Dermatita atopica-cum scap de ea?

Are bubite mici pe frunte si de o parte si alta a nasucului.
M-am gandit ca o fi de la vreun aliment. Cand i-au aparut eram in plin proces de "testat" gusturi noi - adica ii dadeam in fiecare zi cate o lingurita de "ceva" - fie mar ras, fie piure de morcov, fie suc de mar, etc. Se intampla acum 3 saptamani, cand refuza ORICE aliment nou. Avand in vedere ca nu manca nimic mai mult de o lingurita... nu stiu de la ce poate fi.
E diagnosticat cu dermatita atopica.
De cateva zile copilul mananca mai bine, ia cu placere piure de morcov+cartof si mar ras cu biscuite. Bubitele nu par sa i se fi modificat.
Nu stiu daca are vreo legatura, dar uneori i se inrosesc f.tare obrajorii.
Ati mai avut asa ceva? Cum scapam?
Multumiri anticipate!
Ianis, Mom's sunshine (14.09.04)
Raspunsuri

Alexandra spune:
Sonia a avut dermatita atopica pe la 5 luni. Uneori trece de la sine, la Sonia n-a mers asa si i-am dat timp de vreo 3 zile cu Elocom.
Atentie, tratamentul cu Elocom nu trebuie sa fie de durata. Dar asa a trecut.
Elocom mai folosim si noi pentru ca de la ger ne apare dermatita pe maini.
Alexandra

ankalaura spune:
S-a vorbit foarte mult despre dermatita asta aici. Sa nu te astepti sa treaca de la sine! Poate sa se estompeze bubitele in conditii de vreme favorabila. In nici un caz la frig. fata mea a avut intai pe obrajori. Mi-a spus pediatrul ca ii va trece de la sine... pana cand a ajuns sa aiba din cap pana in picioare! Aproape ca era toata o rana, si asta a inceput la 2 luni! Acum are un an si 5 luni si INCA o are.
Initial dermatologul la care am fost la Budimex mi-a dat Reviken+Locoid. A functionat pe moment. Mi s-a recomandat apoi Elocom. Inc anu i-am dat cu ELocom, pentru ca in momentul respectiv nu mai avea nimic. Acum i-a aparut din nou, din cauza frigului presupun. Este bine sa ai in casa vaselina alba de la farmacie si sa ii dai pe obrajei cand il scoti afara la aer rece.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
http://community.webshots.com/user/ankalaura

dana_ene spune:
Si fetita mea a fost diagnosticata cu dermatita atopica.
Pe la 11 luni, cand s-a schimbat vremea de la cald la rece, i-a aparut pe obrajori (mai intai ca o roseata, apoi s-a facut crusta, aproape rani).
Tratamentul dat a fost ELOCOMUL !
Din fericire, am intrebat si mamicile de pe forum si am aflat ca nu e bine sa-i dai numai cu Elocom, e prea tare.
Dar poti sa-i dai amestecat cu VASELINA ALBA (se gaseste la orice farmacie cu laborator). E foarte ieftina. 200 grame iti ajung f.f.f.f. mult timp.
Iar pe timp rece si cand este vant e bine sa-i dai pe fata cu vaselina alba, simpla, care ii protejeaza pielea de intemperii.
Eu asa am procedat din toamna incoace si nu am avut deloc necazuri cu fata. Deci, te sfatuiesc si pe tine sa faci la fel.
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!

SIMONABB spune:
Athoderm PO cu zinc
e super buna crema asta
http://community.webshots.com/user/simonabb

Doamna Bibi spune:
Subscriu la Athoderm,puiul meu a facut dermatita la 2 luni si in 1 saptamana de folosire Athoderm a scapat definitiv (cel putin pana in prezent).Am fost la 2 dermatologi si mi-au dat acelasi tratament,in nici un caz nu da cu unguente cu cortizon,e prea mic si nu face altceva decat sa mascheze,nu sa trateze.Pielea trebuie lasata sa respire,nu dat cu creme si uleiuri inutil,decat daca este cazul,altfel se inchid porii si pielea se irita.Incearca si un detergent special pt. copii.
Monica si bebe Bogdan (01.09.2004)
http://community.webshots.com/user/monicaotelea

lizzy spune:
Multumesc mult pt raspunsuri.
Tratament cu Elocom am incercat deja - a zis medicul de familie - dar nu a avut efect.
Azi am fost la un dermatolog, a zis tratament cu Elocom NU, dar Elidel DA. 2 saptamani, dimineata si seara in strat subtire si crema de galbenele cu lanolina cand il scot afara.
A mai zis sa-i dau lapte hipoalergenic (Nan HA) si alimente hipoalergenice (ce-or fi alea...)
Abia acum am gasit subiectele despre eczeme. Sper sa mai gasesc acolo informatii.
Multumesc inca o data!
Ianis, Mom's sunshine (14.09.04)

