Joc "In jurul lumii" - istorie/geografie (6)
Raspunsuri - Pagina 15
DianaR spune:
Julia, jumatate-i buna, ma si asteptam sa raspunzi tu, astept raspunsul 2.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni
juliafin spune:
uite si cealata jumatate,sper sa fie ceea ce astepti tu
Minnesota: 10,000 Lakes...And 10,000,000,000,000 Mosquitoes
aysha spune:
Fino-ungrica?
Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."
juliafin spune:
nu,nu..fino-ugric e altceva.Aha,tu ai fi vrut sa spui "e de origine fino-ugrica"?Suomi,da,dar etimologia cuvantului Finlanda e de origina germanica .Si raspunsul pe care il caut eu e,
ce inseamna Fin-landa (Suo-mi inseamna acelasi lucru)
aysha spune:
Pai ,atunci raspunsul meu este incorect.
Deci,continua!
Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."
DianaR spune:
Repede ca mergem la plimbare si nu am timp de cautat, finlanda = tara triburilor finnish, iar suomi vine de la unul din aceste triburi, sambe care dariva din sama baltic. de aici soome si apoi suomi.
Vladut 8 luni
juliafin spune:
imi cer scuze ca nu am revenit cu indicatii!mea culpa
dau si solutia ,ca nici eu nu am timp si nici chef sa depasesc masura cu Finlanda:fenni vine din germana veche si inseamna mlastina ,iar land ,tot din germana=tara.La fel si cu Suomi.suo= mlastina,iar mi vine de la maa=tara.Imi cer scuze ca am cam depasit masura cu asta,am de pregatit o lucrare referitoare la Finlanda si ,probabil,m-am lasat luata de val.
Sa continue Diana!
DianaR spune:
Julia,
Cele mai mari lacuri din lume(primele 5).
Vladut 8 luni