col incompetent
ati mai auzit de col incompetent? ce este? se poate pierde sarcina din cauza..? ce se poate face?
Raspunsuri
Tonnia spune:
Cred ca este vorba despre un col care nu este inchis perfect in timpul sarcinii. Se face cerclaj dar numai intre anumite sapatamani de sarcina.
ardit spune:
pai sarcina a fost pierduta acum o luna iar consultul a fost acum (este vorba de o prietena care a pierdut 2 sarcini de 2 luni, dar are o fetitza de 6 ani)
lauricipani spune:
N-am idee ce poate fi. Cred ca se refera la imposibilitatea de a sta inchis pe perioada sarcinii!

laurici
ardit spune:
..si oare se poate constata la o luna dupa pierderea sarcinii doar prin colposcopie? ca asta i-a facut acum...
Tonnia spune:
Cred ca se poate constata ca e deschis fara ca ea sa fie la ovulatie sau in timpul menstruatiei. Dar trebuie sa faca toate analizele. Mi se pare cam hazardat diagnosticul asta.
gio spune:
Col incompetent inseamna un col care nu poate sustine o sarcina - ori e prea scurt, ori prea "moale" si se dilata. Diagnosticul nu stiu daca se pune in afara sarcinii, poate dr a vazut ca are colul f scurt si a tras de aici concluzia ca asta ar fi cauza...De ce nu l-a intrebat pe dr?
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....
ardit spune:
deh, stii cum e: cand esti acolo ti se pune o pata pe creier, ideile iti vin cand iesi din cabinet! oricum o sa-i fac o lista cu ce analize sa faca, dar cand mi-a povestit de "col incompetent" am zis ca nu am auzit si, credeti-ma, sunt am citit mult.. Se pare insa ca nu suficient!
lili spune:
Daca era doar in 2 luni de sarcina nu cred ca se pune problema unei pierderi de sarcina datorita colului incompetent...asta ,de obicei, se produce dupa 4 luni sau mai multe de sarcina...Mai degraba e vorba despre o pierdere de sarcina datorata unor cauze hormonale, genetice sau de implantare.
Nu se poate spune dupa un chiuretaj( nu stiu daca e cazul..) ca are col incompetent caci la chiuretaj el este dilatat fortat... deci.. ce elocventa are??!!!
Sa schimbe medicul...
Lili
GildaT spune:
Buna fetelor!
Nu stiu daca colul meu este incompetent, dar sigur este elastic. Doctorul meu a constatat asta dupa ce am pierdut o sarcina in 5 luni si apoi, dupa 2 luni de la eveniment, mi-a facut o histeroscopie. Colul meu nu a tinut nici macar gazul acela care l-a introdus, ca sa vizualizeze uterul, dar ditamai sarcina. Trist dar asta este! Mi s-a recomandat sa fac serclaj din primul moment in care se poate face. Poate va ajuta cu ceva...
Gilda
ardit spune:
lili merci
gilda eu nici de "elastic" nu am auzit! nici de incompetent.. dar cat traieste omul invata! ieri de exemplu am citit despre gingivita de sarcina, de care tot nu am auzit! si stiu mai multe decat stie o gravida desi nu am nascut niciodata! daca nu am vorbi noi intre noi clar am trai in ignoranta!
bey? unde-i raspunsul gildei? il vad numai cand postez! a 'nebunit... DC-ul?!