ad_rianna spune:
Baietelul meu, Tudor a fost diagnosticat cu dermatita atopica, la 2 luni. I-a aparut intai pe obrajori si pe cap apoi. Dermatologul mi-a dat Advantan, 10 zile, de 2 ori pe zi. I-au trecut dupa a treia zi. Apoi in continuare mi-a zis sa-l dau cu Elidel. Si inca ceva, eu ii dau lapte praf NAN hipoalergenic. De vreo doua zile insa i-au aparut bubitze si pe piele, pe burtica, dar nu stiu daca sunt aceleasi sau sunt de la uleiul de corp. Pe fata nu mai are de mult. gemenusilor BIANCA si TUDOR - 03.11.2004
pozele noastre

patou spune:
singurul "tratament" pentru dermatita atopica este timpul: nu disperati ca trece . pana atunci, clasicele creme cu cortizon si f multa rabdare. Eu zic sa nu folositi elidel/protopic, ca nu stiti la ce efecte secundare sa va asteptati, sunt medicamente folosite pentru tratarea cancerului, si au ca efect incetinirea regenerarii celulare (o parte din crema se absoarbe in organism si nu se stie ce efecte pe termen lung va avea)asta mi-a explicat mie medicul si farmacistul - motive pentru care elidelul si protopicul sunt interzise in canada pana la varsta de 2 ani.

iuliana76 spune:
Andreei i-a aparut la 1 luna. Eram disperata ca nu stiam ce are. Arata groaznic, din cap pana in picioare, obrajii ii avea rosii si plini de cruste groase. Am facut sapaturi pana n-am mai putut. Pe la 4 luni am reusit s-o amelioram si s-o tinem sub control.
Cele spuse de Dana_Ene sunt foarte bune, eu asa am reusit sa-i fac pielea acceptabila plus inca altele:
- alaptare la san pana la 6 luni exclusiv, daca nu se poate completare cu lapte NAN Hipoalergic.
- introduse alimentele cu foarte mare atentie, de la cantitati mici crescand foarte usor. Ceea ce vomita inseamna ca nu e tolerat de stomac (sunt alergenice) si trebuie reintroduse mai tarziu.
Alimente alergizante: laptele de vaca, albusul de ou, pestele de apa sarata, carnea de pui din comert, cereale cu gluten, fructele cu par si seminte mici, proteinele din arahide si soia, mierea.
Alergeni inhalatori: praf, par caine/pisica, mucegaiuri, polen.
- rufele trebuie spalate cu detergenti hipoalergici: Biolane (in farmaciile Help Net), Dermalin baby (nou in farmaciile Sensi Blue)
- din tot ce-am citit si intrebat (parinti, doctori), pielea trebuie tot timpul hidratata, deci cremuita (contrar celor spuse de Doamna Bibi). Trebuie folosite creme fara parfum si elemente cosmetice, speciale pentru piele atopica. Foarte bune si recomandate sunt cele din gama AVENE, sapun, lotiune de baie, crema de corp. Eu am folosit si am fost foarte multumita. Eu ii dau o data pe zi cu crema (seara), si obligatoriu pe maiini si fata cand iesiti afara (aerul rece si vantul usuca pielea).
- apa de baie calda usuca pielea, deci baile trebuie reduse, chiar 1 pe saptamana. Eu ii fac de 2 ori pe saptamana. (zilnic igiena obligatorie). Apa trebuie sa aiba temperatura mica, 33 grade (mie mi s-a parut la inceput destul de rece dar fetita mea s-a obisnuit asa).
- camera umidificata. In timpul iernii, datorita incalzirii camerelor, aerul din acestea se usuca.
- vara cat mai mult la mare si la munte, in statiuni balneo. Aerul umed face foarte bine pielii.
Sper sa-ti fie de folos cele ce ti-am scris, si poate si altora. Dermatita atopica nu se vindeca, se amelioreaza in timp. Deci, mare atentie la ce mancati si ce are contact cu pielea.
Multa sanatate.

roxicucu spune:
Sunt de acord cu ce a spus Iuliana. Stefan a facut acest tip de dermatita pe la 2 luni. Patru luni ne-am chinuit cu analize, creme peste creme, medici, spitale, controale. Am fost nauci de cap. Intr-un final am gasit un medic dermatolog care ne-a facut aceleasi recomandari ca si Iulianei, as adauga si faptul ca hainutele care vin in contact cu pielea trebuie sa fie albe. Colorantul de pe hainute ar putea afecta si el pielea sensibila a copilului. Deci, Trixera - crema si sapun "fara sapun" de la Avene. Asa am scapat de dermatita, si acum incercam sa intretinem pielea cat mai curata si hidratata.
Mult noroc!
Roxana si Stefan (24.04.2004)
http://community.webshots.com/album/267997357UUZEdo