Cand dai unui om un deget ......

Cand dai unui om un deget ...... | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Problema asta-i destul de veche si poate ca unele dintre voi o stiti deja (am mai povestit si la un alt subiect cate ceva despre asta) insa simt ca daca eu nu iau nici o masura in viitorul apropiat va fi din ce in ce mai greu s-o fac mai tarziu.

Hai sa-ncep cu inceputul. Cumnatul meu statea impreuna cu sotia in Bucuresti, intr-o garsoniera, cu chirie. Si ei aveau o fetita cu o luna jumate mai mica decat Malina, iar sotia era in CIC, avea grija de fata in timp ce el lucra. Numai ca la un momentdat proprietareasa lor s-a hotarat sa vada garsoniera, asa ca la inceputul lunii septembrie i-a anuntat ca pana la sfarsitul lunii trebuie s-o elibereze. Era cel mai prost moment sa-si gaseasca altceva cu chirie, era toama, inceput de an scolar, preturile o luasera oricum razna si oferte erau din ce in ce mai putine. Asa ca cumnata-mea, care tot nu lucra s-a intors acasa (in braila, unde ei au un apartament cu 2 camere) iar cumnatul a ramas provizoriu la noi (initial era vorba de 2-3 saptamani, o luna) pana va reusi sa gaseasca ceva. Ca sa-si poata cauta in liniste alta chirie pentru ca fusesera anuntati din scurt ca trebuie sa plece de acolo si nu reusisera sa gaseasca nimic mai acatarii.
Toate bune si frumoase, ea pleaca la Braila, el se muta la noi. Asta se intampla pe 20 septembrie anul trecut. Trece o saptamana, doua, trei, o luna, doua....nimic. In primele 2 saptamani a mai cautat cat de cat (a dat 2-3 telefoane si-a mai vazut ceva), am zis ca nu-i graba, sa caute in liniste si sa astepte sa mai treaca nebunia preturilor. Si uite-asa s-a linistit de tot. Prin decembrie ne anunta singur ca din ianuarie incepe din nou sa-si caute (deja statuse 3 luni si renuntase de mult sa mai caute). Mai sa fie.....sincer nu prea-mi venea sa cred, da' il lasam. Cauta vreo saptamana la inceputul lui ianuarie, dupa care renunta. Vine si februarie si deja el nu da semne ca ar mai cauta macar ceva.

Acum sa nu va inchipuiti ca noi stam in nu stiu ce vila sau apartament cu 5 camere...stam in 2 camere amarate, si alea cu chirie.

Nu pot sa ma plang de el ca ar fi baiat rau, din contra, fie-mea a ajuns chiar sa-l strige "tata" (cu el se joaca mult mai mult decat cu tati al ei, cumnatu ajunge la 5 jumate acasa, spre deosebire de barbata-meu care vine pe la 8-9 in cel mai bun caz). Ma ajuta chiar foarte mult, in general seara el e cel care se ocupa de bucatarit. Iar daca am vreo treaba, are grija de fata fara nici o problema. Deja a devenit unu de-al casei, in week-end daca ramane in Bucuresti ne ajuta si la curatenie, face si piata, lucruri pe care al meu barbat din lipsa de timp nu prea ajunge sa le faca.

Insa, totusi, e casa noastra, fie ea si inchiriata, deja a intins prea mult coarda. Iar barabat-meu nu vrea sa-i zica nimic, e fratis-o, e baiat bun, el cica nu poate. Nu zic nu, daca am avea alte conditii (macar mai multe camere) poate ca nu m-ar deranja sa mai ramana. Nici acum pot sa ma plang nu ma deranjeaza prea tare prezenta lui (chiar daca simt ca mi-a furat intimitatea), insa ma deranjeaza ideea in sine. Plus ca in viitorul nu foarte indepartat va aparea inca un membru al familiei (), si atunci clar nu va mai avea loc.

Nu vreau sa-l dau afara peste noapte insa vreau sa rezolv cumva problema asta. Brabata-meu nu vrea sa se bage () desi normal ar fi ca el sa fie cel care sa aiba o discutie cu fratis-o (cica nu poate, sa-l bat, sa-l spanzur, sa-i fac ce vreau eu, stie ca gresete dar e fratele lui si nu poate sa-l dea afara, nu poate nici macar sa-i zica) si totul pica pe umerii mei.

Aparent e simplu, ma duc si-i zic si gata...dar nu-mi vine. Stiu ca ar intelege, dar m-as simti mizerabil, cu toate ca dreptatea e de partea mea. Plus ca si barbata-meu s-ar simti prost, sa ma duc eu sa-l dau pe fratis-o afara.... El n-o face, daca o fac eu il pun pe el intr-o situatie proasta, cumnatu nu da nici un semn....cum sa fac sa impac si capra si varza?!

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Dar cumnata ta ce zice?? Sa stea singura de atata vreme in alt oras, si cu copilul? Daca sunteti relativ apropiate, poate ca ar trebui sa discuti cu ea.

