Acid folic!!!!
Salut, din nou, fetelor-cochetelor!
Chestia sta asa: am inceput sa iau acid folic la recomandarea medicului de familie, pentru ca prin februarie vrem ne apucam sa scriem si noi berzei. Si am citit in articolul de pe DC ca acidul folic are drept catalizatori vit. B6 si B12.
Intrebarea mea este: trebuie ca pe langa acid folic sa iau si un complex de B-uri pentru o mai buna absorbtie a folatului???
Va rog sa imi raspundeti si mie, ca sunt din turma voastra 
Adi 
"Where there's a will, there's a way!!!"
Raspunsuri
jenii spune:
Buna .Eu am luat acid folic 3 luni inainte de a ramane insarcinata si 3 luni dupa ce am ramas insarcinata .Nu cred ca trebuie sa mai ei si alte vitamine pentru ca ti le va prescrie medicul daca vei avea nevoie dupa ce vei face analizele . In orice caz inainte de a ramane insarcinata ar trebui sa ii ceri medicului de familie sa iti dea sa iti faci toate analizele pentru un viitor bebe. Alte analize vor trebui facute in primul trimestru de sarcina .
Katink spune:
Buna adimercedes si iti doresc din suflet sa vi se indeplineasca dorinta!
Aici acidul folic este recomandat pentru femeile care vor sa aiba copii, femeile gravide si cele lauze (care alpteaza) exact asta scrie pe cutie.
Daca ai posibilitatea ca la medicul de familie sa iti faci niste analize este f bine sa stii cum stai cu sanatatea. Oricum dupa ce ramai gravida ti le va face pe toate...
Alte vitamine nu ai nevoie, doar daca analizele nu iti ies bune si iti recomanda ceva medicul.
Eu iau numai acid folic...
Numai bine,
Katink
14 sapt.
utocatalina spune:
Adi...eu iau de 6 luni acid folic....si mereu la vreo 3 luni...fac o cura cu vitamine si minerale...nu conteaza producatorul...mereu am luat asa...si nu cred ca dauneaza...faci cum crezi...pupici!
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata
adimercedes spune:
Fetele, multumesc de raspunsuri - mai astept si alte pareri.
Analize am facut acum vrea 2-3 luni. Totul era bine. Am primit trivaccin, ca nu eram imuna la rubeola si pojar. Saptamana viitoare merg la ginecologie, apoi la medicul de familie sa vada daca s-au dezvoltat anticorpii in urma vaccinului.
De 4 zile iau acid folic.
adimercedes spune:
Ok, dar daca iau B6 si B12 cum sa le iau? Ca in complex de vitamine impreuna cu alte alea nu pot, ca am surplus de Fe in organism si nu pot nici macar polen sa iau...
Adi