chiar asa cu orice pret?!

chiar asa cu orice pret?! | Autor: mariagi

Link direct la acest mesaj

dragi parinti,
am avut un caz in familie care m-a pus pe ganduri si acum dupa atata vreme.nu vreau sa intru in detalii -a nascut la 34 de ani,dupa ce a fost sfatuita impetuos de actre medici sa nu o faca,din motive de sanatate,vicii personale si o sarcina pierduta cu doar 6 luni inainte de a decide sa ramana gravida din nou.rezultatul:copil nascut prematur,a stat luni integi prin spitale,cu deficiente majore locomotorii.foarte multi bani cheltuiti,nopti nedormite,un copil altfel decat ceilalti.si toate astea puteau fi prevenite daca nu se incapatana sa mai faca un copil.avea o fetita de 12 ani!
am vazut multe cazuri de atunci in presa ,la tv.si vin la voi cu o intrebare.
Daca medicul recomanda sa nu faci un copil din multe motive medicale,nu este un act de nebunie sa il aduci totusi pe lume si sa suferi si tu si el mult mai mult?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Teoretic,asa este,e o nebunie sa faci un copil cand exista cele mai mari riscuri sa aiba probleme majore si sa sufere toata viata,cat ar putea trai si toata familia.
Mi se pare o nebunie cazul acelei femei sa faca copil la 67 de ani.

DAR...exista SPERANTA!!! exista speranta fiecarei (viitoare) mame ca totul o sa fie ok,ca doctorii se insala,ca Dumnezeu le ajuta,ca copilul o sa fie o floare,sanatos si destept.Nu ai cum sa iei speranta si sa o faci terci...chiar daca analizele sunt potrivnice ..s-.au intamplat cazuri in care copilul a fost perfect si asta da curaj la limitele imposibilului,in pofida turor evidentelor medicale.
Si daca nu fac pasul asta,o sa aiba remuscari o viata.

Nu cred ca ne putem imagina ce este ACUM in sufletul acelor mame care trec prin ce a trecut femeia de care ne spui...
nu cred ca exista durere mai mare.

Poate eu nu am atata curaj,atata credinta si atata putere dar daca mi s-ar intampla mie nu cred ca as duce sarcina la capat.
Sau poate zic asta acum,ca am deja o minune de copil,dar in fata faptului implinit ,multe decizii se pot schimba.
..si exista speranta ca pana la urma o sa fie totul bine...

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

In principiu e pertinent ceea ce spui.Dar motivele pentru care ea s-a incapatanat sa mai faca un copil numai ea le stie...probabil s-a gandit ca medicii se inseala si totul va fi ok.Si eu am nascut prematur si am avut norocul ca Dennis sa se dezvolte normal, sa ia in greutate foarte repede si sa nu aiba nici o problema de sanatate.Poate asta a sperat si ea, ca va naste un copil sanatos.Dupa cum ai observat, in foarte multe cazuri se intampla ca medicii sa spuna tot felul de grozavii si sa nu se adevereasca sau, dimpotriva, sa nu observe nimic si totusi copiii sa se nasca cu probleme mari.Acum faptul e oricum consumat si nu mai are rost sa te gandesti a cui a fost vina...mai trist este faptul ca exista acum un copil care va suferi toata viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

s-a incapatanat sa nu urmeze sfaturile medicilor,deorece parintii si rudele au "sfatuit-o de bine".ca trebuie sa faca acest copil daca isi doreste ca tatal copilului sa ramana cu ea!si ea a ascultata de ei si nu de medici,a continuat sa fumeze,sa nu urmeze tratamentul prescris,sa mai bea din cand in cand,ca un pahar de bere..doua nu strica la copil..medicii i-au spus ca sunt sanse mari sa nasca un copil cu handicap.
ps:aseara era un reportaj despre o tanara mamica,cre nascuse o fetita fara urechi,fara vedere si cu multe alte deficiente.mi-a fost rau,credeti-ma si nu am putut sa urmaresc tot reportajul.eu nu asa avea curajul si nebunie,parerea mea,sa aduc pe lume un copil,sa stiu ca nu va fi niciodata normal si sa-l chinui.mi se pare o crima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEABANICA spune:

Mie personal mi se pare ca vorbesti despre o persoana cu lipsa de discernamant.Chiar si la o gravida fara probleme medicul interzice,tutunul,alcoolul si uneori chiar cafeaua;deci lipsa de educatie si probabil a catorva facultati mintale au determinat-o pe "femeia" respectiva sa pastreze sarcina cu toate avertismentele medicilor.
Acum stii cum se zice,"isi poarta steagul",iar singurul care sufera cu adevarat si va suferii cate zile o avea,este sufletul acela fara vina.
Cand aud cazuri din acestea chiar ca-mi vine sa dau cu pietre.

Andreea Banica mami de ingeras Alexia Elena
http://community.webshots.com/user/andreeabanica

Mergi la inceput

A,aporopo,tatal copilului a ramas cu ea??????

Mergi la inceput

nu.s-au desparit dupa nici 2 ani de convietuire.singurul care sufera pe termen lung este copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Ideea este ca: daca ai discernamant si urmezi tratamentele, daca faci investigatii cum ar fi de exemplu eco morfologica, analize, etc poti sa ai o informatie cat de cat corecta referitoare la sarcina pana in saptamana 20 ... cand se mai poate intrerupe cat de cat ok.
La o eco morfologica se vad majoritatea defectelor majore, integritatea organelor, etc.
Deci pana una alta mama trebuie sa fie responsabila de faptele si deciziile ei.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

Ar fi bine sa invatam sa nu ii mai judecam pe ceilalti.Personal "nu as arunca cu pietre" in nimeni.NU poti sa stii niciodata cu adevarat ce a determinat o persoana sa faca o anume fapta.Intr-adevar in cel mai bun caz ai putea sa zici: eu nu as face asa ceva niciodata,insa nici aceasta opinie nu ai cum sa o verifici decat daca ai fi intr-devar in aceea situatie....Nu se stie cum reactioneaza oamenii in situatii limita,in situatii disperate.Poate ca au zis si ei la un moment dat ca nu vor face un anume lucru,si totusi cand sunt pusi in fatza realitatii il fac...De aceea eu nu pot sa judec pe nimeni...E cumplit de dureros ce zici,sunt multi care sunt implicati in suferinta,insa cred ca oamenii care sufera trebuiesc ajutati,nu judecati ca "de ce au ajuns aici,doar li s-a zis"....nu mai are importanta acel "li s-a zis" ...contreaza prezentul si viitorul incarcat de aceea speranta de care vorbea cineva putin mai sus...acea speranta ca totusi lucuruile vor merge mai bine...in cazul de fatza : ca acel copil se va face bine cu ajutorul lui Dumnezeu!

Numai bine
Ana

Mergi la inceput

si daca le faci pe toate,analize tratamente,respecti indicatii-si nasti un copil cu probleme-care este cea mai buna solutie.sa spunem ca ai discernamant dar totusi ai ghinion.sa-l chinui tot restul vietii sau sa-l incredintezi unui personal calificat?

Mergi la inceput

Hm,banuiam eu,pacat ca inca se mai intampla astfel de cazuri,in secolul 21, probabil din lipsa de informatie.

Mergi la inceput