copii capricorn (2)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
Caprioara spune:
Mi-au luat o zambiluta pe care mi-a dat-o insa tati... L-a fentat pe Matei, care era inca la gradi
asa ca Matei a ramas cu
, cu poezia si cu o felicitare facuta la gradi.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anina_n/Anina_n.jpg)
Anina_n spune:
Ce mai fac micutii capricorni ?
Cristinuca mea are nevoie de o vacanta. Este obosita, se vede pe ea ca ar mai dormi dimineata. Mi-a si cerut sa stea acasa, sa nu mearga la gradi. Vacanta vine pt. 2 sapt., de sambata incolo. Vin verisoarele ei la noi, sa se bucure una de alta.
Si o deranjeaza nasucul de sambata dimineata. Nu stiu de unde i se trage, acasa nu avea cum sa raceasca, sunt cu ochii pe ea ! Asadar, concluzia este ca tot de la gradinita. Cam atat de la noi. Asteptam vesti de la ceilalti capricornutzi !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
La noi de azi e primavara, asa ca o sa iesim cu bicicleta, dupa ce o iau de la gradi.
Ieri am primit si rezultatul la ultimul exudat si i-a disparut bacteria buclucasa:-)) Asa ca, ....noi suntem bine, ca sa zic asa!
Din pacate aici vacanta nu este decat 3 sapt. vara si max. 2 iarna, de sarbatori:-( Asa ca...vrea nu vrea...tot la gradi merge! dar de ieri i-au venit si cele doua prieteve, ba au fost in concediu cu parintii, si abia asteapta sa recupereze luna pierduta (ca ele o luna nu au fost in gradi). La sf. sapt. viitoare aici e Pastele Catolic, asa ca pe 25, vineri, mergem la vopsit de oua la gradi!
In rest, toata ziua nu aud decat "si asta vreau sa-mi aduca Osterhase (iepurasul). Mai rau e ca nu stiu la care din iepurasi se gindeste......dar cred ca si la ala catolic si la ala ortodox
. Oricum, i-am zis clar ca nu mai primeste nici o Barby, care are vreo 13 si nici nu se uita la ele.......dar, mai nou, nici nu mai vrea asa ceva, vrea jocuri!!! Macar cu astea ne jucam toata ziua si mai si invata ceva!
BIANCA
helbi spune:
Am iesit cu bicicleta dar........a uitat si s-a enervat ca nu-i iese din prima....ca o adevarata capricoarna, nu???
Asa ca....dupa parlamentari lungi, cum ca anul trecut exact cind incepuse sa mearga binisor a venit iarna, am facut-o sa inteleaga ca....trebuie sa o luam cu usurelul........
BIANCA
Anina_n spune:
Andreia, trimite si pe la noi primavara aceea !
Ce frumos, vopsiti oua la gradi ? Cu acuarele ?
Voi tineti ambele Paste ?
Aici, avem liber si la catolici(populatie majoritara in Ciuc), asa ca abia asteptam mini-vacanta si noi, parintii, desi, sotul(bugetar) va lucra.
Si Cristina iubea mersul cu tricicleta in vara. Anul asta asta vrem sa-i cumparam , sa vedem cum se va descurca. Bine-nteles, cu roti ajutatoare la inceput.
Mai nou, s-a dat pe puzzle si le face fara probleme. Nu stiu de ce le mai cumpar !
Sanatate si pe curand !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn
helbi spune:
Nina,
noi tinem vrem nu vrem ambele zile de Paste,,,,,,pt ca e inchis de pastele catolic totul, asa ca.......
Cu vopsitul de oua e "treaba naibii". Las ca iti trimit o poza cu ouale noastre de anul trecut! Erau : iepurasi, fluturasi, cocosei....aici, se gasesc abtipilduri, vosesti oul (asta daca nu-l cumperi deja vosit) si lipesti si-ti iese ce am scris mai sus.-.......tare frumos!!!
Anul trecut am invatat sa vosesc oua pictindu-le cu....luminarea
Eu cumpar oua vosite in tot timpul anului.....ca sunt gatra fierte si Bianca le maninca bine cind le vede colorate! Si nici nu costa decat vreo 99 centi un carton cu 10 oua......
Aici e f.f.f. cald.....sa speram ca si tine! Acum plecam la inot si apoi intr-un parc, la joaca, pt ca aici trebuie sa profiti de fiecare minutel de soare
Si Bianca e innebunita dupa puzzle si .......orice joc care-i pune mintea la contributie!.
BIANCA
Anina_n spune:
Andreia, hai ca a venit si la noi un pic de primavara ! Profitam si noi, cand putem. Trebuie sa-i cumpar Cristinei o caciulita mai subtire, dar tare greu gasesc ceva potrivit.
