Vreau sa merg in Franta;ce obiective???
Raspunsuri - Pagina 6
motanik spune:
Ce frumos...Abia astept sa va povestesc si eu cum a fost!
--------------------
Andra
Noi
Pufi
Ajutati un OM sa traiasca!
ticka spune:
motanik, cum a ramas cu povestitu' . Ca pe mine m-a apucat nostalgia si acum ma plmb prin "pasaje' multzumoita lui doruletz. doruletz - de la mine. data viitoare neaparat tre sa ajung sa vad moi meme pasajele.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42234" target="_blank">Mihaita al lui Felis
danangie spune:
Da Motanik cum a ramas?Ai mai fost la Paris?Ti-a placut?
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
aschiutza spune:
Noi vem sa mergem in Provence in a doua jumatate a lui iulie. Ce e de vazut aici in afara de Avignon? Ne-am mai programat Carcassone, dar in rest nu pea am idee ce se merita vazut.
Vom sta doua saptamini si vom sta in camping cu cortul (hehe, primul meu concediu cu cortul).
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117
Marox spune:
Aschiutza, noi am petrecut un WE de 4 zile in noiembrie anul trecut in Provence, o sa-ti spun ce am apucat sa vedem.
Veneam din nord, deci am dat un tur Lyon-ului fara sa ne oprim pt ca il cunosteam. La vreo 30 km de Lyon se gaseste Pérouges, e un sat medieval, interesant de vazut daca ai timp. Apoi ne-am oprit la Valence, nu-i cine stie ce.
Coborind spre sud am facut o halta la Montélimar. E un orasel micutz care noua ne-a placut foarte mult. Ne-am oprit acolo pt ca stiam de faimoasa nuga ("nougat de Montélimar"). Exista un bulevard plin cu buticuri in care se vinde nuga si poti chiar sa asisti la o parte din procesul de fabricatie. Tot acolo am vizitat si Muzeul Miniaturilor, e absolut superb, nu trebuie ratat.
De Avignon nu-ti mai spun pt ca oricum o sa-l vedeti. Noi am ajuns si la Marsilia, e la doar 100 km de Avignon. Voiam neaparat sa mergem cu vaporul la Chateau d'If, fortareata, situata pe o insula, unde a fost inchis Edmond Dantès, Contele de Monte Cristo. Am inteles ca se poate si vizita, atunci cind am fost noi nu era deschis, oricum, eram asa de zdruncinati de valuri ca nu-mi mai ardea de nimic. Din Marsilia in afara de Vechiul Port n-am apucat sa vedem altceva, n-aveam prea mult timp la dispozitie. Insa mi-ar place tare mult sa revin.
Acuma sa-ti spun din auzite: in drum spre Carcassonne ar fi interesant sa vizitati Nîmes (pentru arenele romane) si Montpellier. De asemenea regiunea numita Camargue, e un parc natural, ca o delta sau chiar o delta (scuze, spun ce-am auzit), se poate face echitatie.
Sa-mi povestesti si mie cum a fost ca si noi ne gindim la o vacanta ceva mai lunga in Provence.
Danangie, , o mica precizare: Hotel de Ville reprezinta Primaria, nu este un hotel obisnuit. In limbaj figurat i se zice si "la maison de Marianne"(casa Mariannei), prima data cind am auzit am crezut ca e vorba de un bordel!!! Dupa care mi s-a explicat ca Marianne e simbolul Republicii Franceze.
mocanita spune:
Fetelor care locuiti in Paris, sau stiti din intamplare hotelurile Etap, va adresez o rugaminte mare. Am o colega care pleaca in concediu la Paris in august si e cam pe utima suta de metri in alegerea hotelului, rezervari, etc. Vrea neaparat sa stea la un Etap care sa fie cat mai aproape de centru sau, daca nu se poate, macar aproape de o gura de metrou. Stiti ceva de genul asta? Ea s-a uitat pe site-ul hotelului, dar zice ca e tot in ceata. Va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati.
aschiutza spune:
Eu am stat la un Etap, dar nu era central de loc...si era pe linga o gura de metrou da de la nu stiu ce ora seara, metroul nu mai ajungea la statia aia (nu stiu insa daca mereu sau am tras noi zilele norocoase)... Asa ca am avut de mers pe jos printr-o zona plina de fabrici si cam pustie de oameni.
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117
badjoke spune:
Buna fetelor,
M-ati dat gata cu subiectul asta. Am tot ceea ce ati scris voi despre Franta si am fost asa de "prinsa" de subiectul acesta incat am uitat sa-i dau de mancare fetitei mele care are 8 luni.
Drept urmare m-am si inscris la o agentie de turism pentru un circuit de 11 zile Italia-Franta.
M-ar mai interesa de unde as putea sa cumpar (din Paris sau Milano)imbracamite ieftina, dar de calitate. La fel si niste parfumuri bune.
Toate cele bune!
"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho
Marox spune:
Mocanita, as putea sa-i recomand prietenei tale un hotel Etap la Porte d'Orléans. Nu am dormit niciodata acolo, dar e linga o statie de metrou din sudul Parisului. Lipit de el se gaseste un hotel Novotel, asa ca zona nu e nesigura. De altfel toate hotelurile aflate linga o "Porte de..." sint aproape de o statie de metrou. Nu e vorba de RER, trenul de "banlieu", ci chiar de metrou. Apoi te deplasezi usor, reteaua e foarte bine dezvoltata.
Daca vrea sa se convinga, sa se uite pe situl metroului parizian: www.ratp.fr
Badjoke, despre imbracaminte, habar n-am, imi pare rau. As zice sa pui intrebarea si pe topicul "La France" de la "Prieteni dintotdeauna", cred ca sint mai multe parizience acolo.
danangie spune:
MAROX merci de precizare.Stii asa mi-am imaginat eu ca ar fi hotel de Ville.Oricum ,era frumos ca parea un hotel.De fapt,cum am zis toate blocurile acolo par hoteluri.Inca odata , merci
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."