Rinofaringita acuta la bb de 4 luni

Rinofaringita acuta la bb de 4 luni | Autor: ana_miti

Link direct la acest mesaj

Alex al meu a facut joi rinofaringita acuta. De atunci ii tot dau tratamentul prescris de d-na dr. : Calpol ( desi nu a facut febra de loc), Ceclodyn, Paxeladine si Pivalone.
Insa tusea continua si nasul este inca infundat si cateodata ii curge asa de tare ca muculetii (mai degraba apa) cred ca ii ajung in gat ca se ineaca, Este ragusit si foarte plangacios si nici numai papa foarte bine. Ce sa fac ? Continui acest tratament?
Sa ii pun comprese cu apa si spirt pe piept?
Va rog dati-mi niste sfaturi, ceva babesc daca este posibil la varsta lui sau chiar medicamente naturale!

ana-maria si Alexandru Andrei(7 oct.2004)http://www.cat.betasis.ro/puiu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

din cate am auzit eu paxeladin nu este asa de bun (am luat si eu, si i-am dat si fetei o data, dar fara efect). retete babesti nu prea stiu, dar tin minte ca mama imi punea mamaliga calduta invelita intr-un prosop pe piept, si bineinteles frectii, dar nu stiu daca bebeul tau o sa accepte...
cred ca ar trebui sa te duci iar la medic, daca starea lui nu s-a ameliorat.
doctorita mea nu mi-a recomandat pivalone, decat dupa 10 luni, pana atunci doar cu sterimar, sau alte fas-fasuri pe baza de apa de mare. incearca sa-i cureti nasul cat mai des, si de mancat e normal sa nu mai manance ca inainte, si nu uita de cat mai multe lichide(supite, ceai)
poate fetele stiu mai multe!!!

diana si denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Paxeladin inhiba tusea si impiedica eliminarea secretiilor, care de fapt ar trebui ajutate sa se elimine, deci nu cred ca e bun in situatia asta. Dimpotriva, un medicament care sa fluidifice secretiile si sa le ajute sa fie eliminate, cum este Ambroxol (insa nu mai mult de 5 picaturi odata, pentru a nu fi totusi secretii prea multe si a exista riscul sa se inece cu ele). Eu mi-as spus doar parerea, cu rezerva ca sigur, trebuie sa intrebi pediatrul.
Fetita mea a avut exact la aceeasi varsta rino-faringita, fara febra, doar nas infundat, tuse (dar nu foarte tare) si o stare generala nasoala, era agitata si prost-dispusa pentru ca din cauza nasucului nu putea sa manance si sa doarma.
Nu i-am dat antibiotic, numai Panadol Baby si ambroxol vreo trei zile.
Esential pentru nas este sa i-l speli cat mai bine cu ser fiziologic, ia in seringa si cu ea fara ac pune-i cate 2-3 ml in fiecare nara si lasa-l sa inghita. Poti face asta de mai multe ori pe zi, mai ales cu vreun sfert de ora inainte de masa, ca sa-l ajuti sa se desfunde si sa poata papa.
Si inca ceva, eu am folosit cu brio Wick - baby balsam, se da pe piept si pe spate. Il desfunda si la nas (e mentolat) si e bun si pt frectie.
Multa sanatate si sper sa se faca bine cat mai repejor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Si inca ceva, inarmeaza-te cu rabdare, pe fetita mea a tinut-o o saptamana nasucul, desi starea se ameliorase dupa vreo trei zile, dar fornaia la greu. I-a trecut brusc intr-o zi, m-am trezit cu ea bine si zambitoare intr-o dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

intreaba la farmacie sau pe dr. daca poate lua eurespal sirop. e.f bun.

Andreea mami lui Theo & Florin poze

Salvati-l pe Mihaita!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38225

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

eurespal i-am dat si eu, chiar de la 4 luni, dar totusi intreaba dr.
andreea are dreptate, e foarte bun.

diana si denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Si Damian a avut aceasta problema acum o luna, avea 3 luni si am scapat foarte repede de mucozitati cu mult ser fiziologic, cam jumatate de fiola odata dupa care tinut pe mana mea pe burta si batut usor pe spate, curg mucisorii mama, mama, si pe nas si pe gurita si inca ceva serul sa fie un pic caldut si cu Ambroxol dar asa cum s-a mai spus nu mai mult de 5 picaturi odata. BAFTA si SANATATE. Sa-mi spui daca a mers treaba cu serul

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jumatate spune:

si eu am avut probleme cu davidutza al meu.stare generala proasta, apetit diminuat, multeeee secretii nazale cand a avut bronsiolita acuta. am incercat aproape toate produsele din farmacie, inclusiv ser fizilogic caldut, apa de mare, aerosoli, absolut orice, dar nu prea am avut succes.
fiind medic am adoptat o solutie mai invaziva dar mai eficienta.am luat de la spital o sonda nazala, am picurat 2 ml de ser fiziologic in ambele nari (nu simultan), dupa care cu un tifon aplicat pe un capat al sondei am aspirat cu gura toate secretiile din nasuc.a fost fffff eficient, pentru ca sonda ajunge si in faringe, unde se acumuleaza secretiile si il impiedica sa respire si sa suga.
atentie, trebuie introdusa foarte incet sa nu lezeze mucoasa nazala. in felul asta am reusit pentru 24 de ore sa stam linistititi, si david sa doarma , sa suga mai bine.
mai poti incerca sa-l tapotezi inainte de a-i scoate mucisorii, il intorci pe burtica, si de la baza toracelui pana sus spre varfuri il bati cu palma ta, nu prea tare, succesiv pe ambele jumatati de torace.
bafta!multa rabdare si fffffff multe lichide care sa fluidifice secretiile.

Mergi la inceput