Jocul cu de toate (16)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Off-topic: Danna, stii sa-i zici (fara Google!) pe cei patru galileeni? Adica pe care ii vedea Galileo Galilei in sec. XVI? (nu-s sigura de secol... da' satelitii ii stiu daca vrea sa ii afle cineva )

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Sa-l ajutam pe Mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Kehleyr, foarte interesant si complicat.

Danna, nu Jupiter.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

quote:
Originally posted by Kehleyr

Off-topic: Danna, stii sa-i zici (fara Google!) pe cei patru galileeni? Adica pe care ii vedea Galileo Galilei in sec. XVI? (nu-s sigura de secol... da' satelitii ii stiu daca vrea sa ii afle cineva )

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Sa-l ajutam pe Mihaita!

Europa, Callisto, Ganymede si Io ?

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

Metis care se roteste mai repede decat orice alta planeta, Adrasta, Amathea si Thebe sunt satelitii descoperiti de Galieo Galilei in 1610 (cu google bineinteles)- sec XVII.

N-ati raspuns la intrebarea mea.

Vladut 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Planetei Saturn i s-au descoperit pana acum 31 de sateliti...

Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Danna
Europa, Callisto, Ganymede si Io ?

Eu de astia stiu... vezi si aici.

quote:
Jupiter is the fourth brightest object in the sky (after the Sun, the Moon and Venus). It has been known since prehistoric times as a bright "wandering star". But in 1610 when Galileo first pointed a telescope at the sky he discovered Jupiter's four large moons Io, Europa, Ganymede and Callisto (now known as the Galilean moons) and recorded their motions back and forth around Jupiter.

Aia cu Metis sunt altceva si nu au legatura cu Galilei.

Hai ca am innebunit jocul. gata, plec pana cand raspund corect la o intrebare.

Mergi la inceput

Astia de www.freehomepages.com/astronomie/sistemsolar.html" target="_blank">aici zic altceva (probabil tampenii, sa mai crezi in google -ul asta!)

Carmen, Saturn, nu stiam de atatia dar el are cei mai multi!

Vladut 8 luni

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by DianaR

Astia de www.freehomepages.com/astronomie/sistemsolar.html" target="_blank">aici zic altceva (probabil tampenii, sa mai crezi in google -ul asta!)

Cred ca e greseala de exprimare. I-am dat mail oricum webmasterului de acolo. Sper sa nu te superi ca am insistat, dar eu tin la problemele astronomice .

Mergi la inceput

Diana, uite :
In versiunea anterioara a acestui articol am spus ca Saturn are 18 sateliti si ca o sa-i amintesc intr-o actualizare viitoare. Planetei Saturn i s-au descoperit pana acum 31 de sateliti, cei drept multi fiind propabil asteroizi prinsi in orbita; m-am tinut si de cuvant si aici (prin acest link) puteti vedea un tabel cu numele, distanta si diametrul fiecaruia; sper ca nu am gresit datele.

Si link-ul:http://www.marcelbeldean.go.ro/articole/sis-solar/pg4.htm

Album Iustin

Mergi la inceput

Si intrebarea:
Cate kg de celule moarte ale pielii se elimina in timpul vietii?

Album Iustin

Mergi la inceput