endometru, ovulatie, temperaturi (11)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirelas76 spune:

Felicity...ma bucur ca ai reusit pana la urma!! si ca te-ai linistit!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Antonia, eu zic ca pentru linistea ta (si a noastra) sa te duci sa-ti faci testul de singe.

Din punctul meu de vedere, dilema nu este daca sarcina se va dezvolta normal, ci DACA ESTE sarcina.
Si oricum, chiar daca astepti sa treaca ziua 31 si vei avea in continuare teste pozitive si vei face test de singe, vei ajunge la acelasi stres - adica daca se dubleaza sau nu valoarea HCG.

Ginecologul tau ce a spus cind i-ai spus de testele pozitive? ca in opinia lui, tu n-ai ovulat luna asta...

Prin urmare, io zic ca mai bine faci test de singe: e curat, e rapid si cel mai sigur. Decit asa, sa vezi ce se intimpla maine, si ce temperatura o sa ai, si etc si cum o sa te perpelesti tu si noi pe linga tine...
Pararea mea

Toate lucrurile se intampla cu un scop.

Mergi la inceput

Felicity, felicitari pentru 133! Trebuie sa fi fost tare emotionant...

Ma surprinde insa ce-mi spui legat de sistemul medical. In filme se vede altfel. Ma asteptam sa fie foarte grijulii cu o mamica noua si cind colo, ei te trimit acasa, sa astepti sa nasti, probabil...

Iar atitudinea "pai vezi ca stii totul" mi se pare ironica si cu totul nepotrivita intr-o asfel de situatie, cind tu ai asteptata ziua asta ca pe Sfintele Moaste.

Oricum, ma bucur pentru tine, ca esti bine si tu si bebe si ca bate, bate inima (asta e un cintec de-al lu' pepe, nu stiu daca stii).

Sa ne traiesti, mamico!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Felicity, cat ma bucur ca e bine! Cred ca e baietel!
Sa nu te lasi, sa te tii de capul lor, sa-ti faca mai multe eco, vezi pe la mamici, sunt anumite saptamani foarte importante! Mai bei ceai de cretisoara? Cat?

Fetelor, nu mi-as face testul, nu din alt motiv decat ca o voi lua razna si mai tare cu el! pot sa am rabdare! Poate ca pt. faptul ca ma incearca o usoara, dar f. usoara greata! Ginecologul s-a mirat si a zis ca ecografistul e de vina ca nu a vazut ce trebuia. Acum, ramane de vazut. Intrebarea mea e:in asa zisa sarcina chimica, un inceput de sarcina exista, nu? Adica, macar, as putea sti astfel ca nu am nimic cu trompele? Sau nici macar nu exista si testele se pozitiveaza absolut aiurea? Cum, psihic? se poate sa iti induci asa ceva?

Rucsi, de ce nu intri? Ma cam sperii!

Ariadna, ce faci tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

Da, americanii arata in filme, cum le-ar place lor sa fie!! Dar nu cum este! Sunt niste ticalosi!! Tocmai povesteam cu o prietena din California ca si ei tot doua ecografii i-au facut, si in martie naste. Era suparata si hotarata sa isi plateasca inca o ecografie macar sa stie cum s-a aranjat copilul!!! Ma simt de parca sunt in epoca de piatra. Am sa vin in Romania in aprilie, daca totul merge bine pana atunci, o sa imi fac in Romania eco.

Am incercat sa citesc daca e bine 133 (doctorul mi-a zis ca e normal), dar nu dau decat despre povesti cu pierderi de sarcina, si nu vreau sa mai citesc nimic!!!
Nu am simtit nimic la eco, eram nervoasa ca ma certasem atata sa-mi faca eco, apoi l-am vazut pe bebe, dar eram paralizata sa aflu cat are heartbeat....si cand mi-a zis, parca m-am relaxat, dar nu am avut nici un sentiment.....altul decat de revolta pe sistemul medical de aici. Sper sa fie bine totul. Poate-s eu ingrata si nu ma bucur cand ar trebui.

Tonnia, eu zic sa nu te ingrijorezi, o sarcina e o sarcina.... altfel de ce ar iesi un test clear blue pozitiv? Crede-ma nu e nici un motiv, altul decat o sarcina!! Si daca ai ramas, inseamna ca intreaga instalatie functioneaza bine!!
Am o prietena care a pierdut doua sarcini si primul gand a fost sa-si faca testul de sange, si sa vada daca se dubleaza...a facut in trei zile, si totul era bine la inceput si in saptamana a6a a pierdut. Asa ca nu stiu cat e de util acum un test de sarcina...chiar daca se dubleaza, nu poate garanta nimeni nimic.
Daca vrei Tonnia te poti vaicari la mine cat esti de speriata si de neincrezatoare, stiu exact cum e...si iti tin isonul dar trebuie sa ai rabdare, sa te odihnesti si sa renunti la fumat, si MUSAI...acid folic.

