Gradinita nr. 85 (germana) - Dorobanti
Va rog mult daca aveti ceva informatii mi-ar fi de mare ajutor.
Orice lucru, oricat de neinsemnat!
Daca stie cineva cum ar fi mai bine: programul de dimineata sau cel de dupa-amiaza.
Va pup dulce!
Delia si Codrin
Raspunsuri
radu26 spune:
Pentru copil este bine intotdeauna sa fie la programul de dimineata. De fapt exista chiar o lege care nupermitea sa fie altfel. Din lipsa spatiilor, se lucreaza si cu clase dupa amiaza. Acum nu stiu daca poti alege, dar daca poti...
Delia spune:
Sa stiti ca m-am speriat un pic, chiar nu are nimeni o cunostinta macar la aceasta gradinita?
Este cea cu predare in limba germana.
Help!...orice info!
Radu, multumesc mult pentru sfat!
Va pup dulce!
Delia si Codrin
boo lina spune:
vad ca nu prea iti raspunde nimeni...eu n-am avut copiii acolo, dar am o cunostinta care a avut fetita. ea nu avea o situatie materiala stralucita dar lucra in zona si-i convenea mult programul si amplasarea. ce pot sa iti spun este ca nu era prea multumita, mi-a spus ca in primul rand educatoarele se ocupa de copii preferential, in functie de cat de "atenti" sunt parintii (plus ca multi dintre ei fac meditatii in particular cu educatoarele)iar in al doilea rand se insista f mult pe limba si f putin pe cunostinte (citit, socotit, etc)
Delia spune:
Multumesc mult Ioana!
Am mai intrebat cateva persoane despre gradinita, unele multumite altele nu.
Doream cel mai mult sa stiu cum se desfasoara o zi acolo, cam ce fac piticeii.
Multumesc mult inca o data!
Delia si Codrin
mamaruta spune:
quote:
Originally posted by Delia
Multumesc mult Ioana!
Am mai intrebat cateva persoane despre gradinita, unele multumite altele nu.
Doream cel mai mult sa stiu cum se desfasoara o zi acolo, cam ce fac piticeii.
Multumesc mult inca o data!
Delia si Codrin
Delia, eu acum am vazut subiectul.
Fetita mea merge acolo de la trei ani si acum este in grupa pregatitoare. Noi suntem foarte multumiti de gradi. Programul incepe la ora 9.00, la 10 mananca si la 12 se termina.
Programul de dupa amiaza incepe la 14 si este pana la ora 18.00. Pentru un copil de 3, 4 ani este foarte obositor. Daca reusesti sa intri la programul de dimineata, e mult mai bine.
Daca mai ai intrebari, sunt aici.
Mihaela , Mara si
Crisu spune:
Si pe mine ma intereseaza acest subiect. Desi avem 1 an si 4 luni visez sa il dau la aceasta gradi de cand era in burta. Eu stiu germana, si mi-as dori ca si Alex sa invete, mai ales ca ma are pe mine care il poate ajuta. Am inteles ca educat. sunt destul de precupete, trebuie sa impingi destui bani sa il invete. E adevarat? Si ca fac meditatii in particular cu ei cate 10 odata? Cum se intra acolo in afara de vestita pila?
Cris si Alex
carmenutza spune:
la fix a picat subiectul asta..eu sunt in cautare de gradinite...si cea germana este una dinte optiuni.
Ce am inteles eu(corect me if I am wrong) este ca nu primesc copilul decat daca exista un vorbitor de germana in familie...la noi nu exista....si chiar daca ar reusi sa o inscriu, ma gandesc ca ar avea un handicap fata de ceilalti, care vorbesc in casa germana...noi nu o sa putem niciodata sa o ajutam cu nimik...adika, daca ma hotaresc sa o inscriu la gradinita germana, inseamna ca ma bazez NUMAI pe copil si pe capacitatile ei de a asimila ce i se preda....ca de meditatii la germana la varsta asta nici nu poate fi vorba...
So, lamuriti-ma si pe mine....please....
Sa inteleg ca nu au program prelungit? Cat costa pe luna? Este gradi de stat? Merg pe programa M. Educatiei?
Carmen si bb Maya Alexia
Poze cu Maya
mamaruta spune:
Nu stiu de spagi, nici nu bag mana in foc, dar spun ca eu nu am dat.
La inscriere ne-a cerut sa aiba pe cineva in familie de origine germana( asta trebuie dovedit cu acte) si a doua cerinta a fost ca tot cineva din familie sa cunoasca si sa si poti dovedi ca cunosti lb germana.
In legatura cu meditatiile, da, sunt niste educatoare care au ca un fel de afacere din meditatii, noi nu am apelat la serviciile nici unei educatoare la meditatii.
Mihaela , Mara si
Delia spune:
Mamaruta multi pupicei!
Carmen si Cris: tot ce stiu eu sa-ti spun este ca nu au program prelungit si gradinita este de stat.
Despre meditatii am auzit si eu in pregatirea pentru scoala, se da un examen care am inteles ca nu ar fi deloc usor pentru copii si probabil de aceea s-ar recurge la metoda meditatiilor.
Poate alte mamici iti pot da informatii concrete caci noi nu am ajuns inca la gradi ci doar culegem informatii.
Multi pupici!
Delia si Codrin