Somn de noapte agitat la 6 luni

Somn de noapte agitat la 6 luni | Autor: Adema

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu(6 luni)cam de o saptamana doarme noaptea foarte agitat.Mai precis, se trezeste de 4-5 ori/noapte plangand.A dormit mereu in patutul lui, dintisorii au iesit, racit nu e , febra nu are si nu pare ca l-ar durea ceva.Adoarme repede la loc-numai daca il iau in brate...apoi il pun fara probleme la loc in patut.
Stiti vre-un remediu???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana3 spune:

Si fiica mea de aceeasi varsta vreo luna de zile mi-a facut la fel fara sa stiu de ce.Apoi 2 saptamani a fost OK.Acum , de 2 nopti se trzeste cam din jumatate de ora in jumatate de ora plangand in hohote .Nu se linisteste decat dupa ce o iau in brate si o legan.Nu stiu motivul.aparent nu ar fi vreunul..
Asa ca mai sunt si altii napastuiti. Daca te "incalzeste" cu ceva ca nu esti singura...Si noi amnadoi plecam a doua zi la serviciu.
Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinaw spune:

Baietelul meu a avut o perioada de aproape 2 saptamani in care a fost asa noaptea. Eu si sotul mergeam noaptea tot cu schimbul la el, nu mai stiam ce sa ne facem cu el. La inceput am crezut ca poate se trezeste pentru ca ii este sete si ii dadeam sa bea suc de mar. Ne-am gandit ca poate din cauza caldurii uscate din camera ii este sete, dar apoi ne-am dat seama ca nu ii era sete si incercam sa nu il luam in brate ci sa ii dam biberonul. De asemenea, nu mergeam la el la cel mai mic sunet sau marait (uneori baietelul nostru mai maraie sau chiar scoate cate un strigat prin somn). La un moment dat am constatat ca daca nu se odihneste bine in timpul zilei, noaptea e foarte agitat. Erau zile in care dimineata si dupa masa nu dormea decat cu jumatatile de ora (nu vroia nici cum sa doarma), in loc de o ora jumate sau doua...si facea la fel si noaptea, se trezea cateodata chiar din ora in ora. Astfel, am inceput sa ii facem programul de somn din timpul zilei "fortat", chiar daca uneori plangea pana la 10 minute si ne era greu sa suportam.

Urmariti cum doarme bebe ziua, daca are somn profund si daca atunci cand se trezeste din somn bebe e vesel, bine dispus sau se trezeste plangand si marait (daca e asa inseamna ca nu si-a implinit somnul sau poate ceva il deranjeaza, scutecul murdar etc.)Pe de alta parte s-ar putea ca in cazul in care bebe doarme prea mult in timpul zilei sa fie mai "activ" noaptea...
S-ar putea ca bebelusii vostri sa nu doarma bine noaptea din alte motive, nu stiu, dar asa a fost cu baietelul meu.
Sper sa fie mai bine...mult succes si rabdare!
Daca vreti mai multe sfaturi in acest sens, scrieti la Femina Intim
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Cin bebe-al meu face asa , inseamna ca are nasucul putin infundat si respira un pic mai greu !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adema spune:

Azi noapte s-a trezit plangand de 6 ori! Nasuc infundat nu are, foame sau sete nu ii e, adoarme imediat ce il iau in brate.
Ma gandesc ca nici vise urate nu poate avea la 6 luni si de atatea ori pe noapte...
Aveti idee daca exista plante care puse in baita seara au efect linistitor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacri spune:

si al meu avea astfel de momente si am dedus eu cu timpul (acum are 2 ani jumatate)ca numai de la dinti poate sa fie si nu facea asa cand dintele spargea gingia ci atunci cand probabil incepea efectiv sa se dezvolte in gingie(pt ca mai treceau vreo cateva saptamani pana aparea dintele).
si mai zic sa mergeti la biserica cu ei si sa-i impartasiti duminica .
multa sanatate

Fabian si mami Lacramioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxicucu spune:

Noi ne confruntam cu problema asta de vreo 2 luni. In tot timpul asta am incercat tot felul de remedii: calgel pe dinti, ceai de tei seara pentru linistire, sab-simplex pentru gaze la stomac, supozitoare ca sa-si faca nevoia inainte de culcare, ca in final sa descoperim ca el se dezvelea peste noapte si ii era frig. Nu sta absolut deloc invelit, nici macar un minut, asa ca in afara de pijama ii mai pun o salopetica mai groasa. Metoda asta o fi functionat, nu stiu, ca de cateva nopti se culca la 21.30 si se trezeste la ora 06.00. Mi se pare de bun simt fata de perioada anterioara. Incearca si tu toate variantele pana descoperi ce are. Ar putea sa aiba rosu in gat, sau nu se mai satura cu ultima masa si trebuie sa-i bagi o completare. Vezi tu, oricum daca persista mai vorbim. Gasim si alte posibile probleme. Oricum in prima faza incearca ceaiul de tei, poate merge asa.

Roxana si Stefan (24.04.2004)

http://community.webshots.com/album/267997357UUZEdo

Mergi la inceput