Ale tu ce mai faci? sper ca acum iti e mai bine si ne bucuram ca esti iar printre noi, ce face pisica? a ramas grea?
Ariadna, Chi, restul fetelor, va pup pe toate si ma gandesc mereu la voi

nu mai beau cei de cretisoara, ca am citit ca orice ceai de plante e interzis in sarcina. nu stiu cat e de bine sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Felicity, felicitari ai grija de burtica acum!!!

Auzi, sorry ca o spun, aia doctori pe la tine p'acolo s'cam nebuni sau mi se pare mie?

hai ca o sa reusesti tu si fara echo si o sa faci un bb-ik super frumos!!!

laurici

Mergi la inceput

Tonnia, cum vrei tu, draga mea. Eu mi-am inchipuit ca nu mai ai rabdare, dar daca tu zici ca poti, atunci astept si eu cuminte...

Iar cu sarcina inchipuita, eu zic ca daca ai un test pozitiv, e destul de putin probabil sa il "fabrici" cu mintea, mai ales ca luna asta tu nu te asteptai la nimic. Fenomenul asta s-ar putea intimpla atinci cind iti doresti foarte, foarte, foarte mult si corpul tau o ia razna. Dar cum tu luna asta ai facut testul doar asa, de distractie, stiind ca nu ai ovulat, nu este cazul sa te gindesti ca esti insarcinata la cap.

Si ca sa-ti raspund la intrebare, o sarcina chimica arata ca lucrurile sint in ordine pina dupa momentul implantarii, deci trompe ok, spermatozoizi viabili, glera ok, deci drumul e "liber".
Definitia sarcinii chimice e cam asa: fecundatia are loc, la fel si nidatia (implantarea). Problema e ca embrionul nu se dezvolta. O astfel de sarcina se poate elimina menstrual sau dupa mai multe saptamini, cind la o ecografie se vede sacul embrionar dar nu si embrionul si nu se detecteaza bataile inimii. Ea oricum se elimina, mai devreme sau mai tarziu.

La aproximativ 7 zile de la fecundatie, "gramajoara" de celule (blastocitul) incepe sa se diferentieze, in sensul ca ii cresc nise codite (chorionic villi) cu care se agata de mucoasa uterina. Prin acesti cili embrionul se va hrani din vasele de singe din mucoasa uterina (ca de aia creste endometrul).
Aceste celule care vor forma viitoarea placenta produc HCG (human chorionic gonadotropin), detectabil de testele de sarcina.
Apropo, si intr-o sarcina chimica, HCG-ul creste, dar mai putin decit ar fi normal, deci pina la ciclu sau la prima ecografie, dupa caz, nu se poate pune acest diagnostic.

Asta ca sa nu te mai stresezi.

Te pup, mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara fetelor!

In primul rand TONNIA multumesc de urari si cele mai sincere felicitari pentru testul pozitiv. Iti doresc din inima sa fie sarcina si sa fie un bb sanatos. Am 20 minute de cand m-am intors de la munte si de atunci va citesc incontinuu. Abia asteptam sa ajung acasa sa vad ce-ai facut. Ma bucur tare mult pentru tine.Eu dimineata am avut durere de burta ca la CM.Am inceput ziua rau de tot Dar pe urma ajunsa la munte m-a relaxat enorm,am prins putin soare,am urmarit un campionat de ski.A fost splendid.Acum cum o vrea D-zeu.Dar citind de tine imi vine sa ma leg cu lantul ca sa nu ma duc la farmacie pentru un test.

ARIADNA33, THEA_M, MIRELAS76, UTOCATALINA, MRL, MIKI IRIS, ALE' va multumesc din inima pentru urari.

FELICITY ma bucur enorm ca e totul ok cu bb.Nici aici medicii nu sunt ca cei din RO.Si aici se uita cam dubios la tine cand le ceri ceva ce in Ro e destul de normal.Multa sanatate.

"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Neata, dragutelor. Mi-am mai facut un test -Barza, a iesit pozitiv, dar parca o idee mai putin. Ma gandesc ca nu pot compara teste diferite ca marca. M-am decis definitiv: nu-mi fac test de sange, pt. ca la cat de paranoica sunt, nu m-as multumi cu primele 2 rezultate, ci mi-as face din doua in doua zile pana la eco. Ma dor un pic de tot sanii, foarte foarte putin,spre axila, mai ales unul, daca ati mai pomenit asa ceva!

felicity, cum e cu cretisoara?

ariadna, n-ai mai intrat demult. Cred ca ai fost obosita, nu?

Danangie, mai abtine-te un pic cu testul! Vreo 2 zile. Iti tin pumnii tare!

Ale, care-i planul tau pe luna asta?

Rucsiiii!

Chi, mai da raportul, ce mai e cu tine?

Mirelas ce-ti mai face foliculul ala baban?

si sunt cateva fete care n-au mai intrat demult: Natasha, liadi, aysha, si cele mai noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelas76 spune:

care baban Tonnia??? Are doar 12,5 in ziua 14!!!

Nu cred ca am ovulatie

Mergi la inceput