educatoare cu tupeu
Dupa o experienta nefericita anul trecut cand am nimerit la cea mai proasta gradinita din Craiova, m-am hotarat sa-mi inscriu copilul la cel mai apropiat camin (la un minut distanta). Spre surprinderea mea, am constatat ca acesta era total diferit de celalalt, in sensul ca este complet renovat, dotat cu jucarii, curatenie perfecta, interes din partea educatoarelor pentru educarea copiilor, activitati suplimentare (cursuri pt. parinti privind educatia in familie).
Cum nimic nu este perfect, si aici sunt unele lucruri care duc la nemultumiri. Orice incercare de discutie in acest sens duce la replica educatoarei (foarte tanara, dar plina de tupeu): "Daca nu va place, duceti-va la alta gradinita". Totodata, am avut unele divergente cu educatoarea si am constatat ca s-au rasfrant asupra copilului.
Daca cunoaste cineva legile, va rog sa-mi raspundeti si mie:
1. Au obligatia sa-mi inscrie copilul daca apartinem de aceasta gradinita? (educatoarea a spus ca nu mai este valabil). La aceasta gradinita vin copii din zone mult mai departate.
2. Au dreptul sa fixeze o anumita suma drept fond al clasei obligatoriu?
3. Au dreptul sa dea raspunsul de mai sus la orice nemultumire a noastra? (avand in vedere ca este gradinita de stat si primesc salariul din banii nostri)
Vreau sa precizez ca dotarea gradinitei (jucarii, carti, material didactic, amenajarea curtii) s-a facut cu banii si munca parintilor, eu participand la absolut toate actiunile.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa actionez in fata tupeului educatoarei si sa nu-i fac rau copilului.
Simona& Bogdan &Tudor
Raspunsuri
boo lina spune:
buna simona, imi pare tare rau de ce ti se intampla, eu n-am trecut prin asa ceva dar ma revolta comportamentul unora care se cred buricul pamantului
1. din nefericire cred ca educatoarea are dreptate
2.NU!
3. eu m-as duce cu un tupeu si mai mare la directoare (eventul si cu alti parinti care au aceeasi problema) si as face un scandal monstruos iar daca nu ar lua masuri as merge cu plangerea si mai sus!
irinai spune:
De fiecare data cand citesc subiecte de genul asta ma enervez instantaneu...
Nu stiu daca au obligatia sa iti inscrie copilul la gradinita respectiva, dar comportamentul ei este de nescuzat.
Eu propun sa o anunti pe domnisoara ca daca nu isi schimba comportamnetul fata de tine, reclamatia pe care i-o vei face la directoare si la ministerul invatamantului va fi cea mai mica dintre grijile ei.
Apoi te duci frumusel la directoare, care ma indoiesc ca iti va lua partea,dar asta este, si ii spui ca nu ai venit sa o reclami pe D-na educatoare ci sa o anunti pe ea ca daca nu vezi nici o imbunatatire in modul de comportament al personalului gradinitei o sa faci o sesizare la Ministerul Invatamantului.
Crede-ma ca le este frica de orice tip de reclamatii.
Iti tin pumnii sa se rezolve.
anemona spune:
Si pe mine ma intriga nespus asemenea tip de comportament, de parca gradinita aceea ar fi mosia ei pe care taie si spanzura cum vrea.
Nu, nu e obligata sa iti inscrie copilul, DAR din moment ce deja copilul este scolarizat acolo, ocupa deja un loc in acea gradinita si, mai mult, a participat cu bani la toate achizitiile necesare, NIMENI nu-i da dreptul educatoarei sa raspunda in asemenea mod sau sa se razbune pe copil pentru ca parintii au indraznit sa obiecteze.
Parintii au dreptul sa faca observatii de care ea trebuie sa tina seama, iar ea trebuie sa fie cooperanta si flexibila in relatia cu copiii si parintii.
Daca ai incercat sa vorbesti cu ea si a facut asemenea fitze, are si ea un sef, iar seful ei are si el un sef si tot asa, exista inspectorat scolar, minister al educatiei, presa, nu poate sa-ti puna pumnul in gura in asemenea hal ("daca nu-ti convine, pleaca") pentru ca e platita din banii nostri si are datoria si obligatia sa ne asculte si sa se comporte civilizat si cooperant.
Bafta multa si sa ne spui ce ai facut.
georgescu oana spune:
Ce lucruri te nemultumeau si ce anume ai vrut sa lamuresti cu educatoarea?
Poti sa ne dai exemple?
Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
simsimona spune:
Va multumesc ca mi-ati raspuns. Se pare ca si alta lume are aceeasi parare ca mine.
Anul trecut, la cealalta gradinita, am descoperit nereguli mult mai mari (apa care nu a curs vreo doua saptamani, iar copiii se spalau pe maini in aceeasi galeata; WC murdar; bani ceruti de la parinti pentru cumpararea unor obiecte care nu mai apareau; pentru cadoul copiilor de Mos Nicolae si Mos Craciun au folosit doar jumatate din banii dati de noi, restul avand o alta folosinta; profesoara de engleza era platita in avans pentru o luna, dar ea facea mai putine ore). Am incercat sa discut cu parintii la care simteam unele nemultumiri, ca sa ne unim si sa incercam sa schimbem ceva, dar m-am lovit la unii de lasitate, la altii de lehamite.
Imi este teama ca si de data asta va fi la fel. Daca ma duc la directoare, nu cred ca ma vor sustine parintii, iar eu nu pot dovedi ca a zis asa (nu am inregistrat-o).
Prima data cand a raspuns in acest fel a fost la o sedinta cu parintii in care unii se plangeau de sumele mari care trebuiau date pentru fondul clasei si rechizite (ne-au impus si anumite firme, edituri: Jovi, Teora, altfel ni le resping). Unii parinti au spus ca la alte gradinite sumele cerute erau mai mici, iar educatoarea a spus sa-si duca copiii la acele gradinite.
Mie personal mi s-a adresat in acest fel cand am fost nemultumita de faptul ca au fixat serbarea de Craciun prea devreme (ca sa plece ele acasa repede) si le-am spus ca orice om cu un job serios nu poate ajunge la ora aceea.
Mai sunt si altele, dar nu mai am timp acum.
Simona