Problema cu administratorul blocului

Problema cu administratorul blocului | Autor: madic

Link direct la acest mesaj

Problema mea e urmatoarea : in mai 2004 am cumparat un apartament, iar la acea data vanzatorilor nu li s-a restituit fondul de rulment.

Fostul administrator si-a insusit o parte din banii administratiei, astfel incat la data vanzarii nu mai exista fizic fondul de rulment. Ulterior, banii au fost recuperati de la fostul administrator, iar acum se face reconstituirea fondului de rulment, iar in dreptul nostru a fost trecut un mare zero.

Am vorbit cu actualul administrator si i-am spus ca, atata timp cat fostilor proprietari nu li s-a restituit fondul de rulment, este normal ca acesta sa ramana inregistrat in contul nostru (al apartamentului de fapt). Foarte nervoasa, doamna mi-a replicat ca ea are nevoie de o declaratie scrisa de la fostii proprietari cum ca sunt de acord cu transferul fondului catre noi (ca si cumparatori). Aseara i-am dus aceasta declaratie si acum imi spune ca trebuie sa vina fostii propritari personal sa le restituie FR.

Problema mea e ca ei chiar vor sa ne cedeze FR, dar ma indoiesc ca vor sa vina personal sa lamureasca treaba, mai ales ca nimeni nu vrea sa i se restuie nimic, ci doar ca banii sa ramana inregistrati in evidentele blocului, iar eu sa achit de aici inainte cotele aferente FR.

Vreau sa va rog sa-mi dati un sfat, ce sa fac in continuare, dar in primul rand sa-mi spuneti daca am dreptate sau nu, ca sa nu lupt pentru o cauza pierduta din start.
Este legal sa-mi ceara sa prezint chitante (pe care de altfel nu le am) pentru reconstituirea FR, sau acesta ar trebui sa existe evidentiat ca suma in registrele contabile, in ideea in care eu nu am de gand sa contest sumele gasite de ei?

Va multumesc si astept sfaturile voastre.

Madi si Mariuca (28.07.2003)

http://community.webshots.com/user/ianina2003

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Ai dreptate, nu e problema administratorului ce nume apare in dreptul apartamentului, ci numai numarul acestuia. In plus, daca ar fi fost datorii, sa vezi cum ar fi cazut pe voi...

Da ai dreptate, nu te lasa, caci banii va apartin, in fond ai si hartia doveditoare.

Numai bine,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 15 saptamani (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Marius, Liviu - o parere avizata ?

Multumesc de incurajare Mitub, dar mi-e ca o sa raman doar cu dreptatea...

Madi si Mariuca (28.07.2003)

http://community.webshots.com/user/ianina2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Daca fostii proprietari sunt de acord sa iti lase fondul de rulment este problema lor. In acte, administratorul trebuie sa intocmeasca un stat de plata prin care sa le restituie acei bani si tie sa iti taie chitanta pe numele tau. Asa e legal. Pentru ca fostii proprietari pot veni oricand sa-si revendice fondul de rulment in situatia in care nu li s-a restituit. Ce siguranta poate avea administratorul ca declaratia scrisa pe care o ai tu este autentica?
Sincer, asa este legal.
In alta ordine de idei, banii respectivi raman in contul administratiei, nu isi poate insusi nimeni acea suma. Tu nu ai decat sa te obisnuiesti cu ideea ca pe numele tau nu ai nici o suma pentru fondul de rulment daca fostii proprietari nu vin sa rezolve aceasta problema, dar in contul acelor bani ar trebui sa nu platesti decat ce s-o mai strange de acum inainte.
Asa se intampla cand lucrurile nu se duc pana la capat...

Manuela si Costin (care nu mai e bb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Noi am cumparat apartamentul in 2003. Si la noi a trebuit sa vina fostii proprietari sa semneze transferul fondului de rulment de pe numele lor pe numele nostru. Asta e. Numai bine, s-o rezolvati cat mai repede.

Mergi la inceput