Joc "In jurul lumii" - istorie/geografie (6)
Raspunsuri - Pagina 13
Sabina spune:
pai...pe la 1900 sau in jur de...da nu stiu exact :(
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
aysha spune:
1964?
Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."
juliafin spune:
1.am editat,deoarece confundasem cei trei termeni:deviz,deviza,devize(deh,lipsa de contact cu limba romana se simte.
2.daca te referi la deviza care poate fi citita in Palatul guvernului din Berna e:"Unul pentru toti,toti pentru unul"scris in cele 4 limbi oficiale ale Elvetiei
mai sunt si alte devize elvetiene
arboria spune:
quote:
Originally posted by juliafin
2."Unul pentru toti,toti pentru unul"scris in cele 4 limbi oficiale ale Elvetiei
mai sunt si alte devize elvetiene
care-s celelalte devize? chiar as dori sa stiu
si nu stiam nici subdiviziunile francului elvetian
Julia
juliafin spune:
Arboria,repede 3 devize:schaffen nicht schlafen!=la munca ,nu la lunca!/sa facem impreuna(seamana mult cu deviza nationala)/liberte` !egalite`!fraternite`!(deviza cantonului Vaud).mai am una careia nu-i gasesc echivalentul in romana.//
_---------
Numele acestui orasel si cel al unei mari companii producatoare de telefoane mobile sunt identice.
Numele oraselului,unde se afla exact acest orasel si de ce se cheama asa?
DianaR spune:
Nokia, Pinkanmaa, Finlanda
Numele deriva din cuvantul finlandez: nokinäätä, jder, un animal care locuia povarnisurile din jurul orasului.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni
DianaR spune:
Lac artificial care cupride numeroase canioane inundate, cu peste 2000 mile de tarm, mai mult decat intreaga coasta de vest a SUA.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni
aysha spune:
Ozarks?
Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."