sa spun sau nu?

sa spun sau nu? | Autor: alinas

Link direct la acest mesaj

lucre la gradinita germana din timisoara care se vrea cu pretentii,privata binenteles unde vin copii de bani gata.ok cand m-am angajat directoarea imi spune ca aici nu se admite bataia,jignirea etc.ar eu am asistat de 2 ori pana acuma la asa ceva.adica 2 educatoare au lovit fiacre un copil.ept ca era doar o palma la fund dar totusi asta ma face sa ma intreb:directoarea nu stie ce se intampla sau stie si doar minte parintii.ma gandeam daca ar fi bine sa-i spun ce se intampla,in ideea ca ea chiar nu stie dar si pentru ca aici sper sa-mi aduc si eu baietii si chiar nu mi-ar conveni ca altii sa-i loveasca.nu vreau sa parasc sau sa fac rau colegelor.acuma spuneti-mi si voi care aveti copiii la gradi:ati prefera sa stiti sau ati spune ca o palma la fund nu e asa de grava?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Normal ca as vrea sa stiu, doar nu fac copii ca sa-i bata altii . Si cred ca as face si scandal daca as afla. Oricum daca afla vre-un parinte vor iesi scantei. Eu zic ca e bine sa stie si directoarea ce se intampla in gradinitza. Acum depinde si cum a fost palma aia la fund (data cu rautate, pedeapsa...), cu toate ca in calitate de parinte nu mi-ar place sa aflu de nici un fel de palma....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pusa spune:

Nu este normal ca, copiii sa fie batuti (chiar o palma) si mai ales la gradi. Comportamentul poate fi usor "copiat" si aplicat de catre copilasi in relatiile dintre ei.
Eu nu sunt in general pentru bataie. Exista o multime de alte pedepse...

Alinas, am inteles defapt ce te doare pe tine. Cum sa rezolvi problema ?
Poate reusesti sa stai de vorba cu colegele tale care au aplicat "metoda" si sa le lamuresti ca nu este in regula, ca se incalca regulamentul gradinitei etc.
Eu personal am asistat la o rezolvare, in cel mai profesionist mod posibil, al unui conflict care era sa devina foarte violent intre doi copii. Educatoarea in cauza, foarte hotarata (fara urlete si istericale) si foarte ... "rapida" i-a despartit pe cei doi "berbecuti" si i-a pedepsit punandu-i la colt. Dupa linistire au urmat discutiile, scuzele etc. Trebuie sa va mai spun ca educatoarea era numita de multe ori, la repezeala "mami" si ea era tare fericita de lucrul acesta. Concluzia: iubea copii, ii supraveghea atent si stia sa le impuna respectul si altfel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Alina, eu ti-as recomanda putina diplomatie. Poti incerca sa le sugerezi colegelor tale ca niste pedepse sunt mai bune, decat altoitul? Sau, incearca sa ii propui directoarei o sedinta, la care sa dicutati ce pedepse puteti aplica copiilor care nu vor sa asculte (in final concluzionezi ceva de genul: pus la colt; asistarea la o activitate care ii place copilului, dar fara sa participe si el, ca a fost pedepsit; buline negre; etc...si nu palme). Nu stiu, e o simpla sugestie...

Claudia

Mergi la inceput

10+ Cl! Ideea cu o sedinta unde se pun punctele pe I e chiar buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Normal ca trebuie sa discuti intai cu ele si apoi cu directoarea. Nu e posibil asa ceva, cum sa-ti bata atcineva copilul tau? Nu au nici un drept sa faca asa ceva. Eu as face mare scandal sa aflu ca cineva mi-a batut copilul. Daca si la o gradinita care se respecta cum zici tu se intampla asa ceva, ce sa mai vorbim de cele de stat?
Sfatul meu e sa vorbesti cu ele si cu directoarea si sa stopati chestia asta ca nu e bine deloc.

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Nu sint deloc de acord cu baiata la gardinite/scoli, dar sint de acord cu ce spune Claudia (cl), adica sa folsesti putina diplomatie pentru a le convinge sa adopte alte metode de disciplinare.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

quote:
Originally posted by anda141

Normal ca trebuie sa discuti intai cu ele si apoi cu directoarea. Nu e posibil asa ceva, cum sa-ti bata atcineva copilul tau? Nu au nici un drept sa faca asa ceva. Eu as face mare scandal sa aflu ca cineva mi-a batut copilul. Daca si la o gradinita care se respecta cum zici tu se intampla asa ceva, ce sa mai vorbim de cele de stat?
Sfatul meu e sa vorbesti cu ele si cu directoarea si sa stopati chestia asta ca nu e bine deloc.

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004

Adica vrei sa spui ca numai gradinitele particulare "se respecta" si ca la cele de stat e cum da Domnul? Eu cred ca sunt destule gradinite de stat care "se respecta".

Nu cred ca la gradinitele de stat au mai multe sau mai putine drepturi sa bata copiii decat la gradinitele particulare.

Mergi la inceput

Noi am fost doar la crese si gradinite de stat si am avut parte numai de educatoare bune si am plas cand a trebuit sa ne despartim de ele. Despre bataie nici pomeneala! La initiativa Sandicai am fost de 2 ori in vizita la educatoarele ei, deh ... ii era dor de ele. Deci se poate si la stat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

De acord cu ce spune Claudia, iar la faza cu bataia...o mare bila neagra in orice situatie, nu conteaza, gradi privata, de stat, scoala sau orice alta forma de invatamant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Cred ca pe colegele tale ar trebui sa le sperie in primul rand gandul ca pot fi date in judecata de vreun parinte si atunci adio cariera didactica. Eu daca as afla ca educatoarea mi-a lovit copilul as face un scandal monstru si chiar as da-o in judecata.
Dar cred ca astfel de persoane nu au ce cauta in meseria asta si daca ar fi dupa mine nu as incerca sa le menajez deloc.
In cazul tau, cu mare diplomatie, ar trebui sa spui directoarei. Eventual poti sa o iei pe ocolite si sa ii spui ca s-au plans unii parinti, prieteni de ai tai, fara sa dai numele vreunei colege.
Diana

cde

Mergi la inceput