examen coproparazitologic

examen coproparazitologic | Autor: happiestmom

Link direct la acest mesaj

As vrea sa-i fac fetitei mele un examen coproparazitologic, deoarece are cearcane si o pofta foarte mare de lapte . Am inteles ca astea ar putea fi semnele giardiei. Si chiar daca nu, oricum as vrea sa-i fac un astfel de examen, ca sa fiu mai linistita in privinta asta. Intrebarea mea este cum si cind anume iau caca pentru un astfel de examen. Ar trebui trei probe, parca. Trebuie sa recoltez din caca de dimineata trei zile la rind, sau cum? Si trebuie sa fug repede-repede cu el la analiza sau poate sta si citeva ore? Cum se face, puteti sa ma ajutati?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Coproparazitologia se face din kk de dimineata si se pare ca nu trebuie sa folosesti un recipient steril (io am fost mai panicoasa si am cumparat totusi de la farmacie, daca faci ca mine, vezi ca acelea sunt dotate si cu lopatele...)
Aduni putin kk din trei puncte ale "productiei", alea care ti se par tie ca arata mai urit - cu mucus, etc. Nu e nevoie sa alergi cu el pe strada, se poate tine si la frigider (dar vezi si tu, nu de pe o zi pe alta...)
Si, da, se duc trei zile la rind!

Pentru giardia se poate face si un test pentru depistarea anticorpilor. Este mult mai sigur dar presupune recoltarea unei probe de singe asa ca..., mai bine cu lopatica.

Sanatate multa!

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Examenul coproparazitologic impune recoltarea fecalelor în coprocultorul fără mediu de cultură. Acest examen necesită repetarea lui la intervale de câteva zile (de trei ori la interval de 24 ore cel mai adesea) deoarece ouăle, chistele sau larvele unor paraziți nu se elimină zilnic.

www.synevo.ro/ro/pregatirea.html" target="_blank"> sursa

Nefiind vorba de coprocultura unde recipientul trebuie tinut la frigider ca sa nu se inmulteasca bacteriile si sa dea rezultate fals pozitive, nu trebuie tinut la frigider, dar ai mila de cei de la laborator si recolteaza din scaunul de dimineata si apoi sa-l duci in aceasi zi la laborator. Daca nu face in acea dimineata sari o zi.
Se foloseste un coprocultor care nu trebuie sa fie neaparat steril si se ia cu lingurita coprocultorului cate putin din scaun.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

Noi am facut la Victor babes si m-am dus mai intai la clinica si mi-a dat borcanase sterile.Dar e cam exepnsive : 600 de mii. :( Apoi eu am inteles ca trebuie facut asa ,si asa am si facut: am luat din fiecare kk din ziua respectiva(nu doar din cel de dimineata),si il tineam in frigider si apoi a 2 -a zi duceam proba.Oricum fii-mea ava 4-5 scaune pe zi atunci ca avea diaree si deaia ii faceam analiza asta...Asa...Deci: tipa de acolo a zis ca trebui sa iei din fiecare kk pentru ca ouale de paraziti nu ies la fiecare kk,ies sporadic,intr-un kk poate sa iasa si in altul sa nu....Nu stiu...Noi am luat din fiecare....Cam asta e!
Sanatate si sper sa nu aveti probleme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiestmom spune:

Va multumesc din suflet fetelor. M-am cam lamurit cum se face treaba.Sper sa ne descurcam...
Multam fain.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns folliana spune:

Buna,
cel mai bine este sa duci kk in aceeasi zi in care il "recoltezi" si sa fie totusi recipient steril. Il poti gasi gratis la cabinetele private gen Biomedica, Medicover - la receptie. Recoltarea se face cum au spus fetele mai sus. In privinta timpului noua doctorita ne-a spus sa facem o proba la 10 zile, trei probe in total.

Succes.

floriana&mara

Mergi la inceput