Copilasi de Aug-Sept 2003 (48)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Dupa metoda mai de mai sus l-am amenintat pe fimiu ca daca e nazdravan il pun pe scaun . Se uita intii copilu la mine nedumerit apoi dupa o secunda pare ca isi da seama ce ii spun se duce direct la scaun si ii da o palma .

Metoda asta o fi numai pentru copii cuminti?

Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Telefon: Noi am renuntat la Romtelecom, pentru ca vorbim mai mult interurban. Mai precis... nu stiu daca dadeam 2-3 tel lunar in Bucuresti. Asa ca pentru a vorbi interurban, ma avantajeaza mai mutl RDS si mobilele. Mai ales ca la RDS nu paltim decat abonamentul de cablu, telefonul e inclus, cu 50 de minute pe Romtelecom si 500 pe RDS. Ia sa facem o lista de tel de RDS De-altfel, la Romtelecom plateam cam 500 de mii pe luna fara sa vorbesc prea mult. Acum platesc tot cam 500d e mii, da' am si internet nelimitat in aceeasi bani. In Constanta am auzit ca nu merge grozav tel RDS, da' la noi n-au fost probleme.
Irinuca: Ce bine ca va mutati! Eu am pierdut discutia la momentul respectiv, da' poate imi zici si mie cum ati facut, in cateva cuvinte pe PM, ca si eu vreu tare mult alta locuinta...
Desene: Si Eliza deseneaza tot ce nimereste. Vreau sa ii iau o masuta de plastic sa se asorteze cu scaunelele, un bloc mare de desen si creioane groase. Nu vreau sa foloseasca pixul. Si inca un lucrui destept aplicat in Waldorf: nu se dau copiilor mici negrul si maronul. Cica are impact psihologic negativ. Copilul tre's a deseneze cu galben, rosu, portocaliu, verde si albastru.
Camera Eliza: in camera la ELiza nu este nimic pe pereti. vreau sa-i deseneze taica-miu (care e de meserie) o scena in mai multe tablouri succesive. La gradinita si-au pus talpile in culori au tropait pe hartie, apoi au decupat si sunt talpile lipite pe pereti si urca pe tavan... ca si cand s-a cocotat acolo cineva. Apoi o sa ii pun stelutele si luna, am si niste palmute si talpi de fosfor Si ii mai pun si pe perdea. Si daca ii iau si Magicianul... cre' ca va fi o super camera! Aseara a fost prima data cand Eliza s-a jucat cu cuburile singura in camera ei!Mi-a mai placut o chestie pictata pe pereti, am vazut-o in Franta intr-o gradinita: intr-un colt era desenat un truncni de copac, cu scorbura si toate cele, si ramurile si frunzisul se intindeau pe o parte de tavan. Efectul optic era de senzatie!
Termopan: Cei care ne-au facut noua si-au deschis magazin la Iancului (Kommerling + Sigenia). Sfatul meu: pune sticla E-Low. Nu vor transpira geamurile absolut deloc! Nici rama. Mama si-a pus mai ieftin si sta cu carpe pe pervaz! Si nu pune rama de aluminiu, ci PVC. Aluminiul transpira si curg siroaie. Are mama... un cosmar! Mai bine amana pautin, si fa-ti ceva de calitate. Noi avem garantie 25 de ani pentru tot! Unii te pacalesc, dau garantie lunga la balamale.... La noi nu a fost foarte sucmp... Cam 150 de euro fiecare geam.... grosso modo. Balconul mai scump. Dar noi avem 7 geamuri si a costat cu totul 1.000 de euro. GRESEALA NOASTRA: trebuiau montate numai ramele, chemat un zidar sa repare glaful si apoi pusa sticla. Spuma aia nu izoleaza nimicutza... Acum am umezeala de jur imprejur, dar e vina peretelui nu a geamului. Da' las ca ne mutam noi.. Tura viitoare voi stii ce am de facut!
