimeni din proprie initiativa!), in cerere specificindu-se baza legala.
Apropo - unde gasim contractul colectiv de munca la nivel national pe 2005?
Multumesc
DidiAlex spune:
vreau sa va spun ca eu dupa acest forum am aflat ca am dreptul la un salariu de baza pt. nastere.
dupa ce am nascut am depus cerere la unitate si in 3 luni mi l-au acordat. sincer, nu cred ca le-a convenit mai ales ca in contractul colectiv de munca la nivel de grup nu precizase, eu fiind si prima mamica avand in vedere ca media de varsta e de 50 de ani, si s-a aplicat prevederile contractului la nivel national.
incercati sa dati o cautare pe google.ro si acolo il gasiti sigur.
daca la sfarsitul anului 2004 nu s-a incheiat un alt contract de munca atunci e valabil cel din 2003 si pe anul 2005.
insa, trebuie mai intai sa aflati daca in contractul colectiv de la nivelul unitatii voastre nu este prevazut acest lucru.
am avut o prietena care la fel a solicitat insa la ea preciza ca pt. nastere se acorda 5 mil. si atat a primit.nu un salariu.
multa bafta
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
Daca firma are mai mult de 21 angajati si daca are semnate doar contracte individuale de munca, atunci este obligat sa aplice contractul colectiv de munca la nivel national.
Acesta prevede ca firma trebuie sa acorde bonus de nastere un salariu de baza de incadrare.
Eu am facut urmatoarea cerere catre serv personal si am luat banii in 2 luni.
Domnului Director,
Subsemnata xxxx, angajata a societatii dvs. in functia de xxx in cadrul departamentului xxxx, solicit conform art. 51 lit. c din Contractul Colectiv de Munca la nivel national acordarea unui salariu ca bonus pentru nasterea unui copil.
Mentionez ca CCM la nivel national a fost inregistrat la Min. Muncii si Solidaritatii Sociale cu nr. 1116/01/30.01.2003. CCM la nivel national a fost incheiat cf art. 10 si 11 din Legea 130/1996, republicata in MO Partea 1 nr. 184 din 19.05.1998.
De-asemenea, in sprijinul cererii prezente mentionez si art. 241 si 247 din Codul Muncii.
In speranta solutionarii acestei cereri va multumesc anticipat!
Cu respect,
Andries
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
la noi firma avea sub 21 angajati, am facut o cerere simpla pe email, am invocat ctr colectiv de mca la nivel national si am luat banii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by Marina
la noi firma avea sub 21 angajati, am facut o cerere simpla pe email, am invocat ctr colectiv de mca la nivel national si am luat banii
Marina
Si eu exact la fel ca Marina.
Adina +
![](copilas.gif)
pozele noastre