Cum tratati Candida in sarcina?

Fetelor, va rog pe cele care v-ati confruntat de-a lungul sarcinii cu candidoza sa-mi spuneti si mie cum v-ati tratat si eventual cat a durat efectul tratamentului urmat.
Va multumesc!
Ioana
Raspunsuri

crinuta spune:
Da, eu am avut Candida chiar dupa ovulatie, imediat ce am ramas insarcinata, si am pus ovule Gyno Daktarin. In Romania echivalentul acestui medicament este Gynozol, dar Gyno Daktarin este mult mai bun.
Peste vreo 3 luni iar am avut si iar am pus si de atunci nu am mai avut nici o problema, eu, are de ani de zile ma lupt cu Candida.
Crinuta si Rayan

cin spune:
Eu am candida cred ca de multa vreme..am mai tratat-o, doar ca pe-atunci nu ma deranja..in prima luna de sarcina au inceput sa apara usturimi si mancarimi...si la recomandarea medicului m-am tratat cu Miconal Ecobi, ovule...si sotul cu Miconal unguent...intr-o saptamana deja nu mai aveam nici un fel de probleme...dar...cel mai bine..intreaba medicul care te supavegheaza...

cristinamh spune:
dr meu nu a fost adeptul tratamentelor... mi-a zis daca nu mai rezist, sa ma spal cu apa+bicarbonat... iar daca chiar nu se mai putea, urma sa-mi faca el spalaturi la spital. n-a fost atat de grav, asa ca doar spalaturi mai dese acasa... la bicarbonat n-am ajus.
mie imi tot iesea, cam o luna da, o luna nu, pe analize... mai nasol a vost cand au inceput caldurile, si eu in ultimul trimestru...
Cristina si
Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

corbioana spune:
Ioana si eu am candidoza, inca din primele sapt de sarcina am facut tratament (2 sapt) cu ovule Colposeptine si sotul cu unguent Lomexin. Insa din ce mi-a zis dr. asta poate recidiva pe tot parcusrul sarcinii si nu prea scapam de ea. Asta nu inseamna ca nu putem face ceva totusi. Acum cand am fost la cel de-al doilea medic mi-a recomandat Miconal ovule cate 3 zile. Cand observ iar sa mai iau cate 3 zile/ luna. Dar asta tot cu medicul tau trebuie sa stabilesti. El iti va da ce considera mai bun. Fiecare medic are alt medicament preferat asa ca...
Pe mine insa nu ma deranjeaza cu usturimi. Dar stiu ca e acolo. de la antibiotice...asta e..
MULTA SANATATE!!
Ioana

gabitzam spune:
Gynozol am folosit si eu chiar in primele saptamani de sarcina, concomitent cu sotul meu caruia i-a fost recomandat Nizoral. Am mai luat sapt. trecuta (sapt.23 de sarcina) inca o data. Doctorita care mi-a recomandat prima data mi-a zis ca s-ar putea sa o duc asa pina dupa sarcina, cind voi putea face si un tratament intern, nu doar ovule.
Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

nique15 spune:
Fetelor, multumesc pentru raspunsuri!
Eu ca Stan patitu' nu sunt adepta tratamentelor medicamentoase, mai ales in sarcina si de aceea v-am intrebat... pe mine nu ma deranjeaza decat secretia care este mai abundenta. Am facut aseara spalaturi cu ceai concentrat de galbenele si am sa continui cateva zile + un iaurt pe zi.
Cristina, tu ce fel de spalaturi trebuia sa faci: irigatii sau spalaturi externe? Si cat de des?
Ioana

Aditza_79 spune:
Draga Ioana,
mie dr. mi-a spus ca in primele 3 luni e recomandabil sa nu se ia ovule. La mine s-a accentuat candidoza prin luna a 3-a si atunci l-am rugat sa-mi dea totusi ceva. Mi-a dat o crema Clotrimazol, doar in ext. vreo 5 zile seara dupa ce m-am spalat cu ceai de galbenele si a fost mult mai bine.
Acum sunt in 21 de sapt. si cum a revenit candida am primit 3 ovule Canesten + unguent Canesten pt. mine si sot. Bineinteles in prealabil trebuie efectuate doar usoare spalaturi vaginale cu ceai de musetel sau galbenele.
Tu in cate saptamani esti?
Sarcina usoara,
Adriana si fetita din burtica.

nique15 spune:
Noi avem 15 saptamani + 2 zile!
Ce inseamna usoare spalaturi vaginale? Adica nu folosesti irigatorul, nu?
Ioana

Aditza_79 spune:
Ba da cu irigatorul, dar probabil doar un pic...... Eu asa am inteles prin asta de la dr. meu.
Cred ca cel mai bine il intrebi pe dr. tau ce tratament sa iei. Mie abia acum la 21 de sapt. mi-a recomandat tratamentul cu Canesten, de care iti spuneam mai devreme.
Sarcina usoara in continuare Ioana si sper sa-ti treaca. Stiu ca e un pic neplacuta.
Adriana si din burtica.

rrox3 spune:
Poti sa folosesti Clotrimazol sau Gynozol - ovule fara grija, sunt OK in sarcina la 15 saptamani. E probabil sa-ti apara din nou, dar nu foarte curand. Perioada de sarcina e favorabila inmultirii candidei. Eu am avut in luna a 5-a si mi-a trecut dupa tratament. Acum sunt in luna a 7-a si parca tinde sa apara din nou.
Numai bine
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 29+