stafilococ auriu ochisor

stafilococ auriu ochisor | Autor: alina_gabriela9

Link direct la acest mesaj

Fetita mea s-a ales cu stafilococ auriu la ochisor, din maternitate (alaturi de alti copilasi nascuti in aceeasi perioada). Problema este ca am incercat numeroase tratamente, insa niciunul nu a dat rezultate, ba chiar a agravat situatia, in sensul ca ochisorul s-a iritat si pleopa s-a umflat. Pe rind, am incercat cu Tobrex, cu Genticol, iar ultima data cu Oxacilina 1%. Toate tratamentele au fost facute dupa ce antibiograma a aratat la ce este sensibil acest stafilococ.
Spuneti-mi, va rog, daca v-ati confruntat cu aceasta problema, cum ati rezolvat-o, pentru ca noi deja sintem disperati, iar fetita mea de o luna si 3 zile nici nu mai suporta sa-i ating ochisorul.
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Probabil ar trebui repetata antibiograma.Cel mai indicat e sa mergi la dr.

Sanatate multa micutei!

Emilly cu gaza ei
Cea mai frumoasa si mai profunda traire omeneasca este misterul. (Albert Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Si noi am avut pe la 3 luni, dar am scapat in 7 zile cu picaturi Cloramfenicol- cel mai uzual si cu un spectru larg.Se prepara, este 0.5%, se pune 1pc de 4-5 ori pe zi....la indicatia DR.Oftalmolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabriela9 spune:

Da, voi repeta antibiograma, pentru siguranta.
Tratamentele date pina acum sint urmarea recomandarilor medicului neonatolog, asa ca cel mai bine ar fi sa merg la un oftalmolog...
Va multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Incearca unguent oftalmic cu kanamicina.
Noi am avut o problema tot asha cand era Miruna mica de tot si a trecut dupa a doua aplicare scurgerea aceea galben-versuie, iar dupa inca una-doua chiar si lacrimarea ochisorului. Vezi daca aceasta kanamicina este pe lista antibioticelor ce dau rezultate la stafilococul auriu.

Sanatate multa,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 15 saptamani (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha spune:

Kanamicina unguent oftalmic.Are efect rapid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tynadiana spune:

Noi ne-am pricopsit cu stafilococul auriu de la strand, dar am fost la oftalmolog dupa niste tratamente cu Cloranfenicol si cu Tobrex fara rezultat, la antibiograma, cel ce a facut-o i-a spus sotului(il cunostea) ca stafilococul auriu localizat la ochi se vindeca dar nu poti scapa definitiv de el pt. ca se ascunde in nasul, stii comunica prin niste canale mici de tot...si reintorsi cu sfaturile acestea am facut tratamentul si i-am pus si o picatura in fiecare nara, asa ca roaga oftalmologul sa-ti dea picaturi care se pot pune si in nasuc, ca altfel revine...

Sanatate la pui!!!Multi pupici pt. tine ca rezisti si pt. ea ca e o scumpica!

TYNA SI DIANA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Si fetita mea iesise din maternitate cu aceeasi problema, insa a fost o forma foarte usoara. De la 2 saptamani am facut tratament cu Tobrex, 7 zile, 2 picaturi la 6 ore. La 3 luni a revenit infectia si am repetat tratamentul. De atunci nu a mai avut absolut nimic.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omi308 spune:

BUna!
Si fetita mea a luat din maternitate si la 2 saptamani m-am trezit ca nici nu mai putea deschide ochiul, genele erau lipite de secretia care ii curgea din ochi dar dupa 2 zile de tratament cu Genticol si dupa spalaturi cu ceai de galbenele i-a trecut. Mie doctorita mi-a spus ca daca in 2 zile nu ii trece cu acel antibiotic sa revin din nou la control ca sa ii schimbe tratamentul ca este f important.Dar cel mai indicat este sa ceri parerea medicului.
PUpici la bebici si sa auzim de bine.
Oanasi Botosica

Mergi la inceput