6.000.000 lei este putin??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gicutza spune:

Hmmm... da' de unde a auzit bona ta ca 6 milioane e sub pretul pietei?

Bona mea vine 3 zile/saptamana. Vine pe la 10 dimineata si eu pe la 4 dupa amiaza o trimit acasa ca pe la ora asta bebe oricum adoarme pana pe la 5 si nu are rost sa stea, ca eu oricum sunt acasa. Deci in medie are 6 ore/zi. Nu spun ca in timpul asta ma si ajuta f. mult. Daca bebe e cuminte sau doarme calca, spala rufe, sterge praful, da cu aspiratorul, dar asta pt. ca asa vrea ea. Eu i-am spus din start ca singura ei "problema" e bebe.
Mai mult, in ultimele 2 saptamani chiar imi spunea ca ea ar mai sta ca pana la 4 sunt doar 6 ore/zi si nu 8 .
Si pt. toate astea ii dau 3 milioane/luna. Daca ar fi sa vina 5 zile/sapt. i-as da 5 milioane/luna.
Are acces nelimitat la frigider, la cafea, suc, apa minerala.. orice se gaseste in casa. Nu face excese, uneori chiar am senzatia ca mananca prea putin din bun simt.
Le-am facut cadouri de Craciun si ei si fiicei ei de 11 ani, si de Mos Nicolae, dar nu din obligatie ci pt. ca-mi sunt tare dragi si pt. ca sunt asa de apropiate de bebe.
In plus stiu ca ORICAND am nevoie pot sa-l las pe bebe la ea 2-3 ore cat mergem noi la un film sau un la restaurant, sau daca "distractia" dureaza ceva mai mult vine si doarme la noi.
Deci mie mi se pare anormal sa-ti spuna ca 6 mil. e sub pretul pietei

Sa traim bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Sa va spun din experienta mea - am avut 2 bone, pe care le plateam cu ora, intai 25 000 lei/ora, si acum 30000 lei. Cand a dormit peste noapte i-am dat 300000 lei.Acum imi caut bona si ii voi da pt 8-9 ore (deja m-am inteles in sfarsit cu cineva ca o dadeam la cresa altfel) 3mil jumatate, plus transportul si mancare la mine. Mai mult nu-i dau, ca nu am de unde si nici nu consider ca trebuie. Daca ar fi guvernanta, sa stie 2 limbi straine, sa aiba facultati si alte cele, da, as mai zice..dar dak e babysitter, nu intentionez sa-i dau mai mult, eu ma duc pe salariu de star ~150 euro, si m-am chinuit sa fac o facultate pt astasi dak ajung in invatamant iau 100 euro, si atunci, cat sa-i mai dau si la bona????Mi se pare acelasi lucru ca si cu piata imobiliara...dak proprietarul vrea 50000 euro pe un ap in bloc vechi, problema lui, insa cine-i da???In Ro, totusi salariile sunt cum sunt, deocamdata....

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luluta spune:

Si noi am trecut prin situatia asta acum un an jumate. Aveam o bona de care eram multumiti, vroiam oricum sa-i marim salariual la 4,5 mil. pentru ca era de un an la noi. Ne-a spus ca stie din parc ca majoritatea castiga 7-8 milioane, i-am explicat ca nu putem sa-i dam atat si a inceput sa-si caute in alta parte. I-am dat scrisoare de recomandare si ne-am despartit in relatii amiabile. Nu stiu cum si-a gasit de lucru si ce salariu are acum, dar oricum trebuie stabilite niste limite, altfel devii stantajabil.
Acum baietii sunt amadoi la gradi( anul trecut mergea numai cel mare, care avea 4 ani pe vremea aia), stau pana la 4 dupa-amiaza, ii ia bona si sta cu ei pana la 18:30. Ma ajuta la calcat , imi plateste diverse facturi si merge cu ei la medic cand este cazul si ii dam 3,5 mil. Pentru menaj avem pe altcineva care vine sambata si ii dam 300.000 pe zi.
Eu cred ca este onorabil sa-i dai 6 mil. asa ca trebuie sa-ti impui si tu punctul de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helmut spune:

Pretul de start a fost 6 milioane? E mult rau.
Noi am pus primei bone 4 milioane(11 ore), iar dupa 6 luni a calcat acceleratia si a cerut cel putin 200/zi- adica 4,5, dupa care si-a cautat de lucru. Cu a doua deocamdata suntem tot la 4 milioane si i s-a spus clar ca mai mult nu vede. Nu stricati pretul, va rog

quote:
Initial creeata de frosa

Am si eu o intrebare care s-a mai pus dar eu nu mai gasesc subiectul.

Care este "pretul pietei" pt o bona? in Bucuresti
Eu am o bona foarte draguta si de care sunt foarte multumita ... dar .... mi-a spus ca totusi 6.000.000 lei este sub pretul pietei.
In banii astia sta 10 ore face mincare de 2 ori/saptamina si menaj si bineinteles are grija de baietelul meu de 5 luni. Eu nu i-am cerut sa faca menaj dar ea nu poate sa stea pur si simplu si atunci mai da cu aspiratorul sau cu mopul, baga lucrurile la spalat.

Mie mi se pare bine 6.000.000 nicidecum sub pret.

Voi cit platiti?

Merci de raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgescu oana spune:

Gio ,Gicuta si ceilalti cum ati gasit voi bonele,adica pe unde ati intrebat,cunostinte,firme,vecini ,caut si eu pe cineva dar imi este teama daca nu imi este recomaandata.Voi cum ati facut?

Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Bona mea sta cam 10 ore si ii dau 4 milioane. La suma aceasta se adauga prime de sarbatori (de ex. de Craciun i-am dat 1 milion) + cartela connex go + mancare de la noi (atat cat e ca io nu prea gatesc decat ptr. bebe ). De platiti transport nu e cazul , vine pe jos ca sta aproape.
Daca intarziem mai mult (adica 2-4 ore) ii mai da niste bani in plus (cam 35.000/ora)
Iar in vara o sa ii maresc salariul la 4,5 milioane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gicutza spune:

Eu am avut noroc cu bona. E vecina de curte cu socrul meu de multi ani si am apucat sa ne cunoastem destul de bine si sa ne simpatizam reciproc inca din perioada cand eram insarcinata.

Sa traim bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Nici n-am avut rabdare sa citesc tot, ca m-am enervat!
In primul rand majoritatea bonelor sunt niste smekere! Adica ce are, nene, daca spala si WC-ul, nu face si ea pipi acolo? Eu nu spalam dupa bona? Si ce are daca da cu un aspirator, sau face mancare? Ea nu mananca?
Numa' eu cre' ca gateam si spalam dupa bona care nu facea nimic!
Primul articol mi se pare o bazaconie, si nu stiu la ce realitati se refera!
Stiu lume foarte incantata de propria bona, stiu lume cumplit de dezamagita. Si ale noastre erau cu studii superioare si se uitau numa' la telenovele si nici nu puneau copilul pe olita. Asa ca am dus-o la gradinita si am terminat cu fitele lor!
Vor sa stea gratis acasa? Eu le doresc succes! Atata timp cat eu nu decupez banii din hartie...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
http://community.webshots.com/user/ankalaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

quote:
Originally posted by ankalaura

Nici n-am avut rabdare sa citesc tot, ca m-am enervat!
In primul rand majoritatea bonelor sunt niste smekere! Adica ce are, nene, daca spala si WC-ul, nu face si ea pipi acolo? Eu nu spalam dupa bona? Si ce are daca da cu un aspirator, sau face mancare? Ea nu mananca?
Numa' eu cre' ca gateam si spalam dupa bona care nu facea nimic!
Primul articol mi se pare o bazaconie, si nu stiu la ce realitati se refera!
Stiu lume foarte incantata de propria bona, stiu lume cumplit de dezamagita. Si ale noastre erau cu studii superioare si se uitau numa' la telenovele si nici nu puneau copilul pe olita. Asa ca am dus-o la gradinita si am terminat cu fitele lor!
Vor sa stea gratis acasa? Eu le doresc succes! Atata timp cat eu nu decupez banii din hartie...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
http://community.webshots.com/user/ankalaura

hai ca m-am enervat si eu..bona care trebuia sa vina este..culmea...o ruda mai de "departe"...care m-a sunat acum 5 minute si m-a umplut de draci, ca ea nu vine, ca e prea departetexte mai!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ca lucra in alta parte si pe pariu ca persoana de acolo i-a marit salariu!!!Huoooooo!!!!!!!Adica aseara cand m-a tinut la tel o juma' de ora (pe banii mei, desigur), nu stateam departe, acuma stau...sa fie ele sanatoase, toata tagma bonelor, cine le-o mai angaja.......ca eu una nu mai am nevoie de femei din astea "serioase si de incredere" care te lasa cand ti-e lumea mai draga pt un salariu...de ce nu?..mai mare....sa fie ele sanatoase..si sa se uite la telenovele pe banii lor, nu pe ai mei!!!!!

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Oana, eu am gasit-o prin anunt in ziar, nov 2001. Insa nu am fost sub presiunea timpului (eram in luna a noua si cautam si stiam ca voi avea ajutor cateva luni apoi). Cred ca e bine sa nu fii incordata ca trebuie sa vina maine, sau peste o saptamana si sa ai rabdare sa vezi multe persoane. Am dat anunt in RL si Anuntul telefonic.
Dupa ce am gasit-o am vazut ca 3 vecine din bloc ingrijeau si ele copilasi si m-am gandit ca ar fi fost o solutie sa pun mici anunturi la blocurile din jur (mai sint si cautatori pasivi, sa le spun, care ar vrea jobul dar nu citesc ziarul din varii motive)
Proba a fost o luna insa ne-a luat un an sa ne acomodam, am rezistat insa eroic si acum e deja foarte bine. Sa n-o deochi!

Mergi la inceput