Jocul cu de toate (17)
Raspunsuri - Pagina 15
alexxia spune:
quote:
Originally posted by buli
eu raspunsul 1907 il voiam - am intrebat cind
so ... Diana, your turn
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body
poti sa crezi ca port si ochelari !?!
"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
POZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea
DianaR spune:
Upss, scuze am tinut jocul in loc...
Care este cel mai mare diamant gasit vreodata?
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni
laureta spune:
Tiffany Yellow este cel mai mare diamant galben din lume si a fost gasit in mina De Beers Africa de Sud in 1877,are 128.54 carate.
buli spune:
nu e unul roz?
Golden Jubilee ???
gasca MAO
buli spune:
julia a fost prima ca eu mi-am editat raspunsul
gasca MAO
juliafin spune:
si la mine apare editare,voiam sa bag si linkul unde am gasit informatia,dar nu merge,fir-ar sa fie!
DianaR spune:
Nope. Am intrebat cel mai amre diamant gasit vreodata nu cel mai mare diamant slefuit. Originalul din care s-a facut golden jubilee avea 755,5 carate, dar a existat un diamant si mai mare, mult mai mare dar pe care primul slefuitor l-a taiat in bucati mai mici.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni
buli spune:
Cel mai mare diamant cunoscut până acum - 1.106 carate - a fost descoperit în 1905, în Africa de Sud, și a fost oferit regelui englez Edward al VII-lea, care l-a trimis firmei Asscher să-l taie. Se spune că prima lamă de oțel s-a rupt, iar la a doua încercare, diamantul s-a sfărâmat sub privirile bijutierului, care a leșinat. Mai târziu, a fost tăiat în 9 pietre, printre care "Cullinan I"/ "Great Star of Africa" (Marea Stea a Africii) - 530,20 de carate, montată în Sceptrul Regal - și "Cullinan II"/"Lesser Star of Africa" (Steaua mai Mică a Africii) - 317,40 carate, montată în Coroana Statului Imperial Britanic.
asta am gasit la o cautare mai atenta
gasca MAO