Vigantoletten 500 sau 1000 mg la copil 3 ani

Vigantoletten 500 sau 1000 mg la copil 3 ani | Autor: LYADA

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,

Lamuriti-ma si pe mine va rog in urmatoarea chestiune: Tudor are 3 ani si 2 luni. Pediatra ne-a recomandat Vigantoletten 500 mg in lunile reci si asa i-am si dat.
Un nou dr care l-a cercetat pe Tudor s-a mirat f tare si mi-a spus ferm Vigantoletten 1000 mg. Nu mi-am dat seama sa intreb pe loc de ce, am citit azi dimineata prospectul si nu mentioneaza nimic legat de varsta copilului, adica apare mentiunea 2 ani dar nu si 3 ani (eu chiar recitind prospectul as fi interpretat ca de la 3 ani nu s-ar mai da).

Mamicile cu copii peste 3 ani voi cum le dati Vigantoletten? Daca stie cineva sa-mi explice si de ce as fi si mai linistita.

Va multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Dozarea de vit D nu este numai in functie de varsta, ci si de evolutia si antecedentele copilului.

De ex, Matei care a suferit de rahitism, ia in luniile cu "r" o combinatie de 50% luna 500 si 50% luna 1000 Fluorvigantoletten.
Si o sa mai luam vitamina D inca multe ierni de acum incolo.

Cel mai bine ar fi sa-l intrebi pe noul medic de ce considera ca Tudor trebuie sa ia doza de 1000.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

eu ii dau Marei de o luna flourvigantoletten de 1000... pana acum i-am dat vigantol oel si zymaflour...

Eliza si Mara (24.01.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

Dozarea de vit D nu este numai in functie de varsta, ci si de evolutia si antecedentele copilului.

Asa stim si noi, Bianca. Functie de varsta, dar mai ales de evolutie/dezvoltare si antecedente, Vladi a primit si el Vigantoletten de 500, apoi de 1000.

Amalia si Vladi ( 4 ani si 7 luni )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melaroxy spune:

mie mi-a spus acelasi dr. probabil care ti-a sugerat si tie ca dupa 2-3 ani se administreaza cel de 1000.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Hop si eu.
daca nu i-am mai dat Vigantol de la un an si 8 luni, e nasol?
Era in mai.Si acu are 2 ani si 5 luni.
Nu pare rahitica...dar are burta.Ai vostri au burta??

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Pai io nu-nteleg care-i treaba cu burta. La al meu s-a inchis fontanela la 2 ani si2 luni si inca ii dau Fluorvigantoletten 1000 si prietena mea cu bb aceeasi varsta a carui fontanela s-a inchis la 1 an cel tarziu, ii da tot vig. 1000. Ne-a zis doctorita sa le dam pana in aprilie maimama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Multumesc mult. M-am lamurit.

Sabina, Tudor are 13 kg (la 98 cm), as vrea sa aiba ceva burta. Avea 14 kg inainte de a se imbolnavi.

Lucia, burta exagerat de bombata (ca cea de bebelus) e semn de rahitism (adica asa stiam si eu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

quote:
Originally posted by LYADA

Multumesc mult. M-am lamurit.

Sabina, Tudor are 13 kg (la 98 cm), as vrea sa aiba ceva burta. Avea 14 kg inainte de a se imbolnavi.

Lucia, burta exagerat de bombata (ca cea de bebelus) e semn de rahitism (adica asa stiam si eu).

Bianca

deci daca sofia are aproape 12.6 kile la 88 de cm, e normal sa fie niste burtica???

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Eu asa as zice, matematic vorbind

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alunelsialbinutza spune:

Eu tocmai i-am facut analizele puiului meu de 7 luni si are hipercalcemie, ceea ce inseamna ca nu s-a fixat Ca osos, deci vigantol picaturi nu a fost eficient. Mi-a dat tratament cu vigantoletten 1000, 3000unit/zi pentru 8 saptamani.
Nu vreau sa ma bag in discutie aiureqa si nici sa va sperii, eu stiam ca se da vigantol pana la 18 luni, iar dupa nu mai e nevoie.
voi, cele care dati vigantoletten 1000, in doze mai mari, presupun, ati facut analize la copii, pediatra mea mi-a zis ca e foarte periculos sa dai doza mare, daca nu e cazul

Alina mamica lui Bradut cel mic si nebunic (08.07.2004)

Mergi la inceput