Si ea asteapta caldura, sa fie verde totul si se necajeste ca pe alocuri mai este zapada. Desi, iubeste zapada, acum asteapta verdeata.
Am vazut la gradi(grupa maghiara) oua vopsite cu ceara, dragute.
Dar cum de se gasesc oua vopsite tot anul, la voi ? De ce se vand asa ?
Sunt curioasa ce va face si Cristina la gradi pt. Paste !
Andreia, in Ro, vacantele la gradi sunt ca la scoli. Acolo si la scoli doar atata vacanta este, cum ai scris mai sus ? Saracii copii !
Da, da, ii plac jocurile logice de pe acum ! Luna asta i-am cumparat 6 puzzle-uri, pana acum. Sunt din 12 piese, iar imaginea finala are cca. 15cm/21cm. Dar ma bucur ca o atrag astfel de jocuri, ii dezvolta spiritul de observatie si atentia.
Cum inoata Bianca ? Tot mai bine, nu ?
Sanatate si pe curand !
helbi spune:
Ma bucur ca a venit primavara si la voi, Nina!
Ieri a fost groaznic de cald, iar dupa inot am fost intr-un parc. Am ajuns acasa pe "sapte" carari, ca Bianca era moarta de obosita..........7 ore gradi, apoi inot, apoi parc........
Da, Bianca acum inoata f. bine. La fiecare sedinta ne lasa 15 min, dinb cela 40 sa ne uitam la copii. Cred ca sapt. viitoare mai primeste o recunoastere ca inoata bine.......adica: 15 min,. inotat crwoul (cumnatul meu zicea aseara ca el nu rezista 15 min. fara pauza, si inoata de cind se stie), apoi, sa ia 3 obiecte de pe fundul bazinului, dintr-o singura scufundare; sarit de la 1 m in apa.........Bianca e f. buna la inotul pe spate. Si la celelate stiluri merge bine, dar la asta e chiar cea mai buna din grupa!
O as mai continuam probabil pina la inca o recunoastere....25 min. inotat fara pauza si sarit de la trambulina de 3 m. Sa vedem......
Oua rosite sunt tot anul in magazine. Sunt in cartoane, ca si cele proaspete.....cite 6 sau cite 10. De ce sunt tot anul? habar nu am....
Aici ce nu prea imi place e ca nu se fac serbarile care le stiu eu din RO, cu diverse ocazii. Invata si ei cvintecele, poezii, li se citesc povesti pe diverse teme (acum despre Paste), i-i duc la biserica si li se povesteste despre Isus.......stie mai multe ca mine,....
A..si inca ceva....aici, de Paste se impodobesc pomii in curti, cu ousoare, puisori...ca un brad de Craciun!!!!
La gradi nu exista decat 2 perioade de vacanta: una vara de 3 sapt, (anul asta la noi e de la jumatea lui iulie pina in a doua sapt. din august) - spun la noi, pt ca perioada de vacanta difera chiar in acelasi oras, de la gradi la gradi........si una iarna, de sarbatori. La scoala de ex. de vineri se intra 2 sapt. in vacanta, dar la gradi, nu! Vacanta de vara la scoala e cam de o luna...nu ca la noi, 3
Noia cum jucam cartsi inca unul care eu din Ro u-l stiam.......si.i plac mult, pt ca trebuie sa fie mereu cu atentia incordata, ca altfel....ramine Pacalici si primeste un punct negru pe nas
.
Pe la 3 ani tot cu puzzle se indeletnicea.....dar ei au f. multe jocuri in gradi, pe care acasa nu i le-am mai luat, si asa a avut si altceva nou, zilnic!
BIANCA
helbi spune:
Nina, am aduagat acum 4 poze de la vositul de oua de la gradi de anul trecut! Sper ca se vad ok, ca sa-tzi faci o idee......
BIANCA
Anina_n spune:
Andreia, nu este corect link-ul pentru poze, incearca si tu !
Bravo, Bianca inotatoarea ! Sunt buni sportivi capricornii, se pare !
Si Cristinei ii place sa joace carti si sa castige ! Ne-a urmarit pe noi cum jucam cu bunicutele si a intrat si ea in joc. Mai invata cifrele asa.
In legatura cu impodobitul pomiilor de Paste, o fi obicei catolic, caci si aici isii mpodobesc unii catolici cateva crengute cu puisori si oua colorate. La fel am vazut si la gradi, in hol, de m-a intrebat Cristina, "Vine 'pashu' ?".
Asa s-a incalzit afara, dintr-o data, incat trebuie sa ne schimbam toate hainele, sa trecem brusc la alea mai de primavara.
Sanatate si un weekend cat mai frumos !