Vreau sa merg in Franta;ce obiective???

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Abonamentul include si calatoria cu Roissybus?
Exista alt mijloc de transport de la aeroport pana la Opera ?
Am gasit pe site-ul ratp ca la Disnayland se ajunge cu RER A si am vazut ca abonamentul include RER .
La Disnayland e mai indicat sa mergem in cursul saptamanii ?
Noi ajungem acolo pe 2 august (marti ) .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Iael, incerc tot io sa-ti raspund:
1.Abonamentul include si calatoria cu Roissybus?

Nu, abonamentul doar pentru Paris (zona 1-2) nu include nici transportul de la Roissy pana in Paris nici la Disneyland. Ambele locatii se afla in zona a 5a.
Uite www.ratp.info/orienter/f_plan.php?loc=reseaux&nompdf=rer&fm=gif" target="_blank">aici o harta a RER-ului ca sa-ti faci o idee despre zone.
Parisul e doar cerculetul din centru (zona 1-2) apoi urmeaza zonele 3,4,5 etc, ca niste cercuri concentrice. Abonamentele corespund acestor zone, preturile cresc odata cu nr de zone acoperite. Asa cum am mai spus, nu cred ca ai de ce sa-ti faci abonament pentru 5 zone avand in vedere ca nu ajungi in zona a 5a decat de maxim de 2 ori, in rest vei circula prin zona 1-2. Pentru Dinseyland, aeroport si Versailles iti poti cumpara bilete separat.

2. Exista alt mijloc de transport de la aeroport pana la Opera ?

Da, exista RER (trenul regional) dar trebuie sa schimbi la statia Chatelet les Halles. Din Roissy iei RER B pana la statia Chatelet les Halles si de aici iei RER A pana la statia AUBER (iesirea e in spatele Operei).
Cred insa ca e mai comod cu Roissybus, e direct.

Uite aici traseele si tarifele:
www.ratp.info/orienter/aeroport_roissybus.php?partenaire=" target="_blank">Roissybus
www.ratp.info/orienter/aeroport_rerb.php?partenaire=" target="_blank">RER B

3. Disneyland

Nu stiu sa-ti zic daca in timpul saptamanii e mai aglomerat sau nu, eu n-am fost niciodata (si nici n-am de gand sa merg prea curand ). In mod normal in timpul saptamanii ar trebui sa fie mai putina lume dar avand in vedere nr mare de turisti din perioada asta nu stii niciodata. La RATP gasesti bilete doar pentru intrarea in Parc, transportul trebuie sa-l platesti separat.
Uite despre www.ratp.info/informer/visiteurs.php#passeport" target="_blank">intrare si despre www.ratp.info/informer/tarif_tourisme.php#disneyland" target="_blank">tarife

Uite si o www.ratp.info/orienter/f_plan.php?loc=reseaux&nompdf=metro&fm=gif " target="_blank">harta metroului parizian ca pe aici vei circula cel mai mult

In concluzie, eu raman la parerea ca e cel mai economic sa iti iei un abonament normal saptamanal pentru 2 zone (cere 'Carte Orange hebdomadaire 2 zones') + bilete dus intors daca vei depasi zonele astea (cand mergi la Disneyland sau Versailles).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Am citit si eu ce s-a povestit despre Paris, eu as vrea sa merg pe Coasta de Azur, dar nu in faimoasele statiuni Nice, Cannes, ci undeva mai putin cunoscut, cum ar fi Antibes / Juan les Pins / Frejus.
Daca a fost cineva, poate ne impartaseste cateva impresii. M-ar interesa si cazare, un apartament cat mai aproape de plaja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paraluta spune:

maurice, am trecut prin Antibes, dar nu mi s-a parut cine stie ce. Plaja in schimb este foarte vesela si plina de oameni. Prin Frejus o sa trec cam in 2 saptamani, si atunci o sa va scriu cum mi se pare.
Iti recomand sa te cazezi la particulari, este minunat, iar oamenii sunt, cum am mai spus, foarte draguti. Incearca pe www.gites-de-france.fr, poate ai norocul sa gasesti cazare la un pret convenabil, desi trebuie cautat cu citeva luni bune inainte! Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Cine se duce in Frejus sa incerce si St raphael pt k e super fain..acum m-am intors si e plin de lume.Eu ador orasul asta si in toate anotimpurile misca, sunt o gramada de turisti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paraluta spune:

Cait, iti impartasesc parerea! St. Raphael este SUPERB!!! Este intr-adevar de neuitat! Chiar le invidiez pe fetele din Franta ca locuiesc in asa o tara superba! Cred ca Franta bate toata Europa, atat ca peisaj, cat si ca oameni si atmosfera!!! Vive la France,ca pe 9 august ajungem din nou pe taramul de vis...Pa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Multumesc!
Ma apuc sa caut cazare si poze din St Raphael! Stiti si ce distanta este de la Nisa la St Raphael?

Mergi la inceput

Distanta dintre nisa si st raphael este in jur de 40km maxim .nu stiu exact cat e distanta intre nisa si cannes dar de la cannes la st raph sunt ink 25km .intr-adevar franta este frumoasa dar tare scumpa cel putin coasta aici e piperata.eu vorbesc din experienta pt k a m trecut si in italia la san remo si nu sunt preturile k aici.dar asta este nu putem avea totul.Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Off, Paris..Paris. Cred ca m-am imbolnavit. De cand am fost la Paris, ma gandesc foarte des sa ma intorc. Mi-ar placea asa de mult sa-l revad. Nu v-ati intors din concediu? Ceva noi impresii? Imi place sa citesc pareri si impresiile persoanelor care au vazut Paris-ul. Am zis unei italience de aici ca nu se compara cu Roma si a ramas cam surprinsa...........dar eram exact la intoarcerea din Paris si eram asa de vrajita ca nu mi-am dat seama ca puteam s-o jignesc sau mai stiu eu.........

"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

Mergi la inceput

Bine cum mai spuneam intr-un alt forum eu nu am ramasa asa de entuziasmata de paris..poate m-as mai intoarce dar dak as avea optiunea de a merge in alta parte m-as duce fara nici o ezitare..

Mergi la inceput