Zona zoster

Buna fetelor
Va scriu in speranta ca-mi puteti da un sfat , o idee . Mama mea are zona zoster--asta din cate zic medicii. Ii apare mereu si are dureri insuportabile. Este atipica in sensul ca este localizata pe picior si recidiveaza destul de des. V-ati confruntat cu asa ceva? Ce stiti de boala asta ? Imi este foarte mila de ea , pentru ca pur si simplu durerile o distrug. Orice tratament doar atenueaza durerile, dar nu o trateaza definitiv...... de-asta am apelat la voi : poate ati auzit vreun tratament, poate cineva apropiat voua a avut acest diagnostic. Orice idee e binevenita.
Va multumesc foarte mult pentru eventualele raspunsuri.
Assa
Raspunsuri

Gråsuta spune:
Buna Assa!
Imi pare rau pentru mama ta. Tatal meu a facut ZZ cu o luna in urma si stiu ca a avut niste dureri groaznice de ii venea sa "se urce pe pereti". Se zice ca e una dintre bolile cele mai dureroase. Din pacate nu stiu ce tratament a urmat, dar stiu ca trebuie urmat unul neaparat pt. a nu aparea complicatii. Mai stiu despre aceasta boala, ca odata ce o ai nu se poate scapa de ea. E ca un virus. Nu trebuie sa faci si neaparat boala, dar de scapat nu se poate scapa.
Si mie imi pare nespus de rau de tatal meu cand il vad in asa durer. Oricum tratamentul uat se pare ca isi face efectul (pastile si unguente+ albastru de metil cu care "stergi" basicutele cu un tampon de vata sau betisor de urechi) Faza dureroasa e mult mai pronuntata la inceput, pana cand boala "erupe" apoi in timp durerile vor scadea.
Bolnavul trebuie sa stea neaparat la caldura.
Cred ca cele mai bune indicatii ti le poate da un doctor! Eventual consulta mai multi.
Multa sanatate mamei tale!

Amaya spune:
Buna Assa,
imi pare tare rau pentru mama ta...si eu am o prietena care avea o problema similara si singura solutie pentru ea (dupa nenumarate tratamente) a fost acupunctura...multa bafta si multa sanatate mamei tale.
Oana si comoara 39+ sapt

Mik spune:
Zona zoster e produsa de acelasi virus ca herpesul si varicela.
Boala se produce pe fond nervos cel mai adesea sau prin contagiune.
Vezicule cu lichid se formeaza pe terminatiile nervoase, din aceasta cauza e foarte dureros.
Tratementul este simptomatic pentru ca veziculele produse sa se vindece mai repede. Alt tratement medicamentos e cel impotriva durerii.
Tratamente alternative merita incercate : acupunctura (cum spunea Oana) sau ceva naturist.
Si eu am facut asa ceva acum vreo 6 ani din cauza grijilor. Era foarte dureros. Dupa sfatul medicului am tratat pielea cu Parkipan (o crema albastra in tub mic) si am luat ceva tip algocalmin. Medicul mi-a spus sa nu las durerea sa se instaleze sau eu sa ma obisnuiesc cu durerea. Pielea s-a vindecat cam in 2 saptamini si dureri am avut cam 2 luni dupa.
Sanatate mamei tale, Assa !
Mik.

serenity spune:
Acum doi ani a avut si mama mea , iar la dansa boala a fost localizata pe spate intre omoplati . A vrut bunul Dumnezeu si nu a mai recidivat ! Tratamentul a fost cu Zovirax , Aciclovir , vitaminele B6 si B12 injectabil . A mai folosit Propoderm ( un uguent pe baza de propolis ) . Pentru calmarea durerilor a luat Piafen si scobutil . Mamei tale ii urez insanatosire grabnica !
Mic album
Alexandra , mamica lui Mihaita
Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )

assa spune:
Multumesc mult fetelor. O sa incercam si variantele prezentate de voi. Deja i-a recidivat de doua ori in iarna asta - probabil frigul a fost principala cauza- si speram sa nu mai fie inca o recidiva. Da asa este , durerile sunt insuportabile, din pacate si la baza bolii este un virus, intr-adevar.
Inca o data va multumesc mult.
Va pup pe toate
Assa

musca tzetze spune:
Buna assa!
Imi pare rau pt mamica ta si mami meu a avut asa ceva si stiu ce boala ingrozitoare e... Pot sa zic ca am o veste buna pr tine, am gasit o reteta intr-o carte veche cu tratamente naturiste. Ideea e ca a dat rezultate, mamica mea s-a vindecat cam in 2 saptamani si nu a mai recidivat. Bineinteles ca ea nu credea in asa ceva si a urmat intre timp si tratamentul prescris de medic (ceva unguent), dar cu chestia asta m-am tinut eu de capu` ei si-i puneam comprese.
-flori de musetel - 10g
-flori de rosmarin - 20g
-flori de levantica - 20g
-cimbru de gradina - 10g
-busuioc - 20g
-salvie - 20g
Infuzie din 1-2 linguri amestec de plante la o cana de apa; se aplica comprese de 3 ori pe zi, cate 15 minute.
Tratamentul local se asociaza cu vitaminoterapia naturala, in special vitamina C, cu saruri de magneziu si cu microelemente.
Sincer sper ca mamica ta sa incerce acest tratament, e si necostisitor...

serenity spune:
Assa iti mai dau o adresa internet pentru mamica ta , poate asa va trece mai repede ( mama mea nu a incercat laser pentru ca are si cardiopatie ischemica ) :
http://avrona.rdsor.ro/laser.htm
Mic album
Alexandra , mamica lui Mihaita
Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )

oanaiasi spune:
Salut,
Ei aici am si eu ceva de zi! Am facut ZZ cand eram mai mica, lucru care i-a uimit pe medici care ziceau ca zona zoster este o boala a maturitatii!
Eu aveam vreo 11 ani dar imi aduc si eu aminte ca era fff dureros si ca madicii mi-au recomandat Zovirax-pastile; asa mi-a si trecut boala!Pe langa asta albastru de metil e sfant!
Problema e alta ... eu stiu ca odata ce ai facut ZZ , boala da imunitate la virus.Daca imi aduc bine aminte mi s-a zis ca ar trebui sa nu mai fac niciodata boala!
Acum , nu stiu ce sa mai zic...unii spun ca nu o mai faci altii ca o mai faci! Eu multumesc lui D-zeu ca nu am mai facut-o si sper din tot sufletul nici de acum in colo sa nu o mai fac!
Multa sanatate!

assa spune:
Zovirax , vitamine si albastru de metil. Am inteles si merci de info. Acum cel putin o sa fim pregatite in caz ca mai apare...

iarina spune:
O colega de-a mea tocmai a facut pe picior...ia aciclovir si se da cu zovirax...se pare ca ii face bine. Imi pare rau, stiu ca e dureroasa