Fibrom uterin (5)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Mersi Gabela, tu ce fel de progesteron iei? Dar naprasnic ai gasit? eu nu (in Montreal). Numai cretisoara, tataneasa... etc.

Loma, azi am tinut postul si ma simt f bine (pana la 12 numai apa- de fapt ceai neindulcit, si restul zilei fara carne). Sotul meu la fel. E o singura data pe an, daca nu poti sa-l tii pe asta, incerca postul pastelui, miercurea si vinerea, cand poti, oricum ajuta. Important e sa crezi!

Deci fetelor, sa avem incredere, credinta si speranta si va fii bine!

KIM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Bravo Kim
Dumnezeu sigur o sa iti ajute sa-ti indeplineasca dorinta ce mare, hai ca parca am sa aud ca vei avea un bebic.
Stii ca minunile lui sunt mai tari decat cel mai scump medicament din lumea asta, credinta sa avem si putem muta muntii din loc.

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Bine zici Loma

KIM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

Doar ce mi-am cumparat crema cu progesteron, inca nu am incercat-o!
Se numeste "Wild Yam Cream" si este facuta de Heartland Natural (www.heartlandnatural.com). Scrie pe ea "essential balance for women and men". De ce pana mea e buna si pentru barbati??
Nu sunt multumita fiindca nu am gasit progesteron natural ulei, de aceea mi-e si putin teama sa ma dau cu crema asta... In fine, macar sunt multumita ca nu contine uleiuri minerale, parabeni si stearat chloride care e toxic.
Deci asta contine: extract de wild yam, apoi uleiuri vegetale (coconut, lemon grass, carrot), plus alte ierburi (am dat o cautare dupa ele si se pare ca nu contin estrogeni) cum ar fi:saw palmetto, cramp bark, sarsaparilla, aloe vera. Plus vitamina A, extract de seminte de grapefruit si simugel (emulsifiant).
Oricum altceva mai bun de atat nu aveau, restul toate cremele contineau parabeni!!!

Gabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

Kim, nu stiu daca se gaseste aici naprasnic, nici nu am cautat, fiindca nu vreau sa iau si d-asta, oricum iau o gramada si cred ca si asa am amestecat prea multe (vitex, zmeur, wild yam, coacaz negru, plus toate plantele continute in pastilele alea PMS!)

Gabela

Mergi la inceput

Gabela, mersi mult de tot, gasesc foarte utile informatiile care se posteaza aici, asa ca mai vin cu o intrebare, probabil si altele si-au pus-o: sub ce denumire ai gasit zmeur(rubus idaeus) si coacaz negru? Ca pana imi vin din Ro poate le gasesc si aici.

De azi am adoptat un plan de bataie mai serios pt operatiunea bb: iau din nou 10 zile de vit. E dar maresc doza (3 pe zi), si monotorizez temperatura bazala ca sa nu scap momentul luna asta. Si... la atac!Cred ca fac un baietel...

Sanatate si spor la bbei!

KIM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Gabela, barbatii au si ei nevoie de progesteron natural, ii afecteaza si pe ei excessul de esterogen, in sensul ca au probleme cu prostata.
Chiar daca esterogenul este un hormon feminin, (eu am citit mai multe carti si asa am aflat) ca, nu numai ovarul fabrica esterogen ci si glandele corticosuprarenale (cortisol) insa si colesterolul se converteste in esterogen si progesteron intr-o masura mai mica.
Si in rest ai citit ca esterogenul, de fapt efectul sau mai este mimat si de substantele chimice introduse in corp prin alimentatia nesanatoasa, detergenti, sampoane, creme, etc...
Asa ca si barbatii sunt afectati, insa intr-o masura mai mica.

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

canadiancele mele, se pare ca numai noi trei am ramas pe la fibroame, unde au disparut fetele, la mamici? Nu ne da nimeni de stire? Abia astept sa ne povesteasca Rici prin ce a trecut si sa ne arate printisoru' ei. Dar saimpartaseasca si celelalte fete din experienta lor, si bune si rele, ca asa invatam unele de la altele.
Loma stiu ca e cu anglofonii, Gabela, tu esti mai aproape de mine?

KIM

Mergi la inceput

Se gasesc sub denumirea latineasca, sau mai cunoasteti o alta denumire?

Rubus idaeus (muguri de zmeur)
Ribes nigrum (muguri de coacaz negru)

KIM

Mergi la inceput

...eu intreb, eu raspund, nu conteaza, am facut o cautare pt denumirile plantelor care ma intereseaza si ia uitati-va ce-am gasit:

Romana – Latina – Engleza - Franceza
Muguri de zmeur – Rubus idaeus – Red raspberry – Framboisier, Frambueso
Muguri de coacaz negru – Ribes nigrum – Black currant – Grosellero noir
Naprasnic – Geranium robertianum – Herb Robert – Herbe ΰ Robert
Cretisoara – Alchemilla vulgaris – Lady’s Mantle, Dewcup – Alchιmille
Tataneasa – Symphytum officinale – Comfrey - Consoude

KIM

Mergi la inceput