Calculator bulit rau!

Calculator bulit rau! | Autor: aissa

Link direct la acest mesaj

Scriu acest subiect mai mult sa ma descarc, ca nu stiu daca se mai poate face ceva....
Alaltaieri seara am inchis calculatorul la 12 noaptea, pana atunci statusem pe net, nu aveam nici o problema, singura chestie pe care am facut-o a fost sa descarc de pe site-ul Min.Fin. programele de bilant si de declaratii. Ultima operatiune facuta a fost instalarea acestor programe.
Ieri dimineata cand am deschis calculatorul nu a vrut neam. Dupa ce verifica memoria si aparea ecranul ala negru cu scris mult-mult alb care de regula dispare imediat, de nici nu stiu ce scrie acolo (hai ca-s tare la calculatoare!) de data asta nu mergea mai departe. In josul ecranului aveam un mesaj de genul:
NTDRL (sau ntrdl) is missing. Press ctrl+alt+del to restart.
Si asta era tot, nimic nu a mai mers.
Mi l-au luat 2 baieti priceputi si nu au reusit sa intre in hard sa copieze din Documentele mele nimic (access denied). Desi au pus hardul pe un alt calculator, nu exista folderul "Documentele mele" si nimic din ce aveam in calculator.
Am pierdut cam 1000 de poze, filmulete, plus toate datele din calculator.
Au reinstalat windows-ul fara a reformata. Dar am pierdut atatea....nu mai pot recupera nimic?
Plus ca acum se misca ca naiba, parca ar scana antivirusul sau ar trage cineva de la mine din calculator (nu e cazul ca nu mai am nimic de dat in share si nici nu pot intra pe odc). Am reinstalat AVG si de 4 ori m-a avertizat pana acum ca a detectat un virus (in 4 ore). Nu stiu ce s-a intamplat si ce dracu' am facut de am ajuns aici...

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Hmmm, nasol ce ti s-a intamplat...Nu pricep de ce ai pierdut documentele daca ai reinstalat windozul (chiar si cu formatare s-ar putea recupera ceva)...Apropo, ce e: 2000, XP?
Cred ca fisierul sistem problema e NTLDR, am gasit ceva explicatii despre reparare la:
la http://www.tinyempire.com/shortnotes/files/ntldr_missing.htm
http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm
http://support.microsoft.com/kb/318728

Ai incercat sa bootezi de pe CD si sa dai 'repair' dupa ce detecta instalarea precedenta?
Faza ca nu ai nimic in share nu conteaza daca te-a hackuit careva. Vezi ce conexiuni deschise suspecte ai: Run>cmd>netstat

the one who gives should never remember, the one who gets should never forget

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

E XP.
Acum ma uitam la folderul cu My documents (cel vechi) in care nu ma lasa sa intru...dar oricum e gol. Alte foldere s-au pastrat, dar numai chestii neimportante.
M-am uitat in proprietati la folderul acesta si zice ca a fost creat pe 8.feb.2004. Probabil atunci am instalat ultima data windows-ul. Motiv pentru care mi-a incoltit o idee. Nu stiu daca nu fabulez (ca am febra), dar se poate ca fiind piratat (biensur) windows-ul meu sa aiba pe undeva o chestie care la 1 ani sa se dileasca???
Nu radeti daca spun prostii, nu ma pricep, dar m-a surprins data.
Partitii nu aveam facute (destept ala de mi l-a instalat) si prin urmare nu stiu ce s-a intamplat, ce nu a mai gasit.....

Mergi la inceput

Bai, citesc pe la link-urile alea. Toata lumea m-a intrebat daca aveam cd in el, vad ca si acolo zice la fel. Dar eu nu am instalat nimic! Nu aveam nici discheta nici cd. Nu am reinstalat windows-ul decat dupa buleala lui.
Culmea este ca acum cd-romul nu prea merge, a se citi se taraste, in asa hal incat nu pot copia nimic de pe cd-uri. Si ABG-ul ma avertizeaza intr-una ca detecteaza virusi.
Poate fi ceva la hard? Am zis, pana ieri nu avem partitie pe el? Sa se fi stricat hardul?
Din ce aveam inainte in calulator s-au pastrat favoritele de la explorer si vreo 4 programe neinstalate, plus un ditai fisierul de cookies.

Mergi la inceput

Ah, locatia My documents ai lasat-o "default"? Adica ceva de genul C:\Documents and Settings\user.computer\My documents?
Ai schimbat la noua instalare "user name" fata de ala vechi? Ai cont de administrator banuiesc? Atunci ar trebui sa poti intra in orice folder. Doar daca esti user normal nu poti citi continutul my documents pt. alti useri.

Un sfat prietenesc: nu lasa My documents pe default, muta-l ori pe alta partitie, ori in alt folder in afara Documents and Settings;

Si io am XP din ala fara activare ;-) si merge linistit de vreo 2 ani.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aissa

Acum ma uitam la folderul cu My documents (cel vechi) in care nu ma lasa sa intru...dar oricum e gol. Alte foldere s-au pastrat, dar numai chestii neimportante.

Acu am citit si io mai bine. Deci My Documents vechi e diferit de ala nou? Inseamna ca ai schimbat userul/computer name (vezi postarea mea anterioara). Pai daca nu te lasa sa intri nu te lasa sa vezi nici "size" (pt. ca nu ai acces)

Mergi la inceput

Da, cei care au reinstalat au schimbat userul. Inainte nu aveam partitii, acum au impartit hardul in 2.
La instalarea de ieri aveam 2 useri, unul din ei era cu vechiul nume, dar era cu acces restrans si un alt cont de admin. Pe cel cu acces restrans l-am sters si a ramas unul singur, dar cu un nume diferit de cel vechi.
Daca redenumesc acum userul admin cu vechiul nume crezi ca pot accesa?
Oricum, incerc, poate-poate!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aissa
Daca redenumesc acum userul admin cu vechiul nume crezi ca pot accesa?
Oricum, incerc, poate-poate!

Logheaza-te ca admin (orice nume ar avea) si vei putea vedea tot ce misca in calc. Deci n-ai de ce sa redenumesti userul ca sa poti accesa My documents care vrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucian_vlaicu spune:

Buna!
mail-ul meu este lucian_vlaicu@yahoo.com (sau pe messenger). Cred ca te pot ajuta cu recuperarea datelor de pe hdd. da-mi un mail sau msg pe messenger (eu intru mai rar pe aici).
O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Aissa, fratele meu face data recovery, daca vrei iti dau nr. lui de telefon!
Bafta!

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Si sta tot in Bucuresti, ca si tine!

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

Mergi la inceput