Gradinita 248 (Titulescu)
Are cineva copilul la gradinita 248 (in spatele scolii 3 de pe Titulescu)? Cam care sunt conditiile, cum sunt educatoarele?
As vrea sa o dau pe Denisica la gradinita la toamna si asta ar gradinita cea mai apropiata de casa. Stiu ca inscrierile la gradinitele de stat se fac prin mai, dar mai stiu ca daca te duci in mai nu prea mai gasesti locuri. Cum ar trebui procedat pentru a rezerva un loc din timp la grupa mica?
Denisa nu va avea 3 ani impliniti in toamna viitoare. Oare o primesc la 2 ani si 8 luni? Ea este foarte sociabila si ii place sa stea cu alti copii, deja spune poezioare si deseneaza, asa ca nu cred ca ar avea probleme de integrare.
Uff, am pus o multime de intrebari, dar suntem tare incepatoare in ale gradinitelor. Daca poate sa ne lumineze cineva, are recunostinta noastra.
Daniela si Denisa
Raspunsuri
Ramonika spune:
Eu personal nu cunosc gradinita asta, nici nu as avea cum, ca is din Iasi.
la celelalte intrebari, pot sa iti raspund:
daca e gradinita buna si plina, ar trebui sa incerci sa o inscrii mai repede. altfel, risti sa nu mai fie locuri. poate o sa iti zica la gradi ca ai venit prea repede, sa vii mai tarziu. in cazul asta, poti sa te duci cu un buchet de flori, o cafea la directoare, sa fii sigura de loc. nu ca incurajez coruptia, insa e in interesul tau. mai ales ca fetita nu are inca 3 ani. la unele gradi nu primesc deloc copii sub 3 ani, dar cu ceva ciubucuri, s-ar putea sa ti-o primeasca, mai ales daca e desteapta, si stie sa mearga la WC singura.
daca vrei sa stii despre gradi, du-te intr-o zi cand vin mamele cu copii si intreaba-le pe ele cum e gradi, cum sunt educatoarele. intreaba de educatoarele care au grupa pregatitoare si care la toamna vor lua grupa mica. nu stiu daca ai sa gasesti pareri obiective, dar decat deloc, e bine si asa.
Ramonika si pisicile
O MINUNE
melina34 spune:
draga danais, eu stiu gradinitza aceea; si eu am avut acum mai multi ani o tentativa de a inscrie copilul acolo; mi-a placut k era izolata fata de strada - intre blocuri, au curte mare cu verdeata si chiar arata bine inauntru; din pacate nu ne-am inscris acolo preferind gradi de pe cuza, mai sus de benzinarie- unde chiar nu te-as sfatui!!!dupa primul an acolo am mutat copilul la gradi 52 pe kiseleff.
chiar daca nu are trei ani atita timp cit merge singura la toaleta si papa tot singura ar trebui sa ti-o primeasca.
M.
(dk ai timp du-te si vorbeste cind sa depui dosarul, probabil iti vor spune ca inscrierile se fac in iuni dar nu astepta pina atunci!)
Androix spune:
OFF TOPIC
Mi-ati starnit niste amintiri din copilarie Am facut gradinita de pe Cuza, iar apoi in timp ce eram la scoala 3 imi parea rau ca nu facusem gradinita 248... Ce vremuri...
Andreea 26 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
danais spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri. Saptamana viitoare am concediu, asa ca ma duc sa "atac" gradinita. Va comunic concluziile dupa. Sper sa fie OK.
Daniela si Denisa
MamiDeDavid spune:
Buna,
eu am baietelul la 248.
In toamna nu ne-au primit pt ca nu aveam 3 ani implniti dar din ianuarie mergem la gradinita program prelungit.
Eu sunt multumita. Depinde de ce astepti de la gradinita.
iubu77 spune:
Ceau
ma intereseaza pe mine aceasta gradi..este ok? se ocpa frumos de ei? mancarea este buna?
stii cumva engleza de cate ori pe saptamana fac?
Ma intewreseaza sa fie educat frumos,,sa nu ii bata sau sa tipe la ei, sa fie curat..si un climat decent..
Noi ne-am inscris dar sa vdedem pana la toamna..ca oscilam intre stat si privat..cati sunt in grupa?
Merci
MamiDeDavid spune:
Buna,
educatoarele pe care le are David la grupa mica sunt extraordinare.
M-am mirat cateodata de rabdarea lor.
Mancare este buna, numai ca al meu este foarte mofturos.
Acum manaca singur, au avut rabdarea cu el.
La grupa mica engleza fac de 2 ori pe saptamana cate un sfert de ora (sa se invete cu alt profesor).
O data pe saptamana muzica
Anul viitor l-am inscris si la gimnastica/muzica.
Cam o data pe luna vine un teatru de papusi (5 lei de copil), au fost la circ cu autocarul etc.
Asa cum am mai spus depinde ce vrei, probabil ca daca am fi avut extra buget pt gradi, optam pt particulara (cu putini in grupa)
La gradi de stat se raceste mai repede, si sunt mai multi in grupa.
Dupa cum am spus eu sunt multumita pana acum.
alimara spune:
si noi vrem sa mergem la aceasta gradinita din toamna, ne-ar ajuta daca stie cineva ce educatoare iau anul acesta grupa mica si care sunt bune. aveti idee daca trebuie sa mergem deja la gradinita sa intrebam despre inscrieri, e prea devreme sau e prea tarziu? multumim
iubu77 spune:
Buna buna
Primesc si la program scurt..dar tre sa aiba obligatoriu masa de pranz..adica de fapt ii intereseaza sa incaseze banii de mancare..dupa aceea la 13.30 il poti lua acasa..
In grupa..sunt inscrisi cam 27 copii-30..asa am vazut eu anul trecut..erau 26 la grupa mica si mai erau unii si pe lista de asteptare..Probabil ca nu vin toti..
Au sali mari luminoase,mie nu mi-au placut patuturile si faptul ca au televizor si mai mult se uita la desene..si al meu care e pasionat ar fi stat numai cu ochii in ele:))