Feli - Bravo la vedeta de Alex! Stai ca venim acum acu votu nr doi!
Cristina - muzichie - istet pusti! Lasa-l sa se manifeste domnule... Eliza nu ne terorizeaza cu asta, pentru ca nu are timp. Dar ii place, are preferitne, danseaza, asa ca la primavara ne apucam de balet
Mama: Am tot stat si m-am gandit... Tare mult seamana mama ta cu mama mea de acum un an. Daca mama mea s-a schimbat, cred ca si a ta se va schimba. Depinde mult de context. Mama incepuse ea singura sa oboseasca, a ajuns sa nu mai vrea sa ne xcertam, pentru ca eu nu cedam ABSOLUT DELOC! Ce sa povestesc... Ovidiu era inexistent! Nu i se adresa nici pe nume si cu bai-hai... Si am stat sub acelasi acoperis 7 luni, cat a stat cu Eliza.... Daca era dupa ea, nu aveam nici macar casa asta, ca vezi doamne e la cucurigu si e blocul vechi... ca si cand noi eram in pozitie sa alegem.... Iar cu Eliza??? Eram o denaturata si o inconstienta ca nu-i pun la sterilizat 12 minute, ca nu fierb apa 5 minute cel putin (pentru ceai), ca nu cumpar lapte Humana ci NO NAME (din economie de bani...) ca cica sa facem economie la altceva si sa luam copilului lapte Humana.... Iar acum ca ii spal hainele cu ale noastre... Ma chema la masa doar pe mine, ca si cand Ovidiu nu exista, samd... Totul era cu mami, tati nu exista. Nici macar CUVANTUL nu-l pronunta..... La nunta??? Pai aia a fost nunta? A fost UN FEL de nunta. Ca nu se face nunta dupa ce ai un copil... ce conta ca noi n-aveam buletine, iar ea n-a vrut sa ne ajunte sa facem actele la Constanta... La nunta la frate-miu??? Pai era culmea vervei, a participat intens la pregatiri, baloane, a dansat la hora... de sa n-o recunosc!
Numai ca acum nu mai spune nimic. A obosit. I-am repetat mereu un singur lucru: ca indiferent ce ar spune, eu fac tot ca mine, si mai bine sa nu se oboseasca... Acum e coplesita de alte probleme, bunicii mei sunt foarte bolnavi, si cred ca a inceput sa inteleaga ca este mult mai important sa fie intelegere, decat carcoteala si cerutri despre cate minute tre' sa fiarba apa... A vazut, sper, intr-un final, ca sot ca al meu gasesti mai rar, si a inceput sa il respecte, samd...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Cautam poza lui Alex la castigatori e pe primul loc saptmina asta. Inchisesem chiar pagina pe urma mi-am zis ia sa ma uit eu ca poate totusi e.
Ca am trimis si eu poza la concursul de luna asta. Dar nu mi-au raspuns nimic nici ca e acceptata nici ca nu, ma rog ma gindeam ca mai e timp sa ma anunte ca nu se terminase concursul. Cind ma uit mai bine poza lui Stefan participa si ea.
Asa ca daca vreti sa votati un baietel frumos si plin de tort
http://www.babiesonline.com/babycontest/votedo.asp la pagina 12

Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Fetelor, voi cum va cantariti copiii?
Cantarul de bebelus nu mai avem cum sa-l folosim ca e pana la 10 kile asa ca il mai punem pe cantarul nostru, dar....nu stiu cat de exact este mai ales dupa cateva busituri incasate de la Sergiu.
Dupa cum arata ala (si dupa cum il simt in brate ) as zice ca are vreo 12 kg.....

Acuma e un pic racit, cu mucisori, aseara a facut si un pic de temperatura dar totusi nu tuseste (deocamdata...) si e vioi.
De vreo 3 zile repeta intruna un fel de "mamiiiiii" care nu stiu ce inseamna ptr ca sigur nu e vorba de mine . Si a mai scos cateva cuvinte pe care evident ca nu le inteleg, zici ca vorbeste chineza, frate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu o cantaresc tot asa, pe cantarul mare, nu stiu exact cat are...intre 11 si 12 kg. Nici de masurat nu sta sa o masor...

Fetelor, o si din partea mea. Cat si fel de dulce mananca ai vostri copilasi? Silvia ma inebuneste cu dulcele, merge la dulap in bucatarie si plange in fata lui pana primeste. Vede reclame la tv si imi cere sa-i dau si ei. O vede pe Diana ca mananca, vrea si ea. Daca Diana merge sa se ascunda ca sa manance, Silvia urla dupa ea, de cand vine acasa e codita dupa sora ei.
Eu ii dau ciocolata alba, eventual stracciatella, ou kinder, batoane de cereale nestle sau fitness, sau cate un joe. Incerc cat de putin, dar si in magazine merge atza la rafturile cu dulciuri si se serveste, apoi nu mai da din mana ce a luat...eventual la schimb cu altceva(asta in cazul in care a luat o cioco pe care nu vreau sa i-o dau sa o pape).

Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)

pozici noi

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Mihaela Andra stie deja care este "cioco" chiar daca nu am un loc al ei ca nu rezista prea mult ca o halesc EU, dar cum vede un ambalaj cum "ciripeste" tzoco, tzoco...asa ca ii dau si ei cate 1-3 patratzele de ciocolata. Nu inteleg cum de nu cere daca am altceva de papa, doar cioco o nimereste. Am incercat cu schimbat ambalajul si a mers o data sau de 2 ori...
Noi masuram copilul dupa masa din bucatarie: are inaltimea de 80 cm si ea este cam cat masa...alta sansa nu avem ca nu sta! Iar cu greutatea, pe cantarul nostru dar si aici este cu semnul intrebarii ca nu sta! Asa ca ne arata cantarul 9 Kg si noi speram ca are vreo 10 macar! Mi se pare mie ca a mai pus carnitza pe ea.

Si...daca toata lumea are cateceva nou despre frumusetile astea mici, hai sa ma laud si eu: Andra are un joc instructi-educativ dintr-ala de bagat diferite forme la locul lor (dreptunghi, patrat, romb,stelutza...12 buc.) Ei, a reusit fii-mea sa le bage pe toate la locul lor, CORECT si fara ajutor!
Am lasat-o singura sa se gandaceasca si a reusit!!!
Iar ieri cand am ajuns acasa iar m-a surprins. Stie fata mea care este albastru, galben, rosu, verde si alb!!!! Avem un lego Bebito si o pun sa imi dea diferite culori: "Da-mi rosu!" Aduce o chestie rosie...sau o intreb "Ce culoare-i asta?" si imi raspunde corect: abatu, otzu, gabin, ab, bedi.
Am o inima maaare !!!

Va

P.S. Am pus si eu cateva poze noi de dupa 1 an!

Liliana& Andra-Maria

poze Andra Ghiberdica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

liliana, aia cu formele le face si Silvia...daca nu se enerveaza ca nu intra care cum vrea ea...a reusit de cateva ori cu rabdare. Cu culorile...ei aici ne-ai intrecut! BRAVO ANDREI! Eu nici n-am incercat sa o invat.
Ce scumpica cu ochisori albastri ai!!! Pupici!

Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)

pozici noi

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

eu cand il masor il intind pe covor... sprijin capul in tablia de la patut si il "intind" bine. vad pana unde ajunge, apoi masor...
cam babeasca, dar altfel nu sta... in picioare pe perete nici o sansa
pe cantar in schimb se urca singur, ca ne-a vazut pe noi. am unul de-ala de baie, dar electronic, indica o cifra dupa virgula... si sta.

dulce prinde... adica cere orice mancam noi. doar ciocolata, 1-2 bucatele cam la 3 zile... altfel nu-i dau dulce nimic. chec sau alte prajituri de casa. miere, dar nu-i place, iar ieri a mancat un biscuite cu dulceata de visine (pana acum il scuipa)

Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Din fericire Sergiu nu le are cu dulciurile. E drept ca nici nu i-am dat pentru ca nici noi nu prea mancam. I-am dat de cateva ori placinta cu branza sau mere si cam atat.
Da daca va zic ca musca din lamaie ca din mar.....o sa ziceti ca-s nebuna. Cand vede lamaia pe masa urla ca sa ii dau si lui. Fetelor......MUSCA din ea......se stramba, rade, dar ii place!
Si ciorba cu mult bors ii place la nebunie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

bei, innebunesc... la mine in casa ploua intr-una...
adica fi-miu vrea sa ascult o singura melodie. cargo, ploaia... de azi dimineata numai cu telecomanda in mana sta, si alearga dupa mine sa-i schimb cand se termina! las eu copilul sa se manifeste, da nu mai pot!

Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput