6.000.000 lei este putin??
Raspunsuri - Pagina 3
alisia spune:
Buna fetelor,
Bona sa te faci,zau asa...
6.000.000 e salarul unui profesor pe o luna,si nu e suficient pentru o femeie care ingrijeste un copil?
Santaj la drumul mare...
Omul inceaeca,daca are cu cine....
Alisia
Mickyyy spune:
Am citit...am incercat sa raspund mai devreme...m-am luat cu treaba...iar am zis ca scriu....iar m-am enervat...si tot asa.
Ne mai miram ca preturile la case cresc in ritmul in care crecs...o fac pentru ca tot timpul exista persoane dispuse sa plateasca zeci de mii de EUR pentru un jaf de apartament cu 2 camere, pentru ca daca nimeni n-ar da, proprietari ar fi nevoiti sa scada preturile. La fel si cu bonele, noi suntem cele care facem piata si tot noi o stricam. E suficient sa fie cateva mamici care ar face orice pentru odorul lor si sa plateasca milioane bune unei bone ca imediat circula vestea-n parc si apar alte zeci de bone nemultumite. Nu stiu la voi cum se castiga banii, presupun ca foarte usor daca va ganditi ca 6 milioane pentru o bona e un salariu mic sau eventual rezonabil.
Ma uit la bona mea, a muncit o viata si-a iesit cu 2 milioane la pensie! Iar pretul pietei ar spune eu ar trebui sa-i dau un salariu de 3 ori mai mare decat pensia ei, pentru un job mult mai usor?! No way!! Nu zic nu, e o doamna super ok, cultivata, dragutica, are grija de fata ca si cum ar fi nepotica ei, s-au atasat una de alta si se inteleg de minune. Menaj nu face, dar spala vasele, intinde si strange rufele atunci cand e cazul si mai face mici preparate culinare pentru fata. Sta in general cam 9 ore, desi sunt zile in care o tin si cate 10 ore din cauza programului meu incarcat de la serviciu si o platesc cu 3,5 milioane. Probabil ca o sa-i cresc la 4 in viitorul apropiat, dar nu pentru ca mi-ar fi cerut ea ci pentru ca sunt multumita de cum se comporta cu fata si mi se pare ca-si merita banii. Insa oricat mi-ar fi de draga si oricat de mult as vrea sa o pastrez, nu i-as da nici moarta 6 milioane pe luna. Sincer, cred ca mi-as putea permite sa-i dau si atat in caz de forta majora insa nu mi se pare corect, mi se pare un salariu mult prea mare pentru atributiile unei bone.
Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)
georgescu oana spune:
In invatamant iei 6 milioane daca ai vreo 25 de ani de vechimesi toate gradele,ganditi-va sunt bani net nu btru daca ar fi sa clculam ar 8-9 mil brut.
Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
raviczki spune:
mie personal 6 milioane imi pare exagerat de mult, ... eu am gasit cea mai minunata bona pentru fiul meu si nici nu as stii de unde sa incep sa o laud :0.... e o femeie deosebita, educata, blanda, cu un talent pedagogic nemaipomenit.... fiul meu face niste progrese fantastice cu ea.... Anul acesta in mai se implineste un an de cand am angajat-o...pentru 3,5 mil 8 ore, fara alte pretentii.
Am incercat sa o fac sa simta ca un membru al familiei :), am lasat-o sa plece mai devreme, daca am intarziat a ramas peste program fara nici o problema.... am luat-o cu noi la munte, mi-a mai gatit cate ceva cand observa ca e cazul...a dat si cu aspiratorul ....DAR LA SALARIU NU AM UMBLAT DELOC!!!!!
abia cand se implineste anul am de gand sa-i dau 4 milioane...:)
Si apoi nu va spun cat imi plimba copilul...ii citeste ...se joaca....
E minunata :)....
Ramonika spune:
Mey, da voi cat castigati, daca va permiteti sa dati 8 milioane la o bona? pai eu daca ii dau atata, nu-mi ajunge salariul tre sa ma mai imprumut...
Hai ca-i prea de tot...
Ramonika si pisicile
O MINUNE
lavi02 spune:
Pai io' care lucrez in invatamant mai bine stau acasa cu copilul si il invat pe al meu si nu pe ai altora si ies pe 0 (adica nu trebuie sa completez si din salariul sotului sa ajung la cele 6 milioane cat ar trebui sa dau bonei)!