Sau o alta alternativa ca sa impulsionezi lucrurile. Incearca sa ii gasesti tu ceva. Vino cu multe propuneri, si in felul asta il si ajuti, si ii si sugerezi "discret" ca ar cam fi timpul sa plece.

Iar cu sotzul tau, incearca sa abordezi problema din perspectiva noului membru care sta sa vina al familiei. Sincer, 3 adulti si 2 copii in 2 camere e cam mult...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Sa-l ajutam pe Mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Pentru ca ai pomenit ca gasim aici "partea aII a a vaicarelii " care din cate vad are un motiv foarte serios am cautat, am citit si ...te compatimesc.
Eu, daca as fi in locul tau, i-as cauta eu o casa cu chirie. Si cu zambetul pe buze as cauta si as tot cauta pana ii va conveni ceva si ar pleca din casa mea.
Sper insa sa m-ai ai timp si pentru acest lucru !

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Ai dreptate , o discutie intre frati ar fii cea mai buna solutie, dar daca al tau barbat e un pic las... trebuie sa iei taurul de coarne.
Nici mie nu mi-ar conveni situatia asa luni de zile oricat de bun om ar fii. Cumnata ce zice? ei ii convine sa stea singura cu copilul la Braila?
Pe de alta parte, faptul ca veti avea doi copii este un motiv intemeiat de a-i explica ca ai nevoie de spatiu.
Dupa mine il iei de-o parte , ii explici ca el nu te deranjeaza cu nimic, ca dimpotriva te ajuta mult, si ca daca ai avea mai mult loc ai fii incantata sa ramana, dar ca efectiv cu doi copii nu se mai poate. Si incearca sa dai pe coarda sensibila ca e mai bine sa stea cu copilul lui si sa profite de cat e bebe, ca timpul trece repede si maine poimaine ii face criza de adolescent ...
in familia nostra am avut o probleme asemanatoare cu o vrisoara, care a venit la Bucuresti la facultate si parintii i-au rugat pe ai mei s-o tina o luna doua pana ii gasesc gazda ca e scump si ea era la partcular. Nici n-au cautat vre-o data camera. Era totusi fata de 20 de ani si ai mei trebuia sa se ascunda cand ieseau din baie, sa fie tot timpul imbracati cum trebuie ca de... In plus ea nu ajuta cu nimic in casa (nici macar la ea in camera) si nu participa la nici o cheltuiala, desi manca cu noi, dadea telefoane etc.
La sfrasitul anului scolar tata le-a explicat parintilor ca nu poate continua asa si ca el nu are camera de inchiriat. Au venit, au luat lucrurile si au plecat fara un mersi. Nici nu ne-au mai vorbit ,dar cu asa nesimtiti nici nu ai ce sa vorbesti.
Am inteles ca nu e cazul tau, poate ai noroc sa mearga bine.
Curaj si succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Micky, incearca sa cauti tu discret ceva si sa ii spui: "uite, cumnate, am gasit o oferta suuuuper pentru tine la noi oericum mai vine o persoana, deci ne va fi greu 4 aici."
poate gasesti in apropiere, sa va puteti vizita si ajuta cind aveti nevoie

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)

gasca MAO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Ai dreptate, si eu m-as simti aiurea in situatia asta.
Pai eu vad mai multe variante:
1. ori inscenezi ceva de genul ca si voua v-a spus sa va cautati alta locuinta (te faci ca ai primit un telefon de la proprietar sau iti pui un bilet in cutia de scrisori etc, oricum nu-i spune proprietarului ca poate daca va vedea ca mai locuieste cineva acolo, ii da prin cap sa va mareasca chiria)
2. iei un ziar Anuntul telefonic si incercuiesti citeva anunturi de la "inchirieri 3 camere" si ii spui cumnatului ca in curind o sa apara bebe, va trebuie o casa mai mare si nu vrei sa astepti pina in luna a noua. Eventual ii spui ca ai gasit oferte interesante si ar putea sa arunce si sel o privire la "garsoniere" sau "2 camere", poate se leaga ceva si pentru el.
3. nevasta lui nu-i da nici un telefon ? nu-i e dor de el?
Nu-l bate la cap sa-si gaseasca o lucuinta ? Mai dati-i un telefon sa vedeti "ce mai e nou" si poate ii zice ea.

Bafta

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Sa le luam pe rand.

Cu cumnata ma inteleg destul de bine, insa pe la Braila n-am mai fost de la Craciun si nici nu cred ca o sa mai mergem in viitorul apropiat, si nu-i tocmai genul de problema pe care s-o discuti la telefon.
Ei au stat cam tot timpul despartiti, din 7 ani de casatorie doar vreo 2 i-au petrecut impreuna, in rest, doar in week-end. Asta pentru ca Braila e un oras mort iar cumnatu isi gaseste foarte greu un job bun, in ultimii 5 ani a lucrat doart in Bucuresti. Acolo daca castigi mai mult decat salariul mediu pe economie te poti considera noroc.

