Ingrijorari de proaspata mamica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

ISABELELE2 eu nu am facut decat ecografii, la fiecare vizita la ginecolog. La inceput cam la 6 saptamani si in ultimele 2-3 luni cam la 3-4 saptamani. Si analizele care mi le-a prescris medicul de familie le-am repetat de vreo 2 ori, asta pt. ca pe la sfarsitul sarcinii ma simteam mai lipsita de puteri. Dar era oarecum normal.
Cat despre cumparaturi...eu nu prea mai puteam sa ma misc, in ultima luna am stat mai mult in pat...asa ca despre cumparaturi nu a putut fi vorba. Insa eu am o sora mai mica decat mine cu 4 ani si ea s-a ocupat. Dar nu am luat decat cate 3 costumase si 2 salopete de fas, vreo 6 body-uri, pampers si servetele umede si 2 paturici. Restul le-am luat "dupa"

gemenusilor BIANCA si TUDOR - 03.11.2004

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ione spune:

Si noi am avut o perioada frumoasa in timpul sarcinii pe care ti-o dorim si tie Isabele 2. Nu am vrut sa stiu ce sint, important era ca existau. In timpul nasterii am vrut sa fiu constienta, la sfatul medicului am nascut prin cezariana, anestezie-rahie, deoarece una era nu avea pozitie potrivita. Asadar acum avem doua fetite frumoase si sanatoase, ceea ce-ti dorim si tie.

Sarcina usoara.

Ionela, Maria & Elena 26 mai 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabelele2 spune:

Va pup dragutzelor,
AD_RIANNA,sa-ti traiasca puishorii,sint tare scumpei.Mie toata familia imi doreste fetitza si baiat,io acum ma rog numai sa fie sanatoshi!Chiar nu mai conteaza....
IONELA:cit au fetitzele tale acum?cum te descurci cu ele?ai avut ajutoare?LA cit timp dupa operatie te-ai pus pe picioare?ufffffffff........daca ati sti ce emotii am.....una doua pling(ca o bocitoare)
Noroc cu voi toate,nu stiu ce m-as face fara voi!!!
Va pupicesc si va tin la curent(apropos noi suntem in sapt.18,19 si sint imensa,am 85 kg la 1.76m,nu-i prea mult??)
Bella & Comp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinadelf spune:

Buna

Locuiesc si eu in Belgia, pe langa Tournai si am doi baietei Sacha si Esteban din 30 noiembrie. Cum au fost nascuti la 33 de saptamani au ramas la clinica ceva mai mult de o luna, iar din 2 ianuarie ii avem acasa. As vrea sa iti pun mai multe intrebari legate de experienta ta. Am ceva probleme cu plansetele lor. Nu stiu daca trebuie sa ii iau in brate cand plang fara motiv (au mancat, sunt schimbati, nu par bolnavi). Sotul meu imi spune ca nu, ca sunt capricii, parintii mei ca nu e asa grav, sa nu ii las sa planga ca sunt mici etc. Si mie mi-e foarte greu sa nu ii iau in brate, dar as vrea sa nu ii invat prost si apoi sa regret. Parintii mei sunt aici pentru cateva luni, dar apoi trebuie sa ma descurc singura, si nu as vrea sa imi fac viata grea in mod inutil. Daca ai timp spune-mi cum ai procedat tu.

quote:
Originally posted by gweno

Buna Bella si bine ai venit printre noi!Poti sa pui ce intrebari vrei aici sigur vei gasi un raspuns.Referitor la cezariana pot sa iti spun ca si eu aveam obsesia asta sa nasc cu cezariana ca este mai bine pentru BBii,dar acum sint fericita ca am nascut normal.Cu cezariana nu as fi putut sa ma misc usor si in voie.Si eu sint singura aici fara nici un ajutor si cu inca doi copii in afara de gemeni.Daca nasteam cu cezariana nu mi-ar fi fost deloc usor.Eu cred ca medicii stiu cel mai bine cand este cazul sa nasti cu cezariana.Nu uita ca este o operatie si nu tocmai usoara depinde foarte mult de fiecare organismul fiecaruia.Eu am nascut foarte usor si repede.La ora 15 mi-au pus perfuzia cu ocitocina pentru contractii,dupa aceea am avut anestezia peridurala iar la 19:30 s-au nascut dansii.Este adevarat ca eu am mai nascut de doua ori inainte dar oricum unde esti tu se face peridurala si nu simti nimic.Pina acum ce ti-au zis la ecografie,sint unuvitelini sau bivitelini?Incearca sa te odihnesti cit mai mult si sa bei multa apa pentru a preveni contractiile precoce.Pupici si numai bine!

