uter retrovers

Buna tuturor!
Sunt noua aici,dar va citesc de ceva vreme discutiile.Sunt foarte interesante,pot spune ca am aflat multe lucruri noi,mai multe chiar decat de la medici sau dupa cei cinci ani de medicina aproape terminati.
Am 25 de ani si tocmai am aflat ca am un uter retrovers.As vrea sa raman insarcinata anul acesta,dar nu stiu exact,(dupa toate cele citite pe acest site)ce ar trebui sa fac,ca sa fac bine.De exemplu,care ar fii pozitiile cele mai indicate sau ce trebuie facut dupa...
As avea putina nevoie de ajutorul vostru.Va multumesc anticipat si sunteti toate niste scumpe.M.
Raspunsuri

danangie spune:
La pozitii nu prea ma pricep.Dar stiu ca dupa ce ai prestat trebuie sa stai pe burta ceva minute.Mama mea are uterul retrovers si a facut 4 copii.Dar nu o pot intreba ce pozitii a folosit.sper ca ma intelegi.
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

Aurasa spune:
Draga Floruta, si eu am uter retrovers. Mie mi s-a explicat de catre dr. ca nu-i absolut nici o problema, doar ca ramani putin mai greu insarcinata. De pozitii .... nu prea stiu ce sa-ti spun ... cum iti e tie mai bine.
Sanatate si sa auzim curand cae un bb la orizont
Aurasa UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005

m_floruta spune:
Va multumesc la amandoua pentru promtitudinea raspunsurilor voastre si pentru faptul ca sunteti aici.Am inceput sa citesc si eu mai multe despre subiectul "uter retrovers", pentru ca acum ma intereseaza personal.Nu stiu daca vor fii sau nu probleme in continuare(mi-au gasit si o infectie cu tricomonas,pe care o tratez!),dar daca voi spuneti ca nu sunt asa mari probleme,o sa incerc in continuare...pana acum nu s-a prins nimic.
Pentru oricine imi mai poate da sfaturi,va rog sa nu ezitati!
Va multumesc mult,monica.

adimercedes spune:
Monica, eu saptamana trecuta am fost la medic si am povestit despre uterul (meu) retrovers. Mi-a zis zambind ca nu e o problema, ca se credea ca se ramane mai greu insarcinata si astfel femeile stateau in tot felul de pozitii ciudate, cu picioarele pe pereti etc, dar ca s-a descoperit ca nu uterul retrovers nu influenteaza, nu ingreuneaza posibilitatea de a ramane insarcinata.
Crede si se va intampla!
Adi
"Where there's a will, there's a way!!!"

luiza1318 spune:
M_Floruta, uter retrovers am si eu, iar dr mea mi-a spus ca nu te impiedica cu nimic!!!!
In ceea ce privesc pozitiile (tot de la dr mea citire), recomandabila ar fi cea "pe la spate" .
Succes la facut!!!
iza

monuta spune:
Draga m_floruta
Eu am uter cu o retroversie foarte urata,il cauta mult la eco intravaginal.Mie mi-a dat mari batai de cap inca de cand mi-a venit menstruatia asa ca am avut timp sa ma documentez in acesti ani.Si eu credeam in povestile cu ramasul greu,dar nu e adevarat.Intr-adevar,sunt recomandate pozitiile "pe la spate"pt ca noi il avem indreptat inspre spate in loc sa fie orientat in fata.Plus de asta,daca vrei sa ramai insarcinata mie mi-a recomandat medicul sa stau pe burtica dupa actul sexual cam 30 min ca sa usurezi cursul "inotatorilor".Asta nu inseamna ca nu ramai insarcinata.Asa cum unii oameni au parul blond si altii il au negru asa este si cu retroversia uterului.Cu el ne nastem.Cunosc fete cu uter retrovers care au ramas in primele 3 luni si altele fara uter retrovers care se chinuie de 2 ani.Eu sunt gravida in 6 saptamani si am ramas dupa 6 luni de incercari.Multa bafta!

mina spune:
Buna!
Subscriu si eu la ce raspunsuri s-au dat deja. Nu are prea mare importanta faptul ca uterul e retrovers. Eu am ramas insarcinata in 4 luni de incercari si am avut o sarcina super usoara. Doar niste dureri in primele luni, dar nimic notabil. Bafta!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

anky spune:
Floruta,si eu am uter in retroversie flexie si am ramas gravida cum am incercat, si prima data si a doua oara.Doctorul mi-a spus ca nu e o problema si el il numeste Uter Asiatic deoarece 60% dintr-e femeile asiatice au uterul retrovers.
SuccesAncaDPN 08.05.05
si Bianca Melissa 02.02.03
http://community.webshots.com/user/anky2100

m_floruta spune:
Multumesc tuturor pentru incurajari si sper sa fie bine si pentru mine.Va pup pe toate sunteti niste scumpe.monica

iepurila spune:
Fetelor dragutelor, imi spuneti si mie va rog frumos ce inseamna uter anteversat? E de rau? Si scuzati-ma daca intrebarea mea e idioata, dar sunt un pic in urma cu termenii. Multumesc si va pup