lingurita

lingurita | Autor: anda

Link direct la acest mesaj

cum au invatat sa manince cu lingurita? din prima? dupa mii de incercari?
noi ne straduim de 2 saptamani si credeti-ma ca am fooooarte multa rabdare. nu vrea cu lingurita si basta. cu degetele mele cu manutele lui, cu orice numai cu obiectul inamic, nu!
so, toata casa e un mar cu biscuite....
ajutati-ma cu sfaturi pls pls pls

anda & bb edi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danis spune:

anda a primit lingurita destul de usor, mai ales cand au inceput s-o roada gingiile, desi inca nu are dinti la 9 luni; cred ca trebuie sa ai rabdare, e destul de mic inca; si mai sunt si copii care nu vor lingurita multa vreme, orice ai face...

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Eu le-am dat cu lingurita de la 3 luni, de cand le dadeam sucul de portocale; c-asa a zis dr.: mai intai o lingurita-2, apoi 4, apoi 5 s.a.m.d. Apoi, am trecut pe mere rase cu biscuitei. Apoi, la supica si uite asa, folosim lingurita.
Nu stiu ce va fi cand va trebui sa manance ei singurei. Dar pana atunci mai avem!!!
In materie de lingurite: noi am inceput cu cele de la CHICCO, de silicon, am continuat, sau mai bine zis, le-a schimbat mami de plictiseala, cu lingurite de plastic de la BABY NOVA, iar acum mancam cu lingurite de inox. Nu stiu daca te ajuta cu ceva informatia asta, dar cam acesta este "traseul" nostru... cu lingurite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ender spune:

Anda,

intradevar cum ai spus iti trebuie foarte multa rabdare si perseverentza!
Depinde de fiecare copil cand va invatza s-o foloseasca: depinde de indemare, de exersare, de vointza...
Cand Andrei invatza cum s-o foloseasca fatza de masa trebuia schimbata foarte, foarte des... iar mocheta spalata/maturata in acelasi ritm alert. Andrei incepea cu linguritza, apoi se plictisea si continua cu degetzelele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Noi de la 5 luni,cind am inceput sa gustam si altceva decit lapte,am indragit lingurita.Am avut si noi la inceput lingurite de plastis speciale pentru bebei.ACUM SINTEM MARI SI MINCAM CU LINGURITA DE INOX!!!

Theodora, Alexandros, Yannis(10 luni...in curind!)mpapad@acci.gr
Pagina personala www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Theodora Album www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numex=Theodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

La noi au fost mai intai degetelele, si mai apoi (pe la 10 luni) lingurita. Important este sa nu privesti aceasta actiune ca pe ceva ce trebuie desavarsit intr-un timp anume, Anca nici acum nu tine bine lingurita in mana (adica asa cum o tinem noi), dar o va tine, nu-mi bat capul. Deocamdata invata sa-si coordoneze miscarea mana-gura.
Numai bine.
Vilma si Anca (1 an si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papy spune:

sarah a acceptat lingurita inca de prima data cand am inceput cerealele,cu toate ca si acuma cateodata mai are tendinta sa suga din ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

La 1 an si 6 luni fetita mea nu mananca singura cu lingurita pentru ca nu poate. Ii dau o lingurita si o cescuta goala si ii spun sa manance. Face miscarile ca pentru a manca dar nu sunt corecte: nu realizeaza inca ca pentru a lua mancare trebuie ca lingurita sa fie cu scobitura in jos, roteste lingurita in aer pana ajunge cu ea la gurita, misca canita in toate directiile.
Nu am taria sa o las sa incerce singura inca pentru ca ar insemna ca dupa masa sa spal copilul de sus pana jos, hainutele si toata bucataria. o mai las putin sa se mai coaca si o sa-mi iau inima in dinti odata.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Scuze! Cred ca am inteles gresit problema ta.
Copilul tau este mic. Cred ca ai intrebat cand incepe copilul sa primeasca mancare cu lingurita nu cand incepe sa manance singur.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Da-i o lingurita ei in manuta sa se obisnuiasac cu ea in gurita. Las-o sa roada la ea vreo cateva zile si... Vei vedea ca deschide bine gurita sa-i incapa lingurita.
Zau, eu i-am dat-o de pe la patru luni sa se joace si la cinci cand ii dadeam de mancare parca manca de "o viata".

Alina si Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ierima spune:

Va salutam pe toti: mamici,tatici si puiuti.
Suntem doua noi membre a "clubului" si as vrea sa va impartasim
o parte din mica noastra experienta.
In legatura cu lingurita, am inceput si noi cu rontaitul uneia de plastic, pe la vreo 4 luni. Dupa scurt timp a vrut ea sa manance cu lingurita, apoi i s-a parut mai interesant cu manutele, si-apoi toate combinatiile, dar intr-un final a reusit singura si nu a mai vrut nici un ajutor.
Este foarte important sa mancam si noi o data cu ei(sau macar sa ne prefacem), pentru ca ne copiaza foarte bine si invata mult mai repede.
La noi era razboi la orele mesei si nu mai reuseam sa tin pasul cu ea.Dupa ce terminam supa, ne spalam pe maini in farfurie si apoi ne-o turnam in cap.
Asa ca o lasam sa faca ce vroia(pereti pictati, televizor murdarit, scaune patate),imbracata doar intr-un tricou, sau daca era cald, goala pusca, iar dupa incheierea mesei faceam dus, luam haine curate,o puneam la joaca sau odihna in alta camera si curatam dezastrul. Eram foarta impacata cu situatia, cu faptul ca are nevoie de libertate, sa faca ce vrea, spre a nu-i ingradi imaginatia(oricat de mic ar fi bb) si asta m-a ajutat sa trec peste multe , fara multi nervi.
Sfatul meu ar fi sa-ti faci un plan de desfasurarea mesei, fara a avea pretentii de curatetie si-o sa ai mai multa pace.
Eventual poti folosi o patura uzata/un material, care sa fie pus pe jos in zona in care luati masa si care apoi sa poata fi usor scuturat, evitand astfel curatarea repetata a mochetei/covorului si , bineinteles, economisind timp.
Sper din tot sufletul sa pot ajuta cu sfaturile mele, pentru ca si eu am avut nevoie de ele si nu prea le-am gasit la momentul oportun.
Apropo exista o carte de Teora "Copilul de la o zi la sase ani" care te mai salveaza din cand in cand.
Va sarutam si va dorim multa rabdare si sanatate si sa nu uitati ca fiecare copil are propriul stil de a invata si nu poate fi comparat cu nici un alt copil.

Livia si Maria(2 ani)

Mergi la inceput