Jocul cu cartea (14)
Raspunsuri - Pagina 9
iileana spune:
Povestea minunata a demonstratiei celei mai incitante teoreme din istoria matematicii.
-----------------------------------------------------------
Si anume ca: "Este imposibil ca un cub sa fie exprimat ca suma a doua cuburi sau ca puterea a patra sa fie rescrisa ca suma a doua puteri de ordin patru sau, in general, ca orice numar care este o putere mai mare decat doi sa reprezinte o suma de puteri, ca in cazul patratului". Aflarea demonstratiei a durat 358 de ani...
iileana spune:
Dat fiind ca era vorba de cartea "Marea teorema a lui Fermat" de Simon Singh, consider ca Bombi a dat raspunsul corect.
E rindul tau.
P.S. E o carte minunata. Se citeste cu sufletul la gura, pe cuvintul meu, chiar nu o poti lasa din mina! Si-n plus parcurge oarecum si istoria matematicii, asa, pe intelesul obstesc, ceea ce o face cu atit mai interesanta.
bombi spune:
Spionaj si contraspionaj in timpul celui de-al doilea razboi mondial pe plaiuri mioritice.
Personajul principal e o tipa.
buli spune:
aia de Rodica Ojog Brasoveanu
cu o tipa superfrumoasa si eleganta care e oarecum "folosita" de vecinul ei parca
... si care se termina cu o iesire in lume la care ea poarta o rochie alba in octombrie, spre posibila disperare a matusii care i-a insuflat niste reguli foarte stricte in privinta tinutei????
na ca mi-am amintit si cum ii zice ... al cincilea as ... dac-o fi asta
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body
buli spune:
ba da, scuzati-ma, va rog.
am avut treburi toata dimineata si acu m-am bagat pe net. la filme ma tot gindesc de vreo juma de ora
acu si cartea: fiica "omului cel mai impus din tinut" zgircit si cam ciudat se indragosteste de verisorul din capitala (falit, desigur).
ea ii daruieste mica ei comoara, iar varul face avere in Indii.
desi isi jurasera dragoste vesnica, fiecare se casatoreste cu altcineva
....................
se intimpla in Franta. iar pe eroina o cheama ca pe carte. sau mai degraba invers
.........................
hai sa povestesc mai mult.
o familie din provincie, tata, mama si fiica.
ajung bogati datorita mostenirilor si zgirceniei tatalui. fata e deja oarecum "promisa" acolo in localitate. apare varul de la Paris, spilcuit si rafinat si eroina se innamoreaza lulea. tatal varului moare si il lasa lipit pamintului. fata ii da toti banii ei, iar varul merge in Indii si face avere. in schimb isi uita juramintele de dragoste si, la intoarcere, se casatoreste din interes. se casatorestesi ea insa sotul ei moare si ramine tinara vaduva bogata.
era Eugenie Grandet . sa continue cine vrea
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body
pumpkin spune:
Relansez eu dar nu mai pot confirma pana maine dimineata...
Banuieste ca a descoprit o conspiratie a templierilor......si apoi dispare. Cei trei carora le-a impartasit ideea lui sunt ajutati de un individ misterios in descoperirea istoriei secrete a lumii...