Am citit prin ziare ca noul cod fiscal prevede ca indemnizatiile acordate pentru risc maternal sa se impoziteze si n-am inteles prea bine. asta se refera la indemnizatiile din 2004 sau din 2005? eu am contract de asigurare cu casa de pensii, se impoziteaza si asta sau nu? multumesc
Indemnizatia de risc maternal e un concediu medical care se impoziteaza. Nu se impoziteaza CIC, care e indemnizatia de crestere a copilului.
SaptamGana trecuta, Guvernul a aprobat modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal.
Principalele modificări și completări cuprinse în normele metodologice vizează:
Impozitul pe venit
· Modificarea, de la 1.200.000 lei la 1.500.000 lei, a plafonului pentru cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaților, incluse în cheltuielile sociale
· Includerea în categoria veniturile din salarii sau asimilate salariilor și a sumele realizate din indemnizațiile pentru trecerea temporară în altă muncă, pentru reducerea timpului de muncă, pentru carantină, pentru îngrijirea copilului bolnav, indemnizații pentru risc maternal
· Identificarea câștigului din jocuri de noroc de tip jack-pot ca venit și definirea acestei categorii de venit.