Din pacate eu n-am cum sa-l ajut sa-si caute...avem internet acasa, are calculatorul la dispozitie oricand vrea, stie sa navigheze....i-am aratat unde sa caute, are acces la telefon....mai mult de-atat n-am ce face. Lucrez de dimineata pana seara, am bebe mic si burta mare, n-am cum sa-i caut eu, doar n-o sa merg eu la vizionari in locul lui. Cu mult timp in urma i-am scos niste anunturi de pe net....la inceputuri, cand abia se apucase sa caute....a sunat la vreo 2-3 si-a renuntat.

E clar ca atunci cand va veni bebe poate sa se supere oricine pe mine dar il voi da cu manuta mea afara, oricat de om bun e el. Insa mai sunt 4 luni pana atunci si nu stiu daca mai rezist atat de mult.

Simt din ce in ce mai mult nevoia de intimitate, iar in nopti cum a fost cea de-aseara, cand fata mea a plans in continu vreo 2 ore (de mai aveam un pic si chemam salvarea) chiar m-a incomodat prezenta lui. Imi lipsea spatiul si atunci cand aveam mai multa nevoie de el nu-l aveam (fata mea are locul de joaca in sufragerie pentru ca dormitorul e prea mic, iar sufrageria era ocupata, asa ca i-am distras atentia cu orice alte tampitenii).

Mergi la inceput

Simona, proprietareasa noastra e-n Belgia, n-am vazut-o de cand am inchiriat apartamentul asa ca sigur isi va da seama ca-i ceva cusut cu atat alba la mijloc.

Sincer, ne-am gandit si noi foarte serios la varianta inchirieri unui apartament cu 3 camere, asta pentru ca in 2 camere, chiar si daca va pleca cumnatul, tot ne va fi greu cu 2 copii mici. Insa pe de o parte chiria pentru 3 camere va fi cel putin dubla fata de cat platim noi acum (am avut noroc sa inchiriem inainte de explozia preturilor din ziua de azi si cum proprietareasa e in Belgia nu ne-a reactualizat chiria) iar pe de alta parte (am zis sa testam si noi piata sa vedem ce sanse de 3 camere avem) peste tot pe unde-am sunat (si unde chiriile erau cat de cat rezonabile) cand au auzit ca-i vorba de un copil mic (de fapt 2, ca va mai venii inca unul) au inceput proprietarii sa dea din colt in colt ca nu vor sa aibe probleme cu vecinii, ca's prea mici copii, si alte chestii de genul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

servus mickyy! La prima vedere problema pare simpla...dar mai dureaza un picutz. Deci vei naste peste 4 luni.Perfect pt. a fii necesara o bona sa stea cu Malina. Pt. ca ccc chiar de ai fii superfemeie, n-o sa poti sa te ocupi singura de doi copii. Ai o prietena care ar putea interpreta rolul de viitoare bona??? Poti sa-l tii departe de schema asta si pe barbatul tau...e fra-su si oricum ar fii sangele apa nu se face.. Da-te ranita in urmatoarele zile(te doare spatele, burta, ti-e rau) si nu mai poti sta singura cu Malina si....cere ajutorul unei prietene....sau chiar o straina, pana il vezi plecat din casa. Si in felul acesta va despartiti si in termeni buni si sotul tau o sa aiba constiinta impacata .Parerea mea...acum. Oricum dificila situatie... Iti doresc multa putere si rabdare sa poti gasi solutia cea mai buna. Totusi o hotarare in forta...nu e de recomandat. Rudele nu ti le alegi ti le da D-zeu! Te pup dulce pe burtica si mai vorbim!

Tania cu Anduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)

...poze FEBRUARIE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu as zice sa-i propui lui postul de bona la 2 copii.
Ca daca tot l-ai laudat!...
glumesc, desigur.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Tania, merci de sfaturi...dar...deja am o bona care sta cu Malina pentru ca eu am inceput serviciul de mai bine de 5 luni! Asa ca nici asta nu merge .
Si ai pus bine punctul pe "i", rudele nu ti le alegi, bune, rele's ale tele. Asta-i baiul, ca nu vreau sa stric relatiile cu ei si nici sa-l pun pe barbata-meu intr-o situatie proasta.

Intreba cineva de sotie, eu cred ca s-a obisnuit si chiar accepta situatia pentru ca asa, maruntisuri (despre copii, chestii de genul), am mai vorbit cu ea la telefon si niciodata n-a adus discutia la cautatul unei chirii. Ea o sa stea 2 ani in CIC asa ca pana atunci nu prea se streseaza sa se reintoarca in Bucuresti, la urma urmei de ce n-ar sta la ea acasa, fara sa mai plateasca chirie iar barbata-sau mai sta pe la noi cat s-o mai putea dupa care vad ei (cred ca asta-i in mintea ei). Pentru ca am vazut ca cumnatul a cam renuntat la cautat garsoniere si mai nou cauta camera de inchiriat (adica doar pentru el). Aaa..si mai cauta teren in afara Bucurestiului, ca vrea sa vanda apartamentul din Braila si sa-si faca casa. Insa daca va gasi teren, pana ajunge sa ridice ceva acolo pot trece si 2-3 ani.....asa ca planul e pe termen lung, in nici un caz pentru viitorul apropiat.

Mergi la inceput