endometru, ovulatie, temperaturi (12)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Felicity, imi dai peste cap toate teoriile citite, de abia astept daca gasesti linkul sa citesc si eu. Poate aici era greseala.

Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

de pe fertilityfriend:

"There has been some speculation that couples who are trying to conceive should reduce the frequency of sexual intercourse during the fertile window to increase sperm supply. This is not true for most couples. While couples with known male factor issues should consult their doctor for the best intercourse strategy, couples with normal fertility and no known sperm issues should not reduce the frequency of intercourse in the fertile window. Your probability of conception is increased when you have intercourse multiple times in your fertile window. While it is true that sperm concentrations decrease slightly with increasing intercourse frequency, frequent intercourse is still more likely to result in conception than infrequent intercourse for couples with no male factor fertility issues. Each additional act of intercourse within your fertile window increases your probability of conception for that cycle."

asta e doar un articol, dar mai era si un altul (o sa-l caut si pe ala)
aici e traducerea:

Exista speculatia ca toate cuplurile care incearca sa ramana insarcinate, ar trebui sa reduca frecventa actului sexual in timpul perioadei fertile tocmai ca sa cresca rezerva de sperma. Acest lucru nu e adevarat pt majoritatea cuplurilor. In timp ce cuplurile care au probleme legate de spermograma ar trebui sa consulte un doctor pt a fi sfatuiti care e cea mai buna strategie, cuplurile normale care nu au probleme legate de spermograma nu ar terbui sa reduca frecventa actului sexual in timpul perioadei fertile. Probabilitatea de a ramane insarcinata creste cand ai sex de mai multe ori in perioada fertila. Desi e adevarat ca exista o scadere usoara a concentratia spermei odata cu cresterea numarului de raporturi sexuale, e mult mai probabil sa ramai insarcinata daca ai sex frecvent decat daca ai mai rar.
Cu fiecare act sexual care are loc in perioada fertila, iti cresti sansele sa ramai insarcinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki iris spune:

adica la o spermograma cu valorile: 86 milioane =concentratie si 51% mobilitate putem si-n sculare si-n culcare sau eventual mai des adica in pauza de masa?

miki

Mergi la inceput

Apropos de testele de sarcina: am luat colectia de iarna- primavara ca cica astea sunt pozitive.

miki

Mergi la inceput

mersi ! ...asta e super de aplicat la cele ce stiu cu aproximatie cand ovuleaza. Stii ca e in preajma zilei 14, faci probabil 13, 14, 15. Dar daca nu, atunci cred ca totusi e bine la 2 zile.

Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

habar n-am ce-i aia o spermograma normala.
iar despre ovulatie eu zic ca fiecare care vrea sa ramana insarcinata, a urmarit si are o idee cam cand ar trebui sa se intample cu o eroare de +-3 zile. e o saptamana in care ar trebui dat bataie

Mergi la inceput

da, ai dreptate, pai cam atata e perioada fertila si o stim toate cu aproximatie. Dar eu sunt stresata la ideea, ca indiferent ce spermograma buna are sotiorul, incepand dintr-o zi sa zicem 9, faci zilnic pana in 16, dar daca ovulatia a fost chiar in 16 sau in 15, nu stiu daca la ora aia dupa prestari zilnice mai exista vreu "gigel" zglobiu pe acolo. Ce complicat este. Parca mai usor este sa nu faci copii...

Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Fetelor,acum cativa ani(vreo 2) am fost la un doctor care mi-a recomandat sa facem in fiecare zi intre zilele 11-21.Nu stiu ce-i drept ce spermograma are sotul(ca abia acum asteptam rezultatul la prima),dar cert este ca...inca sunt o aspiranta la titlul de mamica,cu toate ca atunci am facut ce ne-a zis nenea doctoru: 11 zile consecutiv.

Sincera sa fiu,nu prea mai stiu cum sa fac sa fie bine:mai rar,mai des,mai...cand vrem..

Pupici
Flori

"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo

noi

Mergi la inceput

E atat de relativ...
Ce nu inteleg eu: perioada ce urmeaza imediat ovulatiei este mai putin fertila decat cea care o precede?

miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Miki, in principiu s-ar putea spune si asa pentru ca rezista 72 ore, daca sunt sanatosi, in timp ce un ovul doar 24-48 ore dupa ce se elibereaza.

Teodora

Mergi la inceput