Pentru 8 ore mi se pare OK 3.5 mil in ziua de azi.
ocebine spune:
Faceti-ma si pe mine sa inteleg: 8 milioane pe luna pentu o mamica in CIC este prea putin iar 6 milioane pe luna pentru o bona este prea mult?
Nu stiu pe ce scara a valorilor puneti voi ingrijirea copiilor dar pentru mine este in fruntea listei. Persoana care mi-ar ingrijii copilul meu atunci cind eu nu pot sta acasa (fiecare are motivele lui) devine un dintre cele mai importante persoane din viata copilului meu. Nu stiu daca mi-as permite sa o desconsider asa de mult. Pina la urma nu inteleg vreti menajera sau bona, ca sint 2 lucruri complet diferite.
Fara suparare, dar tonul discutie de aici clasifica bona ca o persoana de clasa II. O mamica care sta acasa si ingrijeste copilul ei este demna de toata admiratia dar o bona se pare ca face o munca inferioara.....
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
MariaG spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Faceti-ma si pe mine sa inteleg: 8 milioane pe luna pentu o mamica in CIC este prea putin iar 6 milioane pe luna pentru o bona este prea mult?
Nu stiu pe ce scara a valorilor puneti voi ingrijirea copiilor dar pentru mine este in fruntea listei. Persoana care mi-ar ingrijii copilul meu atunci cind eu nu pot sta acasa (fiecare are motivele lui) devine un dintre cele mai importante persoane din viata copilului meu. Nu stiu daca mi-as permite sa o desconsider asa de mult. Pina la urma nu inteleg vreti menajera sau bona, ca sint 2 lucruri complet diferite.
Fara suparare, dar tonul discutie de aici clasifica bona ca o persoana de clasa II. O mamica care sta acasa si ingrijeste copilul ei este demna de toata admiratia dar o bona se pare ca face o munca inferioara.....
Nu te supara dar mamica aia care sta acasa pe 6500000 spala, calca, gateste si creste copilul. Nu pleaca acasa dupa 8-10 ore, nu sta si se uita la telenovele in timp ce copilul el stie ce face si lista poate continua. Ca sa nu mai spunem ca nu toate mamicile iau banii astia si ca nu pentru toata lumea 6500000 e chiar asa de putin.
Zau asa, intre 6 -8 milioane inseamna mai bine de jumatate din salariul meu cand ma voi intoarce la munca. Si nu cred ca sunt singura in situatia asta.
Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
poze iara poze poze din nou
gio spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Gandeste-te ca multe mamici care sunt in CIC se intorc la serviciu pe bani mai putini......si salariu mediu in Romania e cam de 150 euro...
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....
frosa spune:
Deci,
sa nu credeti ca nu gindesc ca voi, acum aproximativ 1 an si eu sriam la subiectele de genul acesta aceleasi lucruri ca si voi. Ca sunt nesimtite, ca nu este normal in urma unui zvon gata sa te lase balta etc...
dar..... am ajuns sa gindesc un pic mai flexibil (asta nu inseamna ca nu exista o limita) pentru ca nu am cum sa dau copilul la cresa (este prea mic) si nu am nici un alt ajutor din familie deci TREBUIE sa gasesc o bona. Am mers pe principiul ca este imposibil sa nu gasesc pe cineva pina la urma si uite cum caut deja de mai mult de jumatate de an. Bineinteles ca este maximul pe care il voi da cu riscul de a cauta din nou. Am vazut multe preturi pt bone si eram dezorientata.
Ocebine nu prea are nici o legatura una cu cealalta, dar oricum te-am remarcat si din alte mesaje de genul acesta ca esti un fel de aparatoare a bonelor. Am mai scris si repet nu se ia nimeni de ele gratuit, vorbim despre o anumita categorie de bone.
Cit despre bani, pai daca eu am salariul de ex. 6.000.000 si ii dau bonei 3.000.000 ii dau jumatate din cit cistig deci chiar daca sunt bani putini raportat la ce poti sa faci cu ei EU IMPART CISTIGUL MEU CU EA deci pentru mine sunt enorm ... asta nu inseamna nicidecum ca o desconsider.
Va pup
Monica si cei doi baietei