Fibrom uterin (5)
Raspunsuri - Pagina 12
Tia spune:
quote:
Initial creeata de lucians
salut!Stie cineva ce diferenta este intre uter fibromatos si fibrom uterin?
Tot eu sunt...Eu am un uter fibromatos de marimea unei mandarine(98/44 mm)Am facut si o eco transvaginal la care nu mi s-a gasit nimic de genul fibroamelor sau noduli.Uterul era curat dar ma inspaimanta fibromatoza asta pt. ca mai vrea un
(mai am un baietel de 8 anisori).Problema e ca nu stiu ce riscuri sunt pt sarcina cu un asa uter.Grav e ca de 1 an tot incerc sa arat si eu asa
si...nimic.Please,astept sa-mi scrieti.Va pup
18+
isabela spune:
Lucians si eu am aceeasi problema ca si tine:uter fibromatos fara nici un fibrom. Medicul mi-a spus ca si daca as mai ramane insarcinata nu as putea duce sarcina la capat pentru ca fatul nu ar avea suficient loc sa se dezvolte. Uite ce am gasit eu despre fibromatoza uterina:"Fibromatoza uterina este un proces prin care fibrele conjunctive din structura peretelui uterin se inmultesc exagerat de mult (chiar in mod normal, odata cu inaintarea in varsta, ele se inmultesc - aici apare ca element patologic acest "prea mult"). Daca inmultirea fibrelor se face relativ uniform in peretele uterin, avem de-a face cu o fibromatoza difuza. Daca inmultirea este focalizata, apar noduli de tesut fibros in peretele uterin, noduli ce cresc in timp: fibroamele uterine"
kim spune:
M-am gandit azi la ce mi-a spus doctorita, ca daca am ramas mai demult gravida, e semn bun si ca nu trebuie sa-mi fac problema de infertilitate. Asta a fost acum 10 ani, am ramas din prima, dar nu eram eu pregatita de asa ceva (am facut chiuretaj bineinteles), acum imi pare tare rau, ne gandim de multe ori ca puteam avea acum un copil mare... asta e viata... Voi ati facut chiuretaje?
KIM
Fanta spune:
Salut
Eu am facut un chiuretaj acum 15 ani si sau lipit peretii uterului (pe - atunci nu stiam) dupa care am folosit anticonceptionale 2 ani si apoi am "prestat" la liber si nu am ramas insarcinata datorita sinechiilor. Iar acum 3 ani cand am inceput sa-mi doresc foarte mult un BB-el mi-adescoperit DR. o sumedenie de probleme ginecologice, acum de 2 luni am "liber la prestat" si inca nu s-a intamplat minunea.
rachel owen spune:
LA „MULTI” ANI FIBROMULUI MEU!
Azi se implineste un an de cand…in urma unui control de rutina, doctorul a descoperit Mutantul ce traieste in corpul meu. Tot atunci dr a zis, daca ar fi dupa el, saptamana viitoare m-ar programa la histerectomie. Am suferit si am plans, si m-am intrebat neincetat „de ce?”, „de ce eu?” Sa pot spune ca acum am inteles? Am crezut, am sperat si am disperat. Dar imi tin in brate minunea, baietelul meu cel scump, pt care am luptat atat. Intr-o zi de disperare, am cerut pe DC sperante cu imprumut. Acum am eu de dat celor care au nevoie. Am trecut prin momente crancene de teama, teama ca niciodata nu voi aduce pe lume un sufletel, apoi teama ca nu voi putea duce sarcina cat mai aproape de termen. Plangeam pana si la reclama la tampoane Always, speriata ca nu voi mai avea niciodata ocazia sa le folosesc. Azi totul e bine. Am mai spus-o, nu e meritul meu, ci al Lui Dumnezeu. Lui ma rog si acum ca refacerea mea sa fie cat mai rapida. Nu v-am spus ca de duminica seara,in fiecare seara in jurul orei 21 am sangerari cu cheaguri. L-am sunat pe dr si a spus ca nu e chiar asa grav. Sper sa fie totul bine pana la sfarsit, caci dupa sfarsitul perioadei de lauzie pot rasufla usurata. Ce a fost mai greu a trecut.
