IRS 19

IRS 19 | Autor: roxica

Link direct la acest mesaj

a dat cineva la copil acest vaccin?pe mine ma bate dr de anul trecut la cap sa i-l fac alexandrei dar nu l-am gasit
acum l-am gasit, l-am luat dar e putin racita si a zis sa ii treaca de tot raceala si sa ma duc la el sa-mi faca schema de administrare a vaccinului
a folisit cineva acest vacin?
cum s-au comportat copii dupa el?
avantaje?
dezavantaje?
reactii adverse?
ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

Eu nu l-am administrat copilului meu insa imi amintesc ca este un produs olandez. (poate fetele din Olanda iti pot da mai multe detalii).
Influvac (IRS 19) este un vaccin gripal trivalent, inactivat, bazat pe antigenele de suprafata izolate din tipurile A si B de virus gripal.
Ofera protectie impotriva gripei iar efectul protector se instaleaza in cel mult 14 zile de la injectarea vaccinului. Durata imunizarii depinde in mare masura de titrul anticorpilor dupa vaccinare,titru care variaza in funcite de fiecare persoana. De aceea, durata protectiei variaza consecutiv de la 6 la 12 luni.
Antigenele purificate din vaccin produc titruri protectoare de anticorpi la majoritatea persoanelor vaccinate.
Doza pentru adulti si copii este de 0,5 ml.
Este preferabil ca persoanele imunodeficiente sa fie imunizati de doua ori la un interval de cel putin 4 saptamani.
Pentru copiii de pana la 6 ani, care nu au mai fost vaccinati in prealabil, se recomanda doua doze de 0,5 ml la interval de 4 saptamani.
Efectele secundare variaza de la cele banale ca oboseala, durere de cap, transpiratie, frisoane, cresteri de temperatura,etc pina la cele mai rara intilnite precum nevralgii, parestezii, convulsii, hemoragii si formarea de hematoame, pericardita.

Insa,ia sub beneficiu de informare ce am scris eu. Cel mai corect este sa-l intrebi chiar pe medicul pediatru.

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

IRS 19...este un vaccin sub forma de spray (se administeaza prin pulverizare pe nas)..si este in principal impotriva virusului haemophilus inflentiae tip b, cel care da unele forme de meningite...pneumonii virale...gripe...etc...de asemenea contine si alte tipuri de tulpini de virusi. Noua nu l-a recomandat pediatra atunci cand umblam eu dupa ceva impotriva HI tip b (deh...spectrul meningitei). Pana la urma am renunta la idee...cel putin pana mergem la gradinita..dar din ce imi aduc aminte din ce am citit in prospect,vaccinarea (pulverizarile nazale) se faceau cam 10 zile)...si apoi se repetau ...dar nu mai tin minte la cat timp. Costa asta toamna in jur de 400.000 lei. Ce e sigur e ca e spray...ca se repeta....si ca era recomandat numai in cazul anumitor grupe de copii (dar asta se intampla cu majritatea tipurilor de vaccinuri optionale). Multa sanatate va dorim si numai bine:)

floarea soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxica spune:

va multumesc mult
o sa vad acum cum o sa mi-l prescrie dr...
a zis sa ma duc peste vreo 2 sapt ca acum e alexa putin mucoasa si trebuie sa-i treaca de tot
e sub forma de spray pt ca deja i l-am luat
sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Eu i-am administrat IRS 19 lui Vladut acum 2 ani. Il zapaceam cand ii dadeam cu spray-ul in nasuc. Rezultatul? Nimic deoasebit. Tot a racit, tot a facut rosu in gat, tot a facut febra. Am incercat si cu Bronchovaxom. Acelasi rezultat.

Aurora, mami lui Vladut (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Noi tocmai am avut o "surpriza" cu IRS19. Ni l-a recomandat o doctorita, dar cind le-am dat copiilor nostri in nas (e sub forma de spray) - ei au un an si 6 luni acum - a inceput sa le curga singe din nas, ne-a speriat f tare. Dar imediat cum am dat un puf, pac a inceput sa curga rau de tot ... Asa ca doctorita a zis sa renuntam imediat, ca e prea puternic pentru ei. Si am dat si o gramada de bani pe el. Dupa aia ne-a trecut pe un tratament de bronhowaxom, cite 10 zile pe luna etc ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Pana la urma...eu tot de asta am renuntat la ai administra vaccinul in cauza...asa cum nu i-am dat nici Rybomunilul nici Bronhovaxomul...Is mai paranoica de felul meu, mai ales dupa ce citesc efectele adverse, stiind, in acelasi timp ca unele vaccinuri sunt optionale tocmai pt ca se recomnada cu precadere unor anumite categorii de persoane (cu diverse afectiuni). Nu stiu daca este o solutie 100% "curata" dar eu am ales sa-i stimulez/intaresc imunitatea ioanei cu alte metode...lasand pentru perioada cand va merge in colectivitate variantele cu vaccinurile optionale...pana atunci sper sa dea roade tinctura de propolis, mierea, amestecurile de ceaiuri si...dusurile reci:D. Pana acum, multumesc lui Dumnezeu, au dat.

floarea soarelui

Mergi la inceput