Vreau sa merg in Franta;ce obiective???

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laviniaN spune:

Vad ca nu sa mai povestit demult la acest subiect.
Voi pleca si eu intr-o minivacanta la Paris pe 25 iulie....am citit cam tot ce sa scris pe aici, sper sa-mi foloseasca.
Si ca o romantica incurabila ce sunt am facut rezervarea la un hotel destul de aproape de Turnul Eiffel.

As avea si eu doua intrebari....poate imi raspunde cineva.

1. pt metrou trebuie sa fac abonament special? stam 4 zile.

2. la muzee se pot cumpara bilete si online?? chiar nu as vrea sa pierd ore intregi stand la cozi pt biletul de intrare.

La intoarcere o sa va povestesc cea mai romantica vacanta din viata mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

http://www.parismuseumpass.com/fr/home.php

Pt. muzeu, iar pt. metrou, depinde ce vrei sa vizitezi

http://www.viatorcom.fr/fr/7379/tours/Paris/Paris-Pass/d479-2036PARIS?pref=02&aid=gfr152

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Am si eu o intrebare, nu reusesc sa gasesc raspunsul: am tot studiat si, avand in vedere planurile noastre, am ajuns la concluzia ca, cel mai bun pentru noi ar fi "Pass Navigo Decouverte". Scrie acolo ca este nevoie de o poza, sunt scrise niste dimensiuni. Poza mi-o fac ei sau vin eu cu ea de acasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Cred ca pt. 5€ ca sa ai navigo, iti fac foto ei. In cel mai rau caz faci poza la un automat, poza de identitate, dar cred ca fac ei pe calc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Citat:
citat din mesajul lui laviniaN

Vad ca nu sa mai povestit demult la acest subiect.
Voi pleca si eu intr-o minivacanta la Paris pe 25 iulie....am citit cam tot ce sa scris pe aici, sper sa-mi foloseasca.
Si ca o romantica incurabila ce sunt am facut rezervarea la un hotel destul de aproape de Turnul Eiffel.

As avea si eu doua intrebari....poate imi raspunde cineva.

1. pt metrou trebuie sa fac abonament special? stam 4 zile.

2. la muzee se pot cumpara bilete si online?? chiar nu as vrea sa pierd ore intregi stand la cozi pt biletul de intrare.

La intoarcere o sa va povestesc cea mai romantica vacanta din viata mea!

LAVINIA & Miruna Antonia(5 sept 2007)
http://community.webshots.com/album/565423621fXeOGN?start=0

Noi am fost de Paste la Paris, si cum am coborat din avion, mergand spre statiile de tren(RER) sunt buticuri(sunt de neconfundat) unde iti poti lua atat paris museum pass, cat si abonamente ptr metro, autobuz etc. De acolo am luat si bilete ptr Disney.
Vacanta placuta!

P.S. Abia astept sa mai mergem la Paris!

Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Fomalhauti, nu iti fac ei poza. Mai bine i-ati de acasa niste poze in format pasaport. I-ati mai multe ca s-ar putea sa iti mai trebuiasca si pentru altele.

La automat te costa inca vrea 4 euro (sau 2?) ca sa iti faci pozele.

Tocmai m-am uita ce e cu "Pass Navigo Decouverte" si daca mergeti in vizita nu este deloc ceea ce va trebuie. Este o cartela care costa 5 EUR (doar cartela, fara sa va dea nici un drept de transport). Apoi pe aceasta cartela puteti incarca diferite abonamente pe care le platiti (gen carte orange). Singura diferenta e ca atunci cand te urci in mijlocul de transport doar plimbi cartela prin fata aparatului in loc sa introduci biletul/abonamentul in aparat.

In functie de cate zile statii, va puteti lua o Carte Orange pe o saptamana/o luna sau un bilet pe o zi [Mobilis].
Aveti grija de asemenea ca Parisul e impartit in zone concentrice. Cu zonele 1-2 acoperiti Parisul (dar nu Versaille, Dysney... pt care e mai bine sa luat bilete separat). Anumite obiective turistice se gasesc insa in zona 3.
Aici aveti harta cu zonele respective si mijloacele de transport:
http://www.ratp.info/orienter/cv/carteparis.php

Abonamentele sunt valabile pe toate mijloacele de transport (metrou, autobuz, tramvai - in functie de zona). Carte Orange iti da dreptul si la reducere la anumite vaporase (exista niste vaporase pentru care poti lua un bilet de o zi sau doua si in timpul asta sa urci si sa cobori cum vrei din ele - cred ca Batobus).

Aici ai preturile pt Carte Orange (hebdomadaire = saptamanal, mensuel - lunar):
http://www.ratp.info/informer/tarif_abonnement_o.php

Aici preturile pt Mobilis (bilet pe o zi):
http://www.ratp.info/informer/forfait1j.php

Sa nu uit, si pentru Carte Orange iti trebuie poza.

Vacanta placuta!

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Multumesc mult de raspunsuri....

Din cate am inteles eu "Navigo" e forma noua a lui Carte Orange. Navigo simplu, ca si Carte Orange, este pentru cei care locuiesc in Franta, deci, eu nu pot cere Carte Orange, numai Navigo Decouverte. Mie pretul mi se pare convenabil, pentru zona 6 inclusiv, Navigo Decouverte este 37 euro si ceva, plus inca 5 prima data. Asta in timp ce un bilet de la Charles de Gaule la Paris costa 8 euro si ceva. Noi stam doua saptamani. Asta inseamna de doua ori Navigo saptamanal (intamplator se potriveste si faptul ca Navigo este strict de luni pana duminica). Paris Visite, care ar mai fi o varianta, costa mai scump si trebuie sa cumparam 3 de 5 zile. Reducerile pe care le ofera la obiective turistice nu ne ajuta, obiectivele "noastre" nu sunt cele standard.

Asa gandesc eu, daca gresesc pe undeva chiar va rog sa-mi spuneti (orice economie este binevenita!)

Inca ceva: Vreau sa merg la Chantilly, care este cu steluta pe harta, deci nu este "acoperit" de Navigo. Ce platesc, de la Paris la Chantilly, tot biletul sau numai diferenta de la "marginea lui Navigo"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Fomalhauti, asa e, Cartea Orange se schimba in Navigo pt ca in curand nu vor mai fi decat borne la intrare. Pentru Navigo "normal" iti fac ei poza insa din cate se pare pentru "decouverte" trebuie sa o ai de acasa.

Daca iesi din zona pentru care ai abonament nu poti plati doar diferenta. Ai solutia sa cobori la ultima statie din "zona" ta si sa iei de acolo un bilet pentru destinatia finala. Insa nu castigi mare lucru, biletele simple intre 2 zone nu sunt cu mult mai ieftine decat cele "paris- destinatie". Asa ca cel mai comod ar fi sa-ti iei un bilet dus-intors Paris - Chantilly si sa uiti abonamentul pentru calatoria asta.

Vacanta placuta :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Asa ca cel mai comod ar fi sa-ti iei un bilet dus-intors Paris - Chantilly si sa uiti abonamentul pentru calatoria asta.

Tot la fel de comod dar mai ieftin e sa-ti iei dus simplu Paris-Chantilly si la intoarcere Chantilly pana in primul oras unde ai tu abonamentul (iti spun ei la ghiseu). Caci la intoarcere nu se mai pune problema de dat jos din tren. La ce familie numeroasa sunteti, diferenta de pret nici nu mai e aa de mica.
Drum bun, vacanta frumoasa !

Mergi la inceput