Ce caut azi aici? Imi aniversez fibromul. L-am acceptat. Cu greu, dar e mai bine asa. Face parte din mine. Traim impreuna. Si azi e ziua lui. Iar ca membra a acestui club, vreau sa deschid sampania cu voi.
POZICI:
http://community.webshots.com/user/omuletul_meu_drag
Rici, cea mai fericita mamica
si omuletul ei drag 
kim spune:
Rici, te felicit ca ai invatat sa traiesti si sa te lupti cu fibromul, azi aniversezi un an decat stii de el (si nu-ti doresc sa-ti cresca mare, ci sa ramai luptatoare si optimista orice ar fi).
La multi ani tie si copilasului tau!
Eu cred in minuni, si uneori indraznesc sa sper ca rugile mele vor face intr-o zi sa ma trezesc sanatoasa, fara urma de fibrom, asa cum ma simteam inainte sa stiu de el. Si totusi... zi de zi invat sa-l accept si sa traiesc cu el, cu ajutorul vostru...
Mersi!
KIM
arinna spune:
Pai atunci trebuie sa serbez si eu o saptamana de la embolizare
,imi cam ridic probleme cu mana sa nu patesc ceva , poate imi spuneti si mie, cele care ati facut embolizare, daca ati avut ceva probleme referitor la asta, la eventuale tulburari de circulatie si la locul intepaturilor...la mine e un pic intarit langa una din ele...
Va pup pe toate!

carmenus spune:
Draga Rici, imi pare bine ca ai reaparut pe aces topic. Chiar voiam sa stiu cum te simti si ce-ti face puiutul. Imi pare rau ca inca ai probleme dar vor trece si astea, ca si celelalte. In fond, cea mai mare dorinta a ta s-a realizat, restul zic eu ca e mai usor. Dupa ce iti mai revii dupa cezariana, poti relua lupta cu fibromul.
Monstruletul meu s-a redus in urma embolizarii cu o treime, iar doctorul mi-a spus ca imi poate face o operatie laparoscopica, desi este situat intramural. Deocamdata mai asteptam pentru ca mi-a intarziat ciclul foarte mult si urmez un tratament cu progesteron pentru reglarea lui. In orice caz, dupa embolizare si dupa ce l-am cunocut pe dr. Tutunaru nu mai mi-e frica de operatie ca inainte. Am mare incredere in el.
Arinna, si pe mine m-a durut mana vreo 3 saptamani si era plina de vanatai. Inchipuieste-ti ca a fost traumatizata, biata. Incet-incet, totul va reveni la normal, ai sa vezi. Monitorizeaza atent tot ce ti se intampla si suna-l pe ginecologul care s-a ocupat de tine in spital pentru orice nelamurire. Eu am fost la doctorita Monica Carstoiu, super-doctor si super-om. Am avut si eu temeri dupa embolizare care au culminat cu faptul ca dupa 2 luni nu mi-a mai venit ciclul si stiu ca embolizarea poate induce menopauza dar doctorul meu nu pare alarmat si mi-a dat sperante. Daca te pot ajuta cu ceva, intreaba-ma. Eu am 3 luni de la embolizare.
Va sarut pe toate si va doresc succes indiferent de calea pe care ati ales-o.
arinna spune:
Colegutze
...am deschis un subiect nou, embolizarea, cred ca e bine sa adunama acolo tot ce stim despre asta , teoretic sau practic,e ceva nou si asa putem sa facem schimb de experienta in mod evident...E tot la Generatia despre copii, "asteptand un ingeras in viata noastra", pe pagina 1...cred ca ar fi multe de spus...chiar daca am mai povestit si aici...N-am vut timp sa incep eu cu povestile,trebuie sa plec momentan...Asa ne gasim greu sa comunicam, cele interesate sau care au facut, trebuie sa ne repetam sau sa ne intrebam ce mai e nou...
...carmenus
...multumesc mult pentru raspuns, cat de curand o sa-ti scriu sa mai schimbam impresii...
Sanatate si numai bine tuturor!
arinna spune:
Rici
...si eu ma bucur ca ai reaparut, nu mai stiam ce e cu tine, am vazut pozele noi, ce dragutz e baietzelul ! ![]()
...de la ce oare sunt problemele pe care le ai acum, de la fibrom?
Sper sa scapi cat mai repede si de asta...