LORY mamica gemenilor ERIC SI FILIP -20 August 2004 http://community.webshots.com/user/gweno110

"On ne voit bien qu'avec le coeur...l'essentiel est invisible pour les yeux" Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capsunica. spune:

Buna adinadelf. Desi am observat ca intrebarea ta este adresata lui isabelele2, nu m-am putut abtine sa nu iti scriu. Eu sunt o proaspata mamica a 2 bebeluse de cateva saptamani. Tu nu ai nici o pritena, ruda, care sa fi crescut un copil de curand? Un doctor ai chemat sa vada bebeii? Un copil nu plange fara motiv dupa fiecare masa. Copilasii tai nu au colici? Durerile provocate de colici apar dupa 20 minute de la masa, si nu numai. Eu una nu pot sa las fetitele mele in patuturi sa planga dupa ce au mancat. Tu poti? Te lasa inima?
Aaa si inca ceva, subiectul la care ai postat a fost deschis in februarie 2005. Cine stie pe unde o fi isabelele2 acum.

Sanatate si noroc.
Capsunica si superfetitele ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Salutari la toate mamicile, prezente si viitoare !

Isabele2: scuze ca n-am mai intrat aici, dar am avut o multime de lucruri pe cap. felicitari pt sarcina, asa a fost si la mine cind am aflat - soc total !!! Nimeni din familiile noastre nu stiau de gemeni, dar desi a fost greu la sfirsitul sarcinii si apoi primele luni ale copiilor, vreau sa-ti spun ca e o bucurie imensa, nu incape in cuvinte. Ai grija de tine, odihneste-te cit poti, mai ales spre sfirsit, nu te forta si ai grija ce maninci, incearca sa maninci cit mai multe fructe.
Cumparaturile: noi am incercat sa impartim cumparaturile pe luni, sa le defalcam ca sa nu fie soc din prima: intr-o luna am luat scaunele de masina, in cealalta luna am facut depozite de pampersi (am luat toate brandurile sa le incercam), in alta luna am luat haine (nu trebuie prea multe pentru primele luni, cresc foaaaarte repede.
Eu am nascut prin cezariana, am stabilit asta cu doctorii din timp.
Noi locuim in Londra, sintem aici din 2001.

Capsunica: curaj, curaj, imi place ca te tii tare ! Stiu cit de greu iti e ... Nu-i asa ca si cind iesi din casa auzi plinset de copil si simti miros de pampers "plin" ?

Adinadelf: felicitari ! sint prea mici ca sa ai vreo teama ca se obisnuiesc in brate sau ca devin rasfatati. de-abia dupa 4-5 luni poti sa-ti pui problema asta. Acum fa orice numai sa treci de fiecare zi. Si ai mei tipau ca din gura de sarpe primele saptamini, era ceva de speriat, nu se linisteau decit daca ii puneam pe burta mea, asa reuseam doar sa doarma ... Si mi-a spus atunci o doctorita: gindeste-te ca ei au trait pina acum acolo, la tine in burtica, la caldura si liniste - normal ca acum au nevoie sa te simta aproape. Asa ca fa ce crezi tu ca-i mai bine, ca doar tu esti mamica ! E ca la ski: nu-i lasa pe altii sa te ghideze, ghideaza-i tu pe ei. Si la noi au fost mamele la inceput, dupa care am ramas singuri cu ei la trei luni. N-a fost usor, dar a fost mai bine ... o sa vezi ...

Hai ca trebuie sa fug ! Mai scriu la toata lumea, promit ! Scuze scuze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

MIRUPATI, Isabella are deja doi baieti nazdravani de 7 luni jumate, Tudor si Stefan. I-a nascut in tara, la Bacau, prin cezariana la 36 de saptamani(a trebuit sa se intoarca in tara cand avea cam 5-6 luni de sarcina daca imi amintesc bine).

Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Multumesc Laura - da' zapacita mai sint, nu m-am uitat ca Isabele2 a scris primul mesaj tocmai cu un an in urma ... Acum mi-am adus aminte ca ne-am scris anul trecut pe vremea asta ... Sa-i traiasca baieteii si ... salutari la toata lumea !

Mergi la inceput