sinechie uterina=peretii uterului s-au lipit, cel mai probabil in urma unui chiuretaj sau a unei sarcini pierdute. Probabil ca medicul care ti-a pus acest dg ti-a spus ca se poate face o operatie laparoscopica, destul de simpla si se pot dezlipii peretii uterului. am avut o prietena care a avut sinechie uterina, s-a operat si acum e mamica.
Multumesc Laura! Am facut si eu Histeroscopie unde mi-au desprins peretii uterului in luna septembrie dar nu am ramas inca insarcinata.Prietena ta dupa cat timp a ramas? Se vindeca mai greu locul ?
Draga mea,
Eu am avut in Mai 2004 si nici acum nu am ramas insarcinata. Nu vreau sa te sperii dar dupa sinechie m-am simtit tot mai rau si am ramas si cu ceva dureri. Poate ca durerile si probleme au aparut de la cele doua sarcini pe care le-am pierdut.
Bafta multa,
Flory
Eu am ramas insarcinata pe sinechie uterina si, din pacate, a fost sarcina extrauterina. Ulterior am facut histeroscopie pentru dezlipirea peretilor uterului. Problema s-a rezolvat ( se vede la histerosalpingografie ). Nu am ramas inca insarcinata cu toate ca incerc de 2 ani ( insa nu cred ca-i din cauza sinechiei ).
Bafta multa !!!![]()
![]()
![]()
Relya
Si eu urmeaza sa fac histeroscopie vineri pt sinechie uterina.
eu am uterul lipit pe o portiune mica spre trompa dreapta, am uter bicorn .E dureros, dupa ? Pt ca eu urmeaza sa fac FIV dupa operatie.
Teli, pe mine nu m-a durut deloc. Mai neplacut a fost efectul anesteziei. Dupa histero am facut cateva instilatii ca sa nu se lipeasca la loc.
Bafta multa si sa auzim de bebe cat mai curand !
Relya
Dragele mele,
sinechia uterina se poate diagnostica si la un control normal + ecografie sau numai in urma unui HSG?
multumesc,