ESTE O PROBLEMA?

ESTE O PROBLEMA? | Autor: ALDONA

Link direct la acest mesaj

BUNA!FETITA MEA DE UN AN SI DOUA LUNI ARE MOMENTE CAND SE SPERIE DE UNII COPII MAI MICI DECAT EA.DACA SE UITA LA EI SI ACESTIA INCEP SA GRANGUREASCA SAU SA DEA DIN PICIORUTE,SE SPERIE SI INCEPE SA PLINGA.SI SE LINISTESTE GREU.NU POT SPUNE CA SE INTAMPLA DES ACEST LUCRU. SI SE MAI SPERIE DE JUCARIILE VORBITOARE SI JUCARIILE MUZICALE. ESTE O PROBLEMA? MULTUMIM,A.SI BB DIANA.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

Si noi am trecut prin faze din astea. Mai ales cele cu jucarii cantatoare. Pana la 5-6 luni zambea la toata lumea, apoi era suficient sa se uite o persoana pe strada la el ca se punea pe urlat. Nu mai zic de vizite. Cum intram cu el in casa straina ziceai ca il tortureaza cinevaa. Urla continuu disperat pana pleca. Si ii vorbeam, ii spuneam ce o sa facem, unde o sa mergem, s.a. dar fara folos.Poate la tine merge. Incearca sa ii vorbesti mereu si sa ii explici de fiecare data mai ales cand vezi ca e speriata, ceea ce vede, ceea ce a speriat-o. Spune-i ca e un copil mic, ca si ea, etc, vorbeste-i mereu, povesteste-i si poate ii va trece.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Stiu ca pe la 8 luni copii nu sunt prea prietenosi, si ii apuca crizele, dar mai tirziu cred ca-i o problema.Am o nepotica de 5 ani , de la inceput ia fost frica de ciini si pisici si la fel este si acum. Greseala pe care o facea cumnata mea, era ca atunci cind se apropia vreo pisica sau un ciine o lua in brate pe cea mica...mare greseala...cea mica a inteles ca-i un pericol de o fereste mama ei...si degeaba i-a explicat sau ii explica, greseala a fost facuta mai demult!!!Deci :"cui pe cui se scoate", parerea mea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Buna,
Si fetita mea se speria de jucarii mai zgomotoase dar cand era mai mica. Atunci nu ii mai aratam jucaria un timp sau ma jucam eu cu ea si dupa cateva zile incepea sa o ceara singura. La fel a facut si in premergator, prim data cand am pus-o s-a speriat si a inceput sa planga. Tot asa, can avea cateva luni nu aveam voie sa vorbesc in timp ce o alaptam ca se punea pe plans.
Important e sa te joci cu ei, sa le vorbesti, sa faci jucaria atractiva, sa le dai impresia ca nu s-a intamplat nimic, sa ii lasi sa se odihneasca suficient, sa nu fie obositi in momentul in care le dai o jucarie noua sai te duci cu ei in vizita la cineva.
Si foarte important, nu trebuie fortata si nu trebuie niciodata sa razi de ea. Las-o sa hotarasca singura ce vrea sa faca si cu ce vrea sa se joace.
Diana si bb Julie (1 an si 3 luni).

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Monica se sperie si acum (2 ani si 4 luni) de unele jucarii. Si ii e chiar frica de asipirator. Cand il vede se baga intre picioarele mele si zice "Fica, fica".
Eu cred ca e normal si o sa-i treaca atunci cand o sa inteleaga cum functioneaza si care e scopul lor ....

Sorana si Monica (2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALDONA spune:

Intr-adevar se sperie usor si de aspirator,cand il vede isi ia imediat ursuletul ei preferat si se urca repede in pat.
Am fost si la dispensar la doctorita ei si mi-a spus sa nu-mi fac griji,este normal asa ceva in cazul multor copii.Mi-a explicat doctorita ca inca e prea mica sa inteleaga anumite lucruri si dupa cum a controlat-o inca din primele zile de viata ,totul se desfasoara normal.Ca sa fiu mai linistita am mai cerut o parere,aceea a medicului nostru de familie care are un baietel de 5 ani.Concluzia e ca si baietelul lor a trecut prin asa ceva si acum este timid.(dar este ok totul).Cred ca acum m-am linistit.Va multumesc foarte mult pentru pt.pareri si suport!A
SI BB DIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olivetti spune:

Frica la copii este si buna si rea. De ex, faptul ca le este frica de unele jucari... pai cred si eu, la noi in tara sunt niste jucarii care canta atat de urat si de tare ca ma sperii pana si eu, dar un bb de 2 ani.

frica de aspirator la fel este din cauza zgomotului.
eu am reusit s-oi imprietenesc cu aspiratirul pen ca i-am cump unul de jucarie si apoi s-a calmat.

dar sa le fie frica de anumite lucruri este si bine, ca se feresc sa intre in contact cu ele si asta este bine

frica de alti copii este datorata timiditatii si nu se rez decat intrand mai des in contact cu acei copii - adica sa se cunoasca mai bine.
nu este bine sa ii lasam sa planga cand se sperie ca se marcheaza la ei acolo la capusor si le va fi mai frica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by olivetti

De ex, faptul ca le este frica de unele jucari... pai cred si eu, la noi in tara sunt niste jucarii care canta atat de urat si de tare ca ma sperii pana si eu, dar un bb de 2 ani.

Robert a primit, printre altele, de ziua lui (2 ani) un tanc care facea ca nebunul, mergea foarte repede, se catara peste tot, se rostogolea, facea un zgomot infernal - culmea e ca il amuza teribil, punea mana pe el in timp ce eu aveam retineri (aveam o senzatie ciudata cand il vedeam si nu suportam sa-l ating - m-am bucurat cand s-a stricat!!!). Robert a trecut si el pana pe la 1 an si jumatate printr-o faza cand ii era frica de astfel de jucarii. Intre timp a devenit curajos, pe cand eu am ramas cu ciudatenia asta. Cand va fi mai mare, sigur va rade de mine .

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Nu. asa sunt copii care sunt singuri si care nu au avut prea mult timp copii in jur. Si noi am patit la fel, dar a trecut. Nu te speria. O sa fie bine. Daca poti du-o cu voi la prieteni care au copii, in parc, in colectivitate in general. O sa vezi ca o sa fie bine.

Antonela & Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALDONA spune:

Fetitei mele ii plac copiii mai mari,se ia chiar dupa ei si inca de la doua luni am scos-o in "societate". Am plimbat-o prin tara de vreo 10 ori pana acum.Este foarte sociabila,in rest! Mai asteptam sa treaca timpul si sa se incalzeasca afara ca sa putem iesi mai des in parc!A.si bb DIANA

Mergi la inceput