Toxocara canis

Toxocara canis | Autor: Ely_S

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.
Mi-am facut si eu niste analize pentru bebe printre care si toxocara asta si mi-a iesit pozitiva la caine.
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?Vum se contacteaza?Daca faci tratament poate sa mai apara?Ce efecte poate sa aibe daca o contactezi cand esti insarcinata?

Mersi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

quote:
Buna fetelor.
Mi-am facut si eu niste analize pentru bebe printre care si toxocara asta si mi-a iesit pozitiva la caine.
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?Vum se contacteaza?Daca faci tratament poate sa mai apara?Ce efecte poate sa aibe daca o contactezi cand esti insarcinata?

N-am inteles daca esti sau nu in contact cu cateii. Daca nu ai catei nu ai cum sa o contactezi, chiar daca ai catei daca acestia sunt deparazitati intern si extern, toxacara canis e un vierme intestinal, nu ai ce sa risti. Eu il am pe Puffo, un catel superb cu toate vaccinurile facute si deparazitarile de rigoare. M-am ocupat eu de el pe tot parcursul sarcinii si nu am contactat nici o boala de la el. Poti contacta boala doar daca-i mananci excrementele ceea ce nu cred ca ai s-o faci. Poti oricum sa o cantactezi chiar si prin consumul de carnuri de miel, iepure, vita si pui daca nu sunt bine gatite/coapte. In conditii normale de igiena nu risti absolut nimic.
http://www.farmavet.ro/Afisari/afisareDetaliiProdus.asp?ID=226
http://www.simt.it/2001-01-02/p19.pdf
http://www.ulsternet-ni.co.uk/ugaz4502/gpages/GNEWS2.htm
http://www.vet-medic.com/ireland/dogcat_worms.asp
Dar cum de ai facut analizele pentru toxacara canis?
In nordul Italiei s-au inregistrat 4 cazuri, este o boala foarte rara, pe italieni nici nu-i duce gandul la ea. In cazul in care se contacteaza ii intr-adevar afurisita, dar daca respecti niste norme de igiena bazilare, deparazitezi cateii n-ai ce sa risti.

Pupici si iti urez sa ai un bebe sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ely_S spune:

Mersi pentru raspuns.Macar m-am mai lamurit si eu putin.
Care e povestea.
Sincera sa fiu eu nu prea indragesc animalele,insa sotul m-a tot batut la cap sa luam caine si pana la urma am acceptat stiind ca-i plac foarte mult si ca-si dorea.
Cred ca-l avem de acu 2 luni,dar am fost cu el la un dostor veterinar-EXTREM DE PROST(a mai fost si prin recomandare)-care nu a fost in stare sa-i faca o deparazitare cum trebuie.La insistentele mele(vazand atitudine doctorului fata de munca care o face-adica foarte dezinteresata dar nebanuind NIMIC cum ca nu i-a facut o deparazitare buna) am schimbat doctorul cu altu care s-a dovedit a fi bun.Acum o saptamana pentru ca facea moale sotul meu s-a dus sa-i faca niste analize la excrement care au iesit OK.Deci cainele au zis aia ca nu are nimic.
Eu am fost la doctorita mea si mi-a zis ca probabil am luat toxo in jur de data de 10 ian.Si in perioada ai nu ne mutaseram la doctorul asta nou.
Dar culmea este ca eu nici nu cred ca am atins cainele de mai mult de 10 ori de cand il avem si in orice caz sunt obsedata de igiena,deci probadil ca am luat de la sotul meu(daca exista aceasta posibilitate).Dar si sotul meu are totusi o igiena destul de buna.Asa ca,chiar nu stiu cum am putut contacta.Mai sta si afara,nici nu se pune problema sa stea in casa,Doamne fereste.
Analizele mi le-a recomandat doctorita mea ginecolog si asa am ajuns sa le fac si sa ma trezesc cu nenorocirea asta de toxo.
Asta e o sa-mi mai fac analizele si o sa-mi fac un tratament si sper sa scap.
Am un ghinion la chestiile astea(stiam eu de ce nu-mi plac animalele).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

sotul tau a facut o mare prostie sa-si ia caine daca stia ca tie nu-ti plac. oricum, din cele explicate de tine sunt convinsa ca nu ai luat de la catel toxacara, dar esti sigura ca vorbesti despre asta si nu despre toxoplasmoza? Eu cred ca ai luat-o prin consumul de carne de iepure, miel, vita sau pui. Daca nu este suficient de bine fripta, fiarta ai toate sansele sa o iei daca carnea este infectata.
Diarea catelului poate sa se datoreze si alimentatiei gresite, nici intr-un caz un catel nu va manca ceea ce mancam noi sau numai ceea ce mancam noi. Incearca sa-i dai pentru cateva zile doar orez fiert in apa care ramane de la fiertul carnii, ideal ar fi de pasare si totul fara sare. (plus verdure). In comert se gasesc granule pentru catei, sunt pe categorii de varsta, talie, etc. acum, ca tot aveti catelul va trebui sa-l accepti sau sa-i gasiti cat mai repede o alta casa, pacat sa va chinuiti reciproc. in cazul in care decideti sa-l tineti citeste cat mai multe despre catei, particularitatile lor, boli, posibilitati de transmitere la om, etc
mie mi-a fost benefica prezenta cainilor, dar pentru mine reprezinta marea mea pasiune
sunt la dispozitia ta pentru orice ti-e neclar privitor la catei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ely_S spune:

Buna.
Sunt foarte sigura.Vorbesc despre Anticorpi-Toxocara canis-IgG(exact asa scrie pe fisa de la rezultat).
Mi-am facut si Toxoplasma:Anti Toxo-IgG si Toxoplasma:Anti Toxo-IgM care au iesit cum trebuie.
La 2 luni cand l-am luat(cam atat avea cutu atunci) doctorul ala idiot de care ti-am zis a zis sa-i dam granule dar am inteles ca aceste granule trebuie sa le dai la caine dupa ce implineste 5 luni si cred ca de aici au tot inceput problemele:nici deparazitare buna nici mancare buna.Cam de trei sapt l-am schimbat pe mancare gatita,exact cum zici tu cu orez dar si cu putina carne(pui,vaca) si morcov.
Saracu cutu a avut si probleme cu calciu a fost cam nasol,se tot impiedica si mi se parea ca nu merge cum trebuie.Pana la urma a facut calciu intravenos.Avem un ciobanesc caucazian,dar dupa parerea mea este un caine f.dificil,se mai face si cat casa.
Mersi.Daca o sa am probleme o sa apelez la tine.
Probabil ca o sa-mi iau niste carti sa citesc si yo sa ma documentez.

Mergi la inceput