Mamici de iulie-august 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Anis imi pare rau ca ai racit, stiu cum este ca si eu am fost racita.

M-am tratat cu ceaiuri cu lamaie si miere, bomboane pe baza de lamaie, luate de la farmacie (pe mine ma durea si gatul si eram ragusita, de trebuia sa vorbesc in soapta...) incearca sa stai in casa macar 3 zile, in pat, odihneste-te si altceva nu prea ai ce sa faci.
Cu medicamentele eu nu prea sunt de acord, adica inafara de paracetamol, care stiu sigur ca nu afecteaza cu nimica searcina, altceva nu as lua... deocamdata nu am luat nimica...
Ma mai doare capul cateodata, dar am zis ca iau doar daca e durere insuportabila...

Ceai de tei si de macese am baut eu, ca aveam din Romania, apoi am dat-o pe ceai de plante la pliculet.

Pentru gat e bine sa faci gargara cu apa si sare, faci gargara si scuipi apoi...
Pentru raceala mai sunt bune inhalatii cu ceai de musetel, daca nu ai musetel in casa, poti numai cu apa fiarta fara nimica. Am inteles ca la bebelusi asa se mai face, cu apa chioara...
Incearca leacuri babesti...

Multa sanatate si pupici,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

O sa incerc sa nu fie stresata...dar sunntt f tare...
Deocamdata am sa beau ceai de tei la greu cu lamaie si miere...medicamente nu am sa i-au ,sa vedem cum evolueaza.
Oare cum e posibil sa racesti in casa ,intr-o singura noapte ...hm?aaaa..am fost la dr cu 2 zile in urma...sa fi fost cinevaa racit prin preajma.??...

Luni, o sa ajung la Iosup ,la morfologica..sa-mi tineti pumnii!

Vreau sa fie bine,atat!

AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabelele2 spune:

Tot eu,
Am uitat sa va intreb,VOI CE MUZICA LE PUNETI??? CREDETI CA DACA LE PUNEM NUMAI CLASSICA,IEI "IESE" INTELECTUALI (melomani pe deasupra)?? Eu ma indoiesc,asa ca," vrei nu vrei,bea grigorashi aghiazma"
Io una,le pun ce-mi place mie(diversa,disco,rock,anii 70',80',90',etc}
Daca nu le-o place n-au decit sa faca invers cind or creste(sa-mi puna ei mie muzica) ca sa fim echitabili!
Va pupacesc si ma duc sa-i plimb/aerisesc prin parc cu muzica cu tot.(ca am citit io,ca daca faci sport nitel ies mai destepti)
Va pupacesc
Bella& comp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Buna fetele!

Si pe mine ma luase raceala asa din senin:miercuri seara nu avem nimic,noaptea a inceput sa ma doara capul si imi curgea nasul si ieri la fel.Am tras ceai de musetel cu lamaie la greu,ceapa,mandarine,usturoi,etc.Imi trasei si un cocktail-zeama de lamaie cu miere.E bun si ceaiul de macese ca are vit C.Dar aveam o durere naucitoare de cap de am luat pana la urma un paracetamol(de vreo 3 ori m-am razgandit) si nu mai am nimic acum.Dar nu am putut sa stau in casa ca a trebiut sa ma duc la cursuri si la munca.Totusi nu consuma oua crude:salmonella...
M-am dus ieri la un mag si nu am plecat de acolo pana nu mi-am luat 6 iaurtele mici de fructe si 4 cutiute de branza proaspata cu fructe,aveam acasa iaurt de fructe,dar nu din fructele respectiveSi nu eram deloc pofticioasa pana acum o luna,tati e pofticios.Inchipuiti-va cum e cand mergem la cumparaturi.El vrea aia,imi face si mie pofta si uite tot asa.Noroc ca nu poftesc la dulciuri decat rar

si pestiuc iubit de 19 sapt(maine 20)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

BELLA, eu ii pun lui bb ,mai ales povesti...si tare mult imi plac si mie......a si cantecee de copii...cu "podul de piatra" etc...si mai adaug pe lista si desenele animate
Da', ce eu nu pot fi un copil mai mare?!!

Asa tare ma stresez de la raceala asta....ufffffffff

AniS

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Anis, eu am racit la 9 saptamani. Sa nu ma intrebi cat de panicata am fost la momentul respectiv. Insa se pare ca totul a trecut cu bine pana la urma (desi am facut si febra 38). Doctora mi-a dat vitamina C (pana la 1gr/zi) si eferalgan pediatric (este unul efervescent si luam 2/zi in caz de febra). Cred eu ca cel mai bine m-a ajutat Vitamina C, si iti recomand sa iei ca nu are ce sa faca rau lui bb.
sanatate si ai grija in continuare. Stai la caldurica si imbracate bine cand iesi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Anis - nu te impacienta, raceala nu are cum sa-i afecteze pe micuti, doar daca te apuci sa inghiti cine stie ce medicamente, asa ca nu te stresa, da-i cu lamaie si miere ca este cel mai bun remediu. Eu am avut gripa cand eram pe vapor, cu febra, f.rau, dar mi-a trecut de la sine in ceva mai mult timp decat daca m-as f tratat cu medicamente, am stat numai pe lamaie cu miere, foarte multe lichide si vitamina C - pe care o mai luam si din portocale. Asa ca... intra la cura de citrice, sunt cea mai buna rezolvare. Paracetamolul poti sa-l iei daca ai febra, altfel... nu te sfatuiesc. Daca este o simpla raceala, esti ok! Am trecut si eu prin asta saptamana trecuta, am stat in casa 3 zile cu nasu'n batista si cu suc concentrat - chiar foarte concentrat - de lamaie cu miere.

si ai grija, sa te faci bine

Irina 14 sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Ioana,
La multi ani cu sanatate, fericire si noroc, sa imbatraniti frumos impreuna si sa va iubiti pana la adanci batraneti!

Pupici,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Anis,

Singurul medicament recomandat in sarcina este paracetamolul. Fara Nurofen si fara Algocalmin.

Evoita-l cat poti si intreaba un medic ginecolog inainte de a lua orice pastila.

Te pup, sanatate si ai grija de tine,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 15 saptamani (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

quote:
Originally posted by anis

Asa tare ma stresez de la raceala asta....ufffffffff

Eu tocmai ce va citeam asa ca ma scuzati ca ma bag asa...Anis, Oscilococcinum e un remdiu care se da in sarcina, plus ca e fffff bun, dak ei o doza la 8 ore iti garantez ca iti trece ..in stadiul asta sunt eu cu fetita acum..si paracetamol. incearca totusi sa o tratezi asa, de la oscilo trece fff repede.
mai trag si eu cu ochiul, sper ca n uva suparati

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput