Gradinita nr13 sau Gradinita 49 -aveti informatii?
Buna,
din sept vreau sa-mi dau baietelul la gradinita, ptr a nu ramane pe ultima suta de metri, m-am apucat deja sa ma interesez si am gasit aproape de casa 2 gradinite de stat. Este vorba de Gradinita nr 13 (str Fildesului) si Gradinita nr 49 (str Ion Tuculescu). Ambele sunt in spatele complexului "Rucar" de pe Baba Novac, nu le-am vizitat inca.
Are cineva copilul la vreuna din aceste gradinite? Puteti sa-mi dati informatii? Cel mai mult ma intereseaza educatoarele, ptr mine este elementul hotarator in alegere.
As mai avea nevoie de sfaturi, saptamana asta ma duc sa le vizitez si nu prea stiu despre ce sa ma interesez. Poate ma ajutati voi, din experienta voastra. La ce sa fiu atenta, ce sa intreb?
Multumesc mult,
Anca
Raspunsuri
Ramonika spune:
quote:
Initial creeata de Anca L
Buna,
din sept vreau sa-mi dau baietelul la gradinita, ptr a nu ramane pe ultima suta de metri, m-am apucat deja sa ma interesez si am gasit aproape de casa 2 gradinite de stat. Este vorba de Gradinita nr 13 (str Fildesului) si Gradinita nr 49 (str Ion Tuculescu). Ambele sunt in spatele complexului "Rucar" de pe Baba Novac, nu le-am vizitat inca.
Are cineva copilul la vreuna din aceste gradinite? Puteti sa-mi dati informatii? Cel mai mult ma intereseaza educatoarele, ptr mine este elementul hotarator in alegere.
As mai avea nevoie de sfaturi, saptamana asta ma duc sa le vizitez si nu prea stiu despre ce sa ma interesez. Poate ma ajutati voi, din experienta voastra. La ce sa fiu atenta, ce sa intreb?
Multumesc mult,
Anca
Am mai spus si la alte subiecte de genul asta. Nu cunosc gradi astea, dar poti sa te informezi cel mai bine astfel: cand vin mamicile sa isi ia copiii seara pe la 4 sau 5, mergi si vorbeste cu ele. intreaba de ce educatoare is multumite, de care nu. bine, nu stiu cat de sincere vor fi, dar poti incerca. axeaza-te pe mamicile cu copii la grupa poregatitoare, pentru ca educatoarele de acolo vor lua la toamna grupe mici.
succes!
Ramonika
si pisicile

O MINUNE
ticka spune:
Fetita mea e la gradinita 49. Eu sunt multumita. Educatoarele sunt ok. N-am auzit sa se poarte urat cu vreun copil. Alexandra s-a dus cu placere la gradi din prima zi. Tot ea mi-a povestit despre educatoarele de la gradi si mi-a zis ca Domnisoara educatoare din grupa pregatitoare e foarte draguta. Copii fac engleza si au tot felul de activitati + o data pe luna se duc la tetru, circ si mai vine si teatrul, circul la ei.
Dezavantaje in Gradinita 49:
- au numai 3 grupe (mijlocie, mare, pregatitoare)
- au amenajata o incapere cu grupuri sanitare pentru copii pentru toate grupele si nu pentru fiecare grupa separat
- clasa grupei mijlocii e foarte mica (cea mare si pregatitoare sunt ok) din aceasta cauza, pentru ca sunt multi copii, uneori cei mici "migreaza" pentru somnul de pranz in alte grupe unde sunt mai multe paturi. La inceputul anului cand veneau toti copiii, din lipsa de locuri de dormit unii dormeau cate 2. Acum e ok, pentru ca unii dintre copii nu mai vin, iar altii sunt luati la pranz acasa.
N-am reusit sa ajungem sa vizitam si gradinita 13, dar am auzit de prin vecini ca ar fi buna si ea si ca clasele ar fi mai spatioase. 
radu26 spune:
Mergi la 49. la 13 sunt ceva probleme de atitudine a conducerii, fata de serviciile care se ofera parintilor (permit accesul doar anumitor firme/persoane. Oare de ce?) Oricum, ambele sunt modernizate anii trecuti.
Anca L spune:
Multumesc ptr raspunsuri.
Radu, ce inseamna probleme de atitudine a conducerii fata de serviciile care se ofera parintilor ? Adica nu oricine poate sa-si inscrie copilul acolo, ci numai anumite firme/persoane? Sau aplica tratament diferentiat copiilor in fctie de parinti?
In alta ordine de idei, din raspunsurile pe care le-ai dat vad ca virgula cunosti gradinitele din Bucuresti. Despre 49 ce parere ai?
Eu stau pe Baba Novac, ai idee de vreo gradinita buna prin zona?
49 si 13 sunt cele mai apropiate, dar accept si alte sugestii.
Multumesc.
sibip spune:
Intre timp, aceste gradinite se numesc "240b" si "239b".
MAI ARE CINEVA INFORMATII DESPRE ACESTE DOUA GRADINITE? Ma tenteaza sa-l inscriu pe piciul meu la una din ele; am auzit deocamdata de la parintii cu care am intrat in vorba la poarta gradinitelor (ca inauntru n-am putut decit sa arunc un ochi, staff-ul nu a fost foarte sociabil) ca "mincarea e buna. Dar oare cum se poarta cu copiii si ce activitati fac?
Merci.
Ioana
e.a spune:
N-a mai scris nimeni de ceva timp aici, iar informatiile sunt destul de vechi si sarace. Suntem si noi pe cale de a inscrie fetita noastra la o gradinita de stat. Un an si jumate alegerea noastra a fost o gradinita particulara, dar din septembrie am dori sa incepem anul scolar intr-o gradinita de stat. Deoarece gradinita 49 este cea mai aproape de casa, ne gandim serios la aceasta varianta. Daca mai sunt mamici care cunosc aceasta gradinita, le rog frumos sa ne ofere informatii pentru a ne ajuta in alegerea ce trebuie sa o facem luna aceasta; cred ca este perioada de inscrieri, nu-i asa?
Multumesc.