despre scriitorii de internet

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by conchita
ma gandeam ca si sentimentul apartenitatii (macar dorinta de) joaca un rol important in scrisul pe net. homo politikonu vrea sa fie si al cetatii virtuale. plesu desconsidera lumea asta sau o situeaza in patologic, confundand-o cu o varianta kitsch a lumii reale. in opinia mea, e diferita, chiar daca pare doar o copie. aici chiar totul e posibil, sanctiuni sau premii reale nu exista. daca gresesti, exista proxy, nu? :))

mai, pe mine ma ung la suflet cuvintele tale, ca plesu le zice parc-ar fi huzband, numai el ma face nebuna ca is internauta (de parca nu el m-ar fi invatat, acu io is chiar bucuroasa ca am scapat de ciat si am dat-o pe forum:))
o sa ii arata demonstratia matale si poate il calmez... si totusi... de ce aceasta preferinta pentru acest "aici si acum" imposibil de localizat pe vreo harta spatio-temporala? de ce?
daca am fi capabili sa purtam o discutie fara ipocrizie (e al naibii de greu) si fara sabia lui damocles deasupra capului (mey ne baneaza astia mey!:), cred ca am da de niste concluzii interesante.
nu cred ca problema grafomaniei este atat de importanta, poate doar pentru unii, deja rodati in problema (ca mine), cred ca resorturile sunt undeva mai adanci... hai sa discutam putin despre mastile virtuale, despre nevoile mai puternice decat in social de a fi admirati (de unde si dependenta, zic io:) - despre goana dupa "new! new!"... ce cautam mey noi aici? de ce suntem o leaca patologici?
e o forma de masturbare mentala?

pa mine nu ma mai baneaza nimeni?

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

asa... donia, ce mi-a placut la plesu e ca, dintr-un punct de vedere, pune punctul pe i: sabina are dreptate: asa se vede lumea netului din afara (si nu va imaginati cat de straniu se vede, un prieten, care ar vrea sa-mi bage povestea nasterii intr-o carte despre copilarie, s-a apucat sa mi-o taie si s-o spanzure de zici ce-i aia, am zis ca n-o mai semnez, ca n-o mai recunosc, dar el m-a atentionat ca e o asa de mare diferenta intre stilul de a scrie virtual si cel pe hartie, incat nimeni nu o va citi, din cauza dezlanarii si a multuplelor variatii de stil si informatie)
adica plesu pune fata in fata 2 lumi, si face o compratie intre ce inseamna cultura pe vremea "zapezilor de alta-data" si ce inseamna in ziua de azi
e drept ca nu te imbogateste sufleteste cu nimic, dar intelectual, eu cred ca iti ridica niste probleme... este adevarat ca timpul pe net inseamna informatie, distractie, destindere, prieteni, DAR... vorba lui aschiuta: in loc sa mai punem mana pe o carte, sa ne culturalizam ca odinioara... ne socializam pe net

nu ma atacati, sunetm toti in aceeasi oala

desigur, sunt si multe lucruri bune care se intampla, dar cine e acela care poate zice cu mana pe inima ca nu a si pierdut timp de pomana (nu ma refer la forumul asta, sau nu numai)

adevarul este ca facem parte din cu totul alta generatie, ca, oricat am vrea sa fim altfel, nu mai putem, suntem ai timpului nostru, pionierii unei noi culturi... mai buna? mai rea? vom vedea?:))

Inteleg ce vrei sa spui Gandacelu, ba chiar le zici mai bine decat Plesu... dar ori am imbatranit eu (si nu ma mai pot aprinde ca altadata), ori a imbatranit Plesu (si nu poate sa accepte progresul, cu tot binele si raul pe care il aduce).
Dar daca articolul a aparut asa cum zice Joe (si parca incep sa-mi amintesc si eu), atunci cred ca Plesu nu apara o idee, ci mai degraba ataca niste oameni care gandesc altfel.
Ba mai mult, din ce imi aduc eu aminte ca s-a intamplat la vremea respectiva, Plesu a interpretat gresit protestul fata de vizita lui Iliescu la Montreal si i-a acuzat pe acei oameni ca s-au adunat in piata cu pricina pentru a ruina operatiunea de dezvelire a statuii. Dupa care a mai scris un articol in care ii infiera pe emigrantii care isi dau cu parerea despre o opera de arta fara a fi calificati sa o faca, iar de fapt esenta protestului fusese cu totul alta... Ceea ce ma face sa cred ca, intr-adevar, Plesu a imbatranit (si cum nu toti au norocul sa imbatraneasca frumos...)

