poti avea ovulatie in a 21-a zi?

poti avea ovulatie in a 21-a zi? | Autor: atatu

Link direct la acest mesaj

Salut fetelor!

Am si eu o intrebare: poate ma ajuta si pe mine cineva cu o lamurire.

Poti avea ovulatie in ziua a 21 –a ciclului menstrual?
eu am un ciclu normal (in 97% din timp il am la 28 de zile).
Luandu-mi temperatura bazala constat ca in ziua a 21-a imi creste temperatura la 37- 37.1 (deci se presupune ca atunci ovulez).
Daca “prestez” in ziua aceea am sanse sa raman insarcinata?
Ma streseaza chestia asta foarte mult si mai am mult timp pana ma duc la doctor sa intreb.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Da, se poate. Ai incercat cu teste de ovulatie? Eu de exemplu, am facut un astfel de test in ziua 19, deci se presupune ca am ovulatie in jurul zilei 21.Care este chiar astazi. Mie nu mi-a crescut deja temperatura, dar nu am un CM regulat. Poti sa incerci cu un dozaj de progesteron in ziua 25, de control.
Daca, Doamne fereste, nu deviisi CM vine mai tarziu decat de obicei, atunci este posibil sa fi ovulat in ziua 21.
Mai tine-ma la curent cu evolutia, vad ca suntem apropiate ca perioada. Tu de cand incerci sa devii?
AYSHA 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Eu cred ca este posibil...am auzit de fete care ovulau chiar inainte sa le vina cilclu...cred ca ai toate sansele sa ramin daca nu scapi momentul...succes!

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Sigur ca poti sa ai ovulatie in a 21-a zi. Important este sa prestezi si inainte, nu doar in ziua ovulatiei. Probabil ca ai un ciclu mai lung. Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Da se poate, eu am avut ovulatie in ziua 21 la un ciclu de 35 de zile.. . si s-a prins

Succes,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atatu spune:

Aysha ce inseamna "dozaj de progesteron" in ziua a 25-a ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Dupa ovulatie, foliculul se transforma in corp galben ,care o pseudoglanda endocrina ce secreta progesteron.In situatia cea mai frecventa, cand ov. este in ziua 14, analiza de progesteron se face in ziua 21. Dar, cum este si situatia noastra, ov. a avut loc mai tarziu, si pentru a ne convinge daca a fost sau nu cu siguranta ov., trebuie sa facem analiza de progesteron mai tarziu, cum este ziua 25. Eu cred ca o voi face sambata.Daca rezultatul indica un nivel de progesteron in limitele normale specifice perioadei luteale( adica cea de dupa ov.)atunci ai ovulat cu siguranta. O.K.? Daca mai ai nelamuriri, scrie-mi!
AYSHA 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Racaru spune:

Da se poate eu am avut ovulatie in ziua 19 ... si s-a prins

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

eu luna asta am avut ovulatie in ziua 26 si de obicei am ciclu de 34 zile. sper sa il am de 9 luni acum

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Atatu,
Este posbil sa ovulezi mai tarziu. Spun "mai tarziu" pentru ca la un ciclu de 28 de zile, ovulatia ar fi normal sa aiba loc in ziua 14.

Daca tu observi o crestere a temperaturii in ziua 21, probabil ca ovuezi in ziua 19-20, pentru ca temperatura nu creste imediat, ii ia o zi, doua.

Insa daca e asa cum spui tu, s-ar putea sa ai o mica problema: daca ovulezi in ziua 20 intr-un ciclu de 28 de zile, ai o lungime a fazei luteale cam scurta - 8 zile. Normala este intre 12 si 16 zile...

Deci poti sa "prestezi" cu sarg in zilele de DINAINTE cresterii temperaturii, dar iti recomand si ceva analize hormonale.

Succes.

Toate lucrurile se intampla cu un scop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atatu spune:

buna!

multumesc mult fetelor pentru sfaturi. se pare ca trebuie sa-mi fac unele analize. partea proasta este ca nici un dr. la care am fost pana acum ( si slava Domnului am fost la destui) nu mi-a recomantat si nu stiu daca pot sa le fac din proprie initiativa sau iti trebuie trimitere sa le faci undeva anume.

oricum nici in luna asta nu mi s-a intamplat si mie minunea de a fi viitoare mamica.
P.S. deci, in ziua 21-a am avut temperatura 37.1 iar de atunci este in continuua scadere.
asta este!

Multa bafta!

Mergi la inceput