Iepure

Iepure | Autor: Elise

Link direct la acest mesaj

De 2 ani ne straduim sa facem un bb iar sotul meu, probabil cedind nervos , a luat minunata decizie sa aduca acum acasa un IEPURE - ca sa aiba "si el un animalutz".
Respectivul e alb, cu ochii rosii - destul de dulce, dar scapat cine stie de pe unde (l-a gasit pe strada). Am citit tot felul de povesti horror cu diverse toxine si boli si fire de par localizate prin ficat...samd...si n-am fost de principiul sa tinem animale in casa, mai ales ca ne pregatim sa avem "animalutul nostru" in curind.

Eu insist sa-l dam, el insista sa-l pastram. Voi ce parere aveti? Sint eu nebuna? Sau chiar poate constitui o sursa de imbolnavire pentru noi si potentialul bb?
Exista vreo solutie de compromis - vaccinuri..etc?

Elise

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Pentru iepure, da.
Oricum, cand ramai insarcinata, il puteti manca.
Scuze, a fost o gluma.
Acuma serios, vorbiti cu un medic veterinar si intrebati-l ce boli va poate transmite iepurele si cum va puteti feri.
Va pupam,

Emi si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

hi hi...da, ar fi bine sa il vaccinam, daca poftesc la el cind voi fi si singura acasa?!

serios, am vb. cu medicul veterinar, care a zis ca iepurele nu "pare" bolnav, si ceva de genul "in principiu nu se transmit boli de la i. la om ... doar daca e sistemul imunitar al omului foarte slabit se mai poate intimpla.... bla bla".
Adica nu m-a lamurit.
Probabil o sa caut alt vet.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

1. daca vrea, lasa-l si pe el... n=o sa-l tina mult daca va trebui sa stranga dupa el. apoi... mai bine un iepuras, e simpatic.

acum sper sa iei urmatoarele drept gluma...
2. daca e iepuroaica, o poti folosi pe post de test de sarcina...
3. iepurele la ccuptor, bine impanat, este o minune... , pacat ca bunica mea nu mai creste iepuri
4. daca tot ii pui gand rau, ingrasa-l bine.

si nu-l lasa pe sotul tau sa citeasca pe-aici...
poate cine stie, e iepurasul de pasti si daca sunteti cuminti o sa va dea cadoul mai devreme, pe care vi-l doriti!

Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Doamne-ajuta de bb!

Mergi la inceput

Tocmai aseara, cind intrebam eu pe aici despre microbii pe care ii poate transmite vietatea, am auzit trosc-poc prin casa - si in secunda 2 a aparut sotul meu cu ditamai zgirietura pe fatza!!

Cica "a dat din picioarele din spate" si ..l-a zgiriat!!
Lasind detaliile (cum or fi ajuns picioarele din spatele iepurelui la fatza sotului meu, ca sint sigura ca nu animalul a fost vinovat la faza asta) - primul gind care mi-a venit a fost "na! alte analize!".

Si alt meci: ca sint eu obsedata de vaccinuri, ca el a avut si caine, si pisici, si de toate, si e sanatos bine merci si a crescut mare.... si ca "la tara fetele traiesc intre animale si fac copii multi si grasi si frumosi, si nu mai fac atitea controale".

Incepe sa ma convinga si pe mine ca exagerez...dar imi e frica sa nu ma convinga in detrimentul . N-am mai avut nici o sarcina, acum ar trebui sa am (am inteles ca dupa op. in primele luni, sint cele mai mari sanse) si daca da Dumnezeu, nu renunt la ea indiferent daca descoperim ulterior vreun risc.

Nu sint in situatia sa renunt la un bb pentru ca sotul meu scump se joaca cu animalele - nu de altceva, dar alt bb s-ar putea sa nu mai am vreodata.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

mai fetelor, m-ati dat gata...eu credeam ca era vorba de un dr. Iepure, si s-a uitat "dr" in titlu, ceva de genul cine il cunoaste, cine merge la el...

asa, acum dupa ce m-am lamurit, eu as zice (cu toate ca sunt tare dragalasi, dar si gustosi...) ca mai bine renuntati la orice animalut in casa, ca nu e de riscat, daca telul vostru este un

Sorina

Mergi la inceput

he he...tx de sfat, dar eu renunt, el nu renunta...

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

iepurii pot avea Listeria, dar nu stiu cum se ia la om, cred ca nu pur si simplu, ci prin carne. Nu sunt sigura, dar de Listeria sigur am auzit in legatura cu iepurii. Verifica tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Iepurii nu transmit boli, mai mare e psihoza. Totul e sa fiti siguri ca iepurele e sanatos. Vorbiti cu un veterinar competent. Eu am acasa 2 pisici si nu am nici un fel de probleme de sanatate si nici nu imi influenteaza fertilitatea intr-un fel. Iar doctorul meu ginecolog a zis ca nu are rost sa renunt la ele pentru ca animalele de casa fac foarte bine la psihic si e chiar indicat sa ai un pet in preconceptie si dupa (poate sa influenteze psihicul foarte mult, te relaxezi), atata timp cat nu e agresiv si nu iti sare la gat!
Ce sa zic? Daca sotului tau ii place iepurele, eu zic sa ii fii alaturi si sa incerci si tu sa te atasezi de iepuroiul norocos. Bafta.
Sfat: ia-ti o pisica ca astea mananca iepurii! Glumeam... adica chiar ii mananca daca sunt mititei, dar Doamne fereste de asa ceva!

toujours optimiste

Mergi la inceput

he he...pisoi3, cred ca acum iepurele mau ar manca pisica, a devenit XXL intre timp !!

N-am ce face si-l accept. Daca o sa am si un copil care o sa-i semene sotzului, o sa facem menajerie...zoo...

Imi amintesc ca si eu am trecut printr-o perioada "pro pets" in copilarie - am ascuns o pisica sub pat si imi luam intotdeauna masa la mine in camera.... Biata maica-mea n-a stiut timp de 6 luni de "colocatara", pina n-a vazut din greseala o coada iesind din plapuma mea intr-o dimineatza...

Nu vreau sa ajung sa am surprize de genul asta...asa ca il las sa-l pastreze.

Elise

Mergi la inceput