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Io cred ca Nenea Plesu a ramas stupefiat de comentariile total neortodoxe de pe internet, de catre persoane care se ascund sub pseudonime si stiu ca astfel nu vor fi trasi la raspundere. Si sa fim sinceri, cite forumuri sunt asa de interesante si de "autocontrolate" la limbaj ca desprecopii.com? Aduceti-va aminte de tipa care a scris atit de urit la subiectul cu Japonia. Exista forumuri in care numai asa se vorbeste sau in comentarii la articolele din ziare (eu am citit la Evenimentul si m-am lecuit). Nu cred ca l-a deranjat atit de mult critica ci cum a fost facuta: cu rautate, ura si dorinta de a face oamenii sa se simta rau, cu frustrare. Eu, tinara fiind, ma enerveaza astfel de raspunsuri la nebunie, daramite Nenea Plesu, cultivat cum e el?

Noi schimbam aici opinii (si nu cred ca ne incorseteaza asa de mult regulile forumului, eu le vad ca fiind de bun simt si pe care orice persoana in comunicarea reala le-ar urma, de ce atunci nu si pe forum??? ). Gradul de comunicare intre noi este la nivel de cunostinte si nu de gasca (atunci ar fi un limbaj mai neortodox de la sine inteles). Aici se intilnesc persoane diferite ca gusturi, virsta si interese, asa ca e normal sa fim retinuti in limbaj, asa am face si in viata reala, nu?

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

mai, pe mine ma ung la suflet cuvintele tale, ca plesu le zice parc-ar fi huzband, numai el ma face nebuna ca is internauta (de parca nu el m-ar fi invatat, acu io is chiar bucuroasa ca am scapat de ciat si am dat-o pe forum:))

al cui berbat? cred ca al meu e ala doar ca al meu merge mai departe si ajunge sa zica chiar ca internetul ne transforma in niste chivute (nu gicute) care in loc sa stea la tel. ca pe vremuri cand era gratis (ma rog,aproape)stau pe internet....adika de ce niste femei inteligente, cultivate etc etc se defuleaza in felul asta?

quote:
daca am fi capabili sa purtam o discutie fara ipocrizie (e al naibii de greu) si fara sabia lui damocles deasupra capului (mey ne baneaza astia mey!:), cred ca am da de niste concluzii interesante.
nu cred ca problema grafomaniei este atat de importanta, poate doar pentru unii, deja rodati in problema (ca mine), cred ca resorturile sunt undeva mai adanci... hai sa discutam putin despre mastile virtuale, despre nevoile mai puternice decat in social de a fi admirati (de unde si dependenta, zic io:) - despre goana dupa "new! new!"... ce cautam mey noi aici? de ce suntem o leaca patologici?
e o forma de masturbare mentala?

acu...om fi toti o gasca de ratati ce cauta implinirea macar in spatele ecranului? (glumesc oameni buni)

hmmmmmm, oricum dependenta mea se leaga f.mult de niscaiva depresie postnatala,oaresce sentiment al instrainarii prin natura meseriei si prin iesitul din tiparele sociale din toate punctele de vedere (gandacu stie)

si e o forma de masturbare, nu stiu daca mentala neaparat, sa dea Dumnezeu sa nu fie si sufleteasca....oricum e mult mai simplu sa fii tu insuti cand te ascunzi in felul asta.

pe de alta parte...ce te faci atunci cand chiar te legi sentimental de niste oameni pe care nu i-ai vazut niciodata?
nu ma refer la povesti de dragoste adevarate,ca alea pot sa inceapa pe net,dar in real life sa nu continue, si daca uneori continua datoreaza face to face -ului,nu internetului.

ufff...preluati va rog

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

aschiuta, de acord cu tine, plesu a fost socat de limbajul alora, de-aici revolta si diagnosticul. el, campionul polemicilor cordiale. articolul asta arata cat e plesu de vulnerabil in fata a ceea ce nu poate controla, ca editor de carte si publicatii. pana deunazi in romania, opinia trecea gardul in public doar cu semnatura consacrata si doar in media. average Ion n-avea portavoce decat la mitinguri sa se faca auzit, dar si-atunci numai monosilabic gen "jos xulescu". si vine internetul in romania. cred ca la inceput Ion s-a purtat la cravata pe net, ca la nashu, pana a luat prima bata peste ochi si a vazut ca se poate sa fii complet liber sa spui absolut orice iti trece prin cap, nu conteaza cui te adresezi. poti sa te iei pana si de suvita presedintelui, n-o sa te ridice securitatea la noapte.

pe de alta parte, si maharii de neatins ai zilei au devenit vulnerabili-la un loc cu ziaristii, cum se considera si plesu. average Ion nu mai are nevoie sa trimita scrisori la redactie ca sa roage pe dnul intermediar presash sa-l intebe pe dom' primar de ce nu repara si strada cutare. Presasul, sau Plesu, putea sa nu desfaca scrisoarea. sau s-o citeasca si s-o arunce. sau sa publice numa fragmente, daca voia. acum, e ca dreaq, plesu si oricare ca el, nu pot sa controleze nimic, totul apare public, inclusiv injuraturile. normal ca plesu sufera. diferenta e ca prea putini ii mai citesc lui diagnosticele dilematice, in timp ce toata lumea citeste narcisist posta redactiei. ca pe internet, intre internauti, plesu si scrisul sau au devenit un pretext pentru propriile comentarii, nu lectura in sine.

Gandacelu, nu mai purtam de mult masti virtuale, alea tinura de pionieratul internautic. acum challengiu e sa fii tu insuti pe net, orice ti s-ar intampla. cred io. :-)

Donia, nu cred ca e de progres aici, cred ca pe plesu il calca pe nervi libertatea altora, desfasurata in notorietate. ia un nick care apare pe mai multe forumuri. pai garantat sunt mai multi citititori de nickul respectiv decat de dl. plesu. :))

Sabina, nu stiu, sper doar ca inteligenta sa nu aiba asa mare legatura in crearea dependentei de net. :)) eu imi recunosc dorinta de apartenenta la un grup. in lipsa romaniei si a lumii construite acolo in jurul prietenilor, ce as fi putut sa fac la inceput aici? exact cum li se intampla si mamicilor care raman acasa cu copiii.

-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Fetelor, m-ati pus pe ganduri !

Cu stima ,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu ni le spui si noua?

acu ca au trecut cateva ore....la ce concluzie ai ajuns?

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Ma gandeam la mai multe:
un univers cu totul original, imposibil de imaginat cu doua decenii in urma... Plesu

nu ma atacati, suntem toti in aceeasi oala...
ce cautam mey noi aici? de ce suntem o leaca patologici?.... e o forma de masturbare mentala? gandacelu
pentru prima oara in viata mea n-am replica! – tot gandacelu ! Mei, cum ati reusit performanta asta ???

forumul asta e diferit...prin faptul unic ca la un moment dat a reusit sa aduca fata in fata oamenii...adica singurul lucru care iintr-adevar merita facut pe lumea asta...
si cum zicea gandacelu...suntem pionierii unei noi culturi,ma rog o sa vedem daca termenul de cultura se potriveste....
pe de alta parte...ce te faci atunci cand chiar te legi sentimental de niste oameni pe care nu i-ai vazut niciodata? Sabina

Cam la aceste lucruri ma gandeam – de ce tropai si clicaresc aici ?
Pentru ca-mi place ! Atat e suficient pentru mine...
Si mi se rupe de cei care au ceva contra, de carcotasi, de privitorii de pe margine si de mancatorii de seminte, de toti analistii si comentatorii, de cei ce stau si isi castiga banu’ invartind vietile altora si uitand sa o traiasca pe a lor...

Gata